Exit Bergkamp

Lilian Marijnissen (SP), Renske Leijten (SP), Esther Ouwehand (PvdD), Caroline van der Plas (BBB) en Pieter Omtzigt hebben een brief geschreven aan Kamervoorzitter Bergkamp, waarin zij kritische vragen stellen. Zij heeft tot maandag 13:00 uur de tijd om te reageren.

Het beste wat Bergkamp in het belang van de democratie (wat daarvan nog over is) kan doen, is maandag nog vóór 13:00 uur haar aftreden als voorzitter bekend te maken. Haar optreden tot dusver is een aaneenschakeling van dieptepunten in de Parlementaire democratie en zij is in alle opzichten compleet door het ijs gezakt.

Kamervoorzitter Bergkamp. Afb: Levien Willemse / wiki

De vier Kamerleden willen precies weten wat de beweegredenen zijn voor het externe onderzoek naar oud-Kamervoorzitter en PvdA-Kamerlid Khadija Arib. Woensdagavond lekte via NRC uit dat er zo’n onderzoek komt naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Arib in haar tijd als Kamervoorzitter (2016-2021). “Wij hadden erop gerekend dat het presidium de Kamerleden spontaan zou informeren, aangezien er vrij uitgebreid met de pers gecommuniceerd is”, schrijven Marijnissen, Leijten, Ouwehand, Van der Plas en Omtzigt. “We hoorden echter een oorverdovende stilte van uw kant.” Arib was nog niet geïnformeerd toen een artikel met die aankondiging in NRC verscheen en voelde zich ’voor de bus gegooid’ door Bergkamp. Vanzelfsprekend had eerst Arib op de hoogte moeten worden gebracht en niet de pers; die handelwijze is overigens D66 compleet eigen geworden. Het is niet alleen een partij van seksmaniakken maar ook van morele zelfbevredigers overdag en messentrekkers bij nacht.

De Kamervoorzitter ontkende dat zij haar voorganger in een kwaad daglicht wilde stellen. Zij liegt knetterhard. Natuurlijk wilde zij de aandacht afleiden van haar continue geschutter toen in de Kamer een voorstel van Seegers (CU) en Paternotte (D66) over “de toon van het debat” werd behandeld. Niet voor niets verscheen het artikel de avond voordat dit debat plaats zou vinden. Om haar eigen falen te verbloemen moest daarom haar voorganger voor de bus worden gegooid.

De problemen in ons land zijn groot en dat komt op het conto van D66 en VVD. Als dan D66 vindt dat hun Kamerleden het etisch-morele monopolie hebben, dan maken zij daar dit weekend meteen werk van.

Te beginnen Bergkamp: “knietje maken, achteruit de trap af en opsodemieteren”.1


1Wim Sonneveld: De Stalmeester.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Heer Nijhof, leest u:
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6983063246442242050/

CITAAT over het duurste dossier in Nederland. DE ONBETAALBARE ZORG.

: “HET GELIJK VAN MEVROUW ARIB: https://lnkd.in/eTgCUFhq
Woordvoerder gezondheidszorg Khadija Arib van de PvdA, die in de Tweede Kamer wél tegen de wet van Hoogervorst stemde: «Ik hou mijn hart vast.

Als de Zorgverzekeringswet er komt, zal over een paar jaar misschien een parlementaire enquête nodig zijn. De minister is onzorgvuldig omgegaan met de voorbereidingen. Hij heeft het door de Tweede Kamer gejast omdat hij graag de geschiedenis in gaat als de grote hervormer van ons zorgstelsel. Hij is uit op macht en toont zich als minister arrogant.

Aan de wet kleven te veel risico’s, de rol van zorgverzekeraars wordt te groot. Vanuit de politiek valt er straks te weinig te controleren. Ik hoop dat de Eerste Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en de wet afkeurt.»

Huidig resultaat:
Geachte heer van de Poel (medisch journalist), met verbazing en ingehouden woede kijk ik naar de uitzending over software voor ziekenhuizen: Dodelijke Zorg: https://lnkd.in/eNCVyXr7. Hoelang worden Nederlandse burgers nog opgelicht!

1 jaar geleden

Heer Nijhof, citaten uit HP/DeTIJD, de heer Rutte zal wel weer zijn grote steun aanbieden aan mevrouw Bergkamp zoals hij al zo vaak deed voor in problemen gekomen politici/personen, die daarna met pek en veren zijn weg gestuurd en M. Rutte maar lachen in ons “gave” land, m.v.g. Paul Quekel

Wat zou het schitterend zijn als de totale nitwits Vera Bergkamp en Shula Rijxman nog voor het weekeinde op zouden zouten, schrijft Arthur van Amerongen. ‘Opgeruimd staat netjes!’

 

Master of Wine Cees van Casteren heeft een dilemma, en het dilemma heet Württemberg.

 

Parlementsvoorzitter Vera Bergkamp ‘baalt’ van het lek waardoor voorgangster Khadija Arib in de krant moest lezen dat er een onderzoek komt naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

Bergkamps woordkeus getuigt van weinig gevoel voor de ernst van de situatie. Onder haar verantwoordelijkheid is een vertrouwelijk advies uitgelekt en belandde dit zelfs in de krant. Bergkamp kan nu maar één ding doen, zo betoogt Ton F. van Dijk: de rijksrecherche inschakelen en als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zélf als eerste opstappen.

http://www.hpdetijd.nl/columns/de-doorzichtige-smaadcampagne-van-de-magere-mannetjes-en-vera-bergkamp-ontploft-in-hun-valse-tronies/ en

http://www.topics.nl/alle-ogen-gericht-op-arib-en-bergkamp-na-klacht-over-grensoverschrijdend-gedrag-a17551868vk/

Ronald.Dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Jammer dat Arib er het bijltje nu al bij neergooit i.p.v. er met de stoomwals overheen te gaan …

1 jaar geleden
Antwoord aan  Ronald.Dunki

BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF: Hans Wiegel.

’Vera Bergkamp rest maar één conclusie: opstappen’
Updated Vandaag, 10:14Vandaag, 08:00 in DE KWESTIE

Dat er onderzoek wordt ingesteld naar de gedragingen van Khadija Arib in haar tijd als voorzitter van de Tweede Kamer, kwalificeert Hans Wiegel als ’een schande’. „Nu onderzoek doen naar iemand die al anderhalf jaar weg is, tekent ook de prioriteiten die politiek Den Haag stelt.”

Vera Bergkamp (rechts) en Khadija Arib (midden) na het vernemen van de uitslag wie de nieuwe Kamervoorzitter is, anderhalf jaar geleden.
Ⓒ ANP/HH

Geen kwestie toont treffender hoe politiek Den Haag is afgedreven van het volk dan de zaak rond mevrouw Khadija Arib. Terwijl mensen in het land zeldzaam grote zorgen hebben over hun bestaanszekerheid, zijn degenen die dit land moeten leiden vooral met intern gedoe bezig. Zo was de Tweede Kamer vorige week vooral erg druk met praten over de eigen omgangsvormen, terwijl zo’n tijdrovend debat helemaal niet nodig is als je een betrouwbare Kamervoorzitter hebt die met flair en overtuiging de orde bewaakt en handhaaft.

BEKIJK OOK:
Bergkamp: onderzoek naar Arib zorgvuldig en rechtmatig
Het genavelstaar deed me herinneren aan het onderzoek dat De Telegraaf liet uitvoeren en waarin vier maanden geleden naar voren kwam dat 77 procent van de Nederlanders vindt dat men in Den Haag te veel met zichzelf bezig is.

Volgende incident
Kennelijk waren ze rond het Binnenhof inderdaad te veel met zichzelf bezig om dat onderzoek ter harte te nemen, want alsof er geen werk aan de winkel was, was daar vorige week alweer het volgende incident: de aankondiging van een onderzoek naar het gedrag van mevrouw Arib in haar tijd als voorzitter van de Tweede Kamer. Ze moest het uit de krant vernemen.

BEKIJK OOK:
Khadija Arib (PvdA) verlaat Tweede Kamer om ’anonieme dolkstoten’
Hoe bedenk je het? De wereld staat in de brand, de inflatie loopt gierend uit de hand, maar een onderzoek naar de omgangsvormen van een oud-Kamervoorzitter die al anderhalf jaar weg is, nota bene op basis van anonieme klikbrieven, krijgt alle aandacht in ons parlement.

Schande
Vrijdag belde ik mevrouw Arib en zei haar dat het een schande is dat dit onderzoek wordt ingesteld. Zaterdagochtend werd bekend dat vijf Kamerleden de huidige Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp met spoed om opheldering vroegen. Onder hen geen fractiegenoten van de PvdA, tot teleurstelling van Arib, die de aankondiging van het onderzoek ervoer als een politieke afrekening en als een dolksteek, toegediend door mevrouw Bergkamp. Ze verliet de Kamer.

Ⓒ RENÉ BOUWMAN
In dit licht is het goed te benoemen hoe Khadija Arib haar Kamervoorzitterschap vorig jaar is kwijtgeraakt aan mevrouw Bergkamp. Indertijd was de leiding van D66, in de persoon van Sigrid Kaag, druk bezig om de voorzittershamer in handen te krijgen. Dat is gelukt, vooral doordat de top van de VVD daarmee akkoord ging. Waarom deed de VVD dat?

Ik denk omdat de VVD toen te maken had met de kritiek van de D66-leiding op de VVD en haar leider. Het was zeer onzeker of D66 zo wilde doorgaan in een kabinet. Zo raakte Arib haar ambt kwijt, mede door de houding van de VVD. Mevrouw Arib fungeerde als bruidsschat. Zo gaan die zaken in de politiek.
BEKIJK OOK:
Dat Khadija Arib ’bitch’ werd genoemd, nam ze op de koop toe

Pittige tante
Als personeelscheffin zal Arib vast een pittige tante zijn geweest, maar haar kwaliteiten als Kamervoorzitter zijn onomstreden. Kortgeleden las ik in Het Parool een mooi stuk van de befaamde Theodor Holman. Die schreef over Arib: ’Ze heeft allure, ze is charmant, is goed in haar werk en heeft een indrukwekkend charisma’. Zo is het!
De huidige voorzitter Vera Bergkamp heeft afgedaan. Er rest haar maar één conclusie: opstappen. Het is zoals Hans Goslinga zaterdag schreef in Trouw: Met een zwakke voorzitter win je geen vertrouwen. En zou Khadija Arib op termijn geen prima nieuwe burgemeester van Amsterdam zijn?
Hans Wiegel is VVD-erelid en was vice-premier en commissaris van de koningin