Statushouders nemen ontslag

Tientallen statushouders hebben tot verbazing van hun Utrechtse werkgevers ontslag genomen nadat ze deze zomer vanuit het asielzoekerscentrum in Utrecht met voorrang zijn doorgestroomd naar een woning. Dat meldt het FD.

Er zijn meer daklozen dan asieleisers in Utrecht, maar de daklozen boeien de Burgemeester van Utrecht totaal niet. Alleen al bij een grote horecaonderneming met meerdere zaken in Utrecht zijn vijf mensen kort na elkaar vertrokken, vertelt de eigenaar, die opmerkelijk genoeg niet met zijn naam in de krant wil. “Ik heb ze nog bij me geroepen, maar ze bleven ervan overtuigd zijn beter af te zijn met een uitkering en een huis.” Navraag bij een aantal collega’s leerde dat ook bij hen medewerkers die tot voor kort in het azc verbleven hun vertrek hebben aangekondigd, met als reden dat ze “een nieuwe woning hebben gekregen”. Volgens de reguliere kranten heeft “Het plotselinge hoge aantal samenhangt met het besluit van de gemeente Utrecht om vanaf afgelopen augustus zes weken lang vrijwel alle sociale huurwoningen die vrijkwamen versneld te reserveren voor statushouders.” Zo wilde de gemeente de doorstroom vanuit asielzoekerscentra versnellen. Binnen vier weken kregen zodoende alle 490 (!) statushouders onderdak in de Gemeente Utrecht. Zij zijn inmiddels dan ook begonnen met het faecaliseren van de verstrekte uitkeringen en de daarmee samenhangende productie van NOx en CO2.

Huisjesfeest

FD meldt dat deze actie van de gemeente ook wel ‘huisjesfeest’ werd genoemd door azc-bewoners. Bewoners ontvangen elke week zo’n 62 euro leefgeld. Huur en andere vaste lasten hoeven ze niet te betalen. Zodra een bewoner echter een woning krijgt toegewezen, verandert zijn of haar situatie drastisch. Een statushouders heeft dan recht op een sociale uitkering en diverse toeslagen. In totaliteit is dat een ruim minimuminkomen waar menig werkende autochtoon – die dit ‘huisjesfeest’ ook nog eens mag bekostigen – zich de vingers bij aflikt. De Gemeente Utrecht heeft aangekondigd nog eens “extra in overleg te gaan met de betrokkenen” in dit ‘huisjesfeest’, waarbij eerder autochtone Nederlanders op schaamteloze wijze werden gediscrimineerd. Door hun eigen overheid.

Het is in dit geval nog het meest opvallend dat de statushouders, inmiddels versneld uitkeringsgerechtigd, niet op het idee werden gebracht ontslag te nemen bij heel Nederland en de Sociale Dienst, noch dat de Sociale Dienst niet op het idee komt om deze vrienden van de Burgemeester te ontslaan. Wat erin kan, kan er ook altijd weer uit. Misschien, en dat schud ik zomaar uit de losse pols, kunnen zij evenals de boeren ‘uitgekocht’ worden zodat Utrecht eenvoudiger kan voldoen aan de beperking van de stikstofdepositie en CO2 uitstoot? Want of er nu 200 koeien in een weiland staan te schijten of 490 asielprofiteurs op een van overheidswege verstrekte hangbank liggen te ruften, maakt toch verrassend weinig verschil; koeien hebben overigens geen uitkering en leveren in plaats daarvan geld op. Waar is Johan Vollenbroek als het werkelijk nodig is?

Onder deze condities is het begrijpelijk dat het Nederlandse leger de grondwettelijk taken niet meer kan uitvoeren, maar een Browning .50 zal hopelijk nog wel ergens rondslingeren…

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Hoe debiel kan als regering zijn, Nederlanderschap intrekken en uitwijzen, maar zal wel niet kunnen door een EU of VN wetje.
UIT de VN en NEXIT.

Buskens
1 jaar geleden

Ja, die jongens vinden maar 1 soort werk mooi en dat is Vuurwerk! En vervolgens hebben ze ook stemrecht. Nou we kunnen wel met zekerheid stellen dat die geen FvD, PVV, enz. gaan stemmen. Dus kortom het ziet er veel beloven uit voor dit gave landje. Sterkte allemaal columnisten en lezers van deze site!

Ronald.Dunki
1 jaar geleden

Sharon Dijksma is kind aan huis bij het W.E.F., dus geen toeval maar een al jarenlang zorgvuldig door Brussel voorbereide aanval op onze samenleving, met de volle steun van W.E.F.’s “posterboy Rutte”.

Liever een Browning M2 .50

Paul Quekel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Ronald.Dunki

En Rutte gehypnotiseerd door mevrouw Maxima en mevrouw Kaag en door het eigen belang van de macht de totale visie verloren.

Ronald.Dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

‘ Visie ‘ heeft deze omhoog gevallen ambtenaar nooit gehad, maar samen met Kaag ligt hij aan de voeten van de dirigent van de 2030 Agenda, de hardline communist Antonio Guterres. Maxima was in N.Y geparkeerd via het ‘old-boy-network’ van papa bij de Deutsche Bank, waar zij volgens insiders de impersonatie was van Paul Simon’s ‘human trampoline’ en nu heeft Antonio Guterres haar tot zijn beschikking, hoewel de Nederlandse Grondwet e.e.a. nadrukkelijk uitsluit…

Het lijkt er dus op dat de visie van Karl Marx in Nederland maatgevend is en als u om u heenkijkt ziet u dat ook dagelijks in de gestage verloedering van dit arme land waar nu weer de NS en mogelijk ook Schiphol in de klamme handjes vallen van D66 misfits, uiteraard met goedvinden van Mark.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, nogmaals de ervaringen van een relatie met Syrische asielzoekers, m.v.g. Paul Quekel

TER INFO:
Ontvangen van een relatie uit prikbord 842, https://sta-pal.nl/2022/08/prikbord-nr-842/. En gaat het niet veel meer om de eigen portemonnee dan om de arme echte asielzoekers? Zie antwoord. M.v.g. Paul Quekel
 
Citaat uit 842:Vluchtelingenwerk in 2021
 
Uittreksel website:
 
Begeleiden we 67.000 asielzoekers bij hun asielprocedure.
 
Begeleiden we 58.500 vluchtelingen in de gemeenten.
 
Zetten 11.000 vrijwilligers zich in voor vluchtelingen en zijn we actief in 80% van alle gemeenten.
Starten we bijna 3.800 aanvragen voor gezinshereniging en ondersteunen we vele duizenden vluchtelingen met hun gezinshereniging die in voorafgaande jaren is gestart.
Volgen bijna 3.200 vluchtelingen een inburgeringscursus.
 
Creëren we duizenden ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders via projecten en campagnes.
Ondersteunen we 25 lokale organisaties die vluchtelingen bijstaan aan de grenzen van Europa en Curaçao. (einde citaat)
 
Wellicht begrijpt u het nu: vooral aan de grenzen van Europa. Geen gelukszoekers, maar ‘vluchtelingen’ die beslist niet naar Denemarken willen. En van tienduizenden asielzoekers en ‘nareizenden’ (gezinshereniging) volgen er welgeteld 3200 een inburgeringscursus?

De personeelskosten waren bijna 49 miljoen voor ongeveer 700 fte’n; dat is gemiddeld € 70.000 per medewerker. Reserves en fondsen bedroegen € 32 miljoen. Een staat in de staat; lees de jaarrekening maar eens goed.
 
Antwoord met Praktijk voorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.
Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COA medewerkers, asiel hulpverleners enz. enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

De heer Gerd Leers heeft nog de voorzitter van het COA mevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed. 

We weten hoe het is afgelopen. Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

En leest u onze brief aan Wim Kok over het Nederlandse aardgas uit 1996 op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu.