Voor Nederland en de Nederlander

De VVD zet gemeenteraden nog verder buitenspel. Feministes van allochtone afkomst (en de nieuwe minister) knippen haar af als protest. Vrijheid van meningsuiting binnen het voetbal is uit den boze. Ambtgenoten bepalen onderling welke democratisch gekozen parlementariër wel of niet mag spreken.

Symboolpolitiek

Goedkope symboolpolitiek en de grootste partij van Nederland toont maar weer eens aan waar ze aan lijdt; een narcistische stoornis. Met aan het hoofd een minister president met slecht geheugen die het ene na het andere migratie record breekt en ‘kritische’ partijgenoten die uit electoraal oogpunt voor de rechterflank ‘kritische’ geluiden laten horen over immigratie.

Wat zich na de boze tweet van VVD-Kamerlid én landelijk campagneleider Thierry Aartsen over de ontslagnemende asiel profiteurs in Utrecht al aftekende. En ondanks alle stoere taal:

  • VVD 2de kamerlid Ruben Brekelmans augustus 2022: In de eerste plaats is Brekelmans tevreden met de plannen omdat dwangmaatregelen, zoals die in Tubbergen, hiermee van tafel zijn.
  • VVD raadslid en fractievoorzitter VVD Enschede Malkis Japan oktober 2022 al voorzichtiger (communicatie strateeg): ‘Als er dan een wet is waarbij je gemeenten kunt verplichten om asielzoekers op te nemen, dan vervalt de prikkel om iets aan de instroom te doen.’

Knieval

De VVD heeft gewoon wederom een knieval gemaakt voor D66 en CU. De gemeenten worden gedwongen om asielprofiteurs op te nemen. En dat kennelijk zonder bijvoorbeeld vermindering asielinstroom als politiek wisselgeld te krijgen.

AZC-Hotel Albergen. Afb: Google-Maps (screenshot)

De kern van de huidige VVD bestaat uit politieke carrièretijgers en ambtenaren, in plaats van de ondernemers en mensen uit het bedrijfsleven die de partij ooit kenmerkte. Het te snel door selecteren heeft er voor gezorgd dat er te veel jonge onervaren mensen zonder levenservaring op cruciale plekken zitten. Eenmaal via de partijladder een plek bemachtigd zijn veel VVD’ers lui en snobs die progressief vertrouwen op ambtelijke ondersteuning terwijl die veelal rood en groen gekleurd is.

Op de landelijke MSM ontpopte de Turks-Koerdische partij hopper Dilan Yeşilgöz-Zegerius (na de SP, PvdA, GroenLinks nu VVD) minister van Justitie en Veiligheid zich als ordinaire populist. Fidan Ekiz en Yesim Candan knipten een groot stuk van hun haar af. Dit uit protest tegen de onderdrukking door het islamitische regime.

Directe aanleiding was deze keer de jonge vrouw Mahsa Amini die een haarlok liet zien omdat haar hoofddoek niet goed zat. Mahsa Amini werd daarop zo hardhandig door de shariapolitie gearresteerd dat de dood erop volgde. En zo kon Dilan Yeşilgöz-Zegerius dus niet achterblijven en als symboolpolitieke daad (waarschijnlijk na beraadslaging met Mireille) knipte ze een onopvallend haarlokje af.

Alsof er ook maar één moslima is in Nederland die er daadwerkelijk iets aan heeft. Als je vindt dat de hoofddoek bij moslims een verplicht symbool is dat aangeeft dat de vrouw ondergeschikt is. Voeg dan werkelijk de daad bij het woord.

Zet alle ambassadeur van landen waar de Islam de dominante religie is en dus de hoofddoek verplicht is ons land uit. Verbied de hoofddoek in Nederland, sluit de grenzen en stop de Islamisering van Nederland. Dat helpt!

Niet seculier

Maar ondertussen is het een ogenschijnkijk niet bepaald seculiere Islamiet (hoe religieuzer de moslim, hoe intoleranter tegen homo’s) die een groot deel van de Nederlanders duidelijk maakt dat accepteren wat anders is dan promoten. Feyenoord aanvoerder Orkun Kökçü weigerde uit religieuze overwegingen de aanvoerdersband van Feyenoord te dragen in de uitwedstrijd tegen AZ. Heel wereldvreemd en woke Nederland was in paniek. Een andere mening is immers niet toegestaan. Ook niet uit religieuze overweging. Er is in die zin maar een religie: ‘WOKE’.

Maar Orkun is niet de eerste die hier een andere mening over heeft. Er was in 2021 in eerste instantie Frank de Boer die niet mee wilde werken om een statement te maken tegen wat in het zogenaamde ‘vrije westen’ werd genoemd een Hongaarse anti-homowet.

Wurggreep

Het wetsvoorstel kwam van de Hongaarse premier Viktor Orbán en zijn conservatieve Fidesz-partij. Sigrid Kaag , Lisa van Ginneken, Sophie in het Veld ze waren er dan ook maar druk mee om Viktor Orban, gekozen door een democratische meerderheid (53% van de stemmen) in Hongarije, op alle mogelijke manieren te beschimpen. Ervoor te zorgen dat de EU hun wil zou opleggen aan Hongarije omdat Orban niet naar hun pijpen danst. En dat alles uit naam van een partij (D66) die 15% van de stemmen behaalde. En op dit moment heel politiek Nederland in een wurggreep heeft.

Tot twee uur voor de wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië (EK wedstrijd) in de in de Hongaarse hoofdstad Boedapest deden de femi-activisten van D66 verwoede pogingen om Frank de Boer van gedachten te doen veranderen.

Uiteindelijk zwichtte Frank de Boer, droeg Georginio Wijnaldum tijdens de wedstrijd tegen de Tsjechen een aanvoerdersband met de tekst: OneLove, als statement tegen racisme, discriminatie en uitsluiting. Nederland werd uitgeschakeld in de Hongaarse hoofdstad, Georginio Wijnaldum faalde – net als zijn teamgenoten – hopeloos. Frank de Boer werd door de KNVB eruit geknikkerd na de teleurstellende uitschakeling in de achtste finales van het EK voetbal.

Dé Islam

Mijn standpunt inzake de Islam is duidelijk. Mijn hart gaat voor wat betreft voetbal vooral harder kloppen bij wedstrijden van mijn FC Twente in mijn stad Enschede. Ik hoop echter wel dat Feyenoord meer ruggengraat toont dan Ajacied Frank de Boer. En Feyenoord, na FC Twente maar ver boven Ajax eindigt dit seizoen 2022-2023.

Of ben ik dan nu ook antisemiet? Dat vraag ik op basis van WYSIWYG (grafische achtergrond), dus ook zonder een woordvoerder te raadplegen die me corrigeert. Op dezelfde WYSIWYG wijze geef ik aan me in de standpunten van FvD goed te kunnen vinden. Vind echter wel dat Thierry Baudet op dit moment vooral provoceert. Daardoor lijkt hij de partij vooral politiek te isoleren. Daardoor in mijn beleving Nederland en de Nederlanders te kort doet.

Met hoogachting

Ik heb dan ook een welgemeend advies: neem vaderschapsverlof. Ralf Dekker heeft bewezen een prima vervanger voor FvD-Kamerlid Simone Kerseboom te zijn tijdens haar zwangerschapsverlof.

En met de beste bedoelingen. In tussentijd kunnen we best extra alert zijn en letten op mogelijke schubben bij volksvertegenwoordigers en bestuurders. Maar Thierry, neem een meer in de luwte periode in overweging. Geniet van je jonge gezin, geef Lancelot vaderlijk aandacht.

Die ‘draag’ doek staat je goed. Een mooie metafoor en symbool van vrijheid en zelfbeschikking voor Nederland en de Nederlander. Als zijnde Arthurlegende van de ronde tafel. Maar dan met de meeste ‘hoogachting’.

Je maintiendrai!

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

De Nederlandse politiek is ziek, dood ziek en het verrottingsproces gaat elke dag een stukje verder.
Het politieke klimaat in Den Haag is om van te walgen het is voor mij een raadsel hoe het verder moet, Nederland is denk ik is niet meer te redden, het is een verloren land !
Het “oude” Nederland bestaat niet meer, we zijn vreemdelingen in eigen land geworden met politici die voor het overgrote deel niet “onze” politici zijn.
Vaarwel mijn oude vertrouwde Nederland !
Als ik kon zou ik je verlaten !!

Buskens
1 jaar geleden

Bravo!! en wel voor de volgende zin: ” Vind echter wel dat Thierry Baudet op dit moment vooral provoceert. Daardoor lijkt hij de partij vooral politiek te isoleren. Daardoor Nederland en de Nederlanders te kort doet”. Dit is zo waar!! Ben het hier 200 procent mee eens. Ik ben momenteel zijn boek aan het lezen De ravage van tien jaar Rutte. Heel goed boek, fantastisch helder geschreven. Ik zou iedereen willen aanraden, die de onbenullen welke ons land regeren spuugzat zijn, lees dat boek in godsnaam. De boodschap van de partij FvD is duidelijk en heel goed. Alleen de voorman Thierry Baudet daar zou ik graag een ander voor willen zien. Vandaar dat de partij in de peilingen maar op een schamele 5 zetels blijft staan. Hiermee wordt Nederland en de Nederlanders inderdaad te kort mee gedaan zo jammer, zo jammer! Kan er ook eerlijk gezegd boos over worden! Want ik denk dan als simpele ziel ” wat wil je nou eigenlijk bereiken met je partij?” Je richt toch een partij op met het doel om wezenlijk iets te veranderen en niet om je partij te isoleren.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Geachte Heer Versteeg, door de opmerking door T. Baudet dat mijn vriend Hans Smolders een idioot is en zijn opmerkingen over Poetin heb ik mij volledig afgekeerd van het FVD. Ook per direct het lidmaatschap opgezegd.

CITAAT: “Ik heb mijn lidmaatschap 15105 op donderdag 29 juli 2021 via uw webcare en het advies van Robin de Keijzer opgezegd. Toch ontvang ik nog een uitnodiging voor de ALV. Waarschijnlijk deugt de FVD administratie niet. Wilt u zorg dragen dat u uw administratie op orde brengt en wilt u mij bevestigen dat mijn lidmaatschap gestopt is? Dit is nu de twaalfde e-mail welke ik naar u stuur om mijn lidmaatschap op te zeggen”.
 
Zie http://www.sdnl.nlpimpernel.htm over demoniseringen en het interview met Hans Smolders, zie hieronder.

Met de heer T. Baudet heb ik helemaal niets meer. Maar het hypocritische besluit van 119 Tweede Kamer Leden is stuitend. De meeste tijd wordt besteed aan de eigen incompetentie. Nederland is wereldkampioen in bijbanen en nevenfuncties en velen hebben naar verluidt deze verdiensten niet in de wettelijke register opgegeven.

Nederland is het enige land in de gehele wereld waar advocaten en c.s. nevenfuncties kunnen hebben, als rechter of raadsheer plaatsvervanger en dat zelfs in het eigen arrondissement. Mijn vriend wijlen Nico Burhoven-Jaspers http://www.sdnl.nl/burhoven.htm en http://www.sdnl.nl/irm.htm heeft hierover een uitstekend onderzoek gedaan met niet te geloven uitkomsten. Hoezo democratie en hoezo onafhankelijke instituties?

Een echte onderzoek journalist zou zich eens moeten verdiepen in de geldstromen van alle Nederlandse politieke partijen, de ministeries, de provincies en de gemeenten. Leest u de onderzoeken http://www.leoverhoef.nl van de heer Leo Verhoef RA hierover.

M.v.g. Paul Quekel, 78 jaar met alleen AOW.

TER INFO:
Dag geachte heer Smolders,
Ter info. Zou Melkert zijn haat nu weer uiten omdat hij het heldere licht van en aandacht voor de heer Pim Fortuyn niet kan verdragen? Nog steeds gaan al mijn haren overeind staan als ik Melkert zie en hoor praten. Leest u mijn brieven op http://www.sdnl.nl/quekel11.htm en het Artikel uit het NRC van Jutta Chorus van 24 nov. 2001 op http://www.sdnl.nl/quekel19.htm.

Nog steeds vragen wij ons af waarom in de film over Pim Fortuyn, u nagenoeg niet werd genoemd, dan alleen de ook demoniserende opmerking over de verdiensten als Tweede Kamerlid.

Wat een vreselijk slechte risée, verliezer en gemeen mens is A. Melkert. https://nos.nl/artikel/2448452-ad-melkert-blikt-na-20-jaar-terug-fortuyn-was-voorloper-van-trump Het is te bizar voor woorden dat de Staatsomroep deze man nog een podium geeft.

Lees over de demoniserende opmerkingen door personen die nu dik betaalde fancy baantjes hebben, (vooral betaalt uit de Staatsruif), welke mede hebben geleid tot de moord op Pim Fortuyn: http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm even door scrollen. Teksten werden indertijd voor u vertaald.

Melkert hoeft geen zelf medelijden te hebben, na zijn zakken gevuld te hebben bij de VN, naar verluidt 1 miljoen dollar per jaar. Een echte sociaal democraat, links lullen en rechts vullen. En daarna ook in Nederland weer dik betaalde baantjes.

CITAAT Melkert het echte effectbejag, zijn fancy dik betaalde baantjes:
VN-gezant voor Irak Melkert als VN-vertegenwoordiger in gesprek met Joe Biden

In juli 2009 werd Melkert Speciale Vertegenwoordiger van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en hoofd van UNAMI, de VN-missie in Irak. Daarmee volgde hij Staffan de Mistura op, die deze functie sinds september 2007 had bekleed. Op 1 oktober 2011 werd Melkert opgevolgd door de Duitser Martin Kobler, voorheen VN-gezant voor Afghanistan.

Kandidatuur ILO In december 2011 werd Melkert door het kabinet-Rutte I voorgedragen als kandidaat voor de post van directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), als opvolger van de Chileen Juan Somavía. Op 12 maart 2012 maakte de ILO bekend dat Melkert een van de 9 kandidaten is voor de post, die echter op 28 mei is toegewezen aan de Brit Guy Ryder.

PvdA-commissie Op 27 november 2012 maakte Hans Spekman bekend dat Melkert voorzitter is van een commissie die moet onderzoeken welke aanpassingen nodig zijn in de Nederlandse economie om de crisis te boven te komen. Het is de eerste binnenlandse klus van Melkert sinds zijn vertrek uit de Nederlandse politiek.
 
Raad van State Melkert werd in 2016 benoemd tot staatsraad in buitengewone dienst in de Afdeling advisering van de Raad van State. Na twee termijnen van drie jaar nam hij in 2022 afscheid als staatsraad, maar hij bleef voor de Afdeling advisering wel als adviseur verbonden aan de Raad van State. Hij werd voorzitter van een klankbordgroep voor het onafhankelijk begrotingstoezicht en de advisering over de Miljoenennota.
 
ADO Den Haag Per februari 2018 werd Melkert voorzitter van de Raad van Commissarissen van voetbalclub ADO Den Haag.[8] In oktober 2019 stapte hij uit de RvC.
Koepelorganisatie ziekenhuizen Op 29 augustus 2018 kozen de leden van de koepelorganisatie ziekenhuizen Melkert per 1 december dat jaar als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), als opvolger van Yvonne van Rooy.]
 
Bijnaam Onder VVD‘ers had Melkert de bijnaam Rupsje Nooitgenoeg, omdat hij als minister én als fractievoorzitter altijd het onderste uit de kan probeerde te halen. “Inderdaad, ik ben nooit tevreden”, zei Melkert daar zelf eens over. Hij gold daarbij als een koele rekenaar en een geslepen vos, vandaar dat hij door collega-politici ook wel Sluwe Ad werd genoemd.

M.v.g. Paul Quekel
NB Leest u het boek van mevrouw Ine Veen: “MOORD NAMENS DE KROON” http://www.bol.com/nl/nl/p/moord-namens-de-kroon/1001004005058806/
CC Parool, G. van As
BCC journalisten, politici, hoogleraren e.a.

BRON HET PAROOL:
Acteur Jeroen Spitzenberger: ‘Ik denk altijd: het kan ons laatste gesprek zijn’
Jeroen Spitzenberger (Oogappels, Süskind, Stanley H., Alles is liefde) won een Gouden Kalf voor zijn rol als Pim Fortuyn in Het jaar van Fortuyn. Nu staat hij op het toneel met een muzikale voorstelling over de dood. ‘Ik ben erin getraind om mijn eigen leven als materiaal te zien.’
Vera Spaans 15 oktober 2022, 03:00