Bergkamp aan de schandpaal?

Hoe kunnen anonieme beschuldigingen ertoe leiden dat een voltallig presidium onder leiding van Kamervoorzitter Vera Bergkamp besluit om een voorganger en thans collega-Kamerlid ineens publiekelijk aan de schandpaal te nagelen? Welk nut dient het om iets op te rakelen?

Volgens Annemarie van Gaal (Telegraaf, 3 oktober 2022) zou dat nog wel eens te maken kunnen hebben met het aanstaande voorzitterschap van de ophanden zijnde Parlementaire Enquête Corona. Daarvan was Arib namelijk de beoogd voorzitter en ook was zij tot en met vrijdag voorzitter van de voorbereidende commissie/werkgroep. Volgens het reglement van de Kamer heeft het Presidium helemaal geen gezagsrelatie over Kamerleden, en ook ‘niet de mogelijkheid onderzoek te doen naar incidenten’ bij personele kwesties. De vraag is dus hoe Bergkamp het in haar hoofd haalde om aangifte te doen namens een paar anonieme melders. En hoe staat het met die melders? Blijven zij anoniem of hebben ze eindelijk het lef om ‘uit de kast’ te komen? Als dat niet gebeurt, dan heeft een aangifte weinig zin en is de ophef alleen bedoeld als ophef. Het argument dat de Landsadvocaat extern onderzoek adviseerde, faalt volledig. Niet in de laatste plaats omdat het kantoor van de Landsadvocaat (Pels Rijcken) zelf menigmaal op de vingers werd getikt vanwege een onveilige werksfeer en bovendien nog een gevalletje grootschalige fraude van wel iets meer dan een tientje. Pels Rijcken zit op het niveau van Dikke Leo uit de Dik Voormekaar shows van André van Duyn.

Ook het argument dat de anonieme klagers “dan weer samen zouden moeten werken met Arib” gaat niet op. De voorbereidende commissie onder leiding van Arib zal zich wel meer dan een keer bedenken alvorens ambtenaren in te zetten waarmee de werkrelatie tijdens haar voorzitterschap van de Kamer al niet best was.

Veel leden van de ‘kartelpartijen’ en bewindslieden hebben persoonlijk belang bij het verhullen van de redenen voor de matige aanpak van de coronapandemie. Grootste paniekzaaier was het RIVM maar die bleek achteraf gaarne bereid de eigen ‘adviezen’ aan te passen, al naar gelang de ambtelijke wensen. Werden dealtjes zoals met Sywert van Lienden (CDA) c.s. met meerdere marktpartijen aangelegd? Hoe is het mogelijk dat het Ministerie van VWS 5 miljard aan uitgaven niet kan verklaren? Uitgerekend op het moment dat de Parlementaire Enquête commissie wordt geformeerd, laat de Kamervoorzitter de beoogd voorzitter geen andere keus dan op te stappen. Merkwaardig.

Dan is er nog het punt dat het nieuws pas naar buiten kwam, voorafgaand aan de dag dat de Kamer zou spreken over de omgangsvormen binnen het Parlement. Daarbij zou ook het functioneren van de huidige voorzitter, Vera Bergkamp, nadrukkelijk aan de orde kunnen komen. Er is bijna geen Kamerlid meer te vinden die zich niet met grote regelmaat ergert aan haar weifelend overkomende optreden wat dan ook veel kritiek en irritatie oproept. Was de kritiek op Arib op dat moment meer bedoeld als bliksemafleider?

Veel waarschijnlijker is dat de top van D66 ook heeft ingezien dat Bergkamp als voorzitter een slechte keus was. Door eerst Arib ‘voor de bus’ te laten gooien door Bergkamp, kan nu vrij eenvoudig worden afgerekend met Bergkamp zelf. De partijen die bewindslieden en portefeuillebehandelaars leverden in de coronaperiode, hebben daar uiteraard allerminst bezwaar tegen.

De Nederlandse politiek is er met Kaag en D66 niet op vooruit gegaan, dat staat wel vast.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tijl Uilenspiegel
11 maanden geleden

Het zou een enorme grap zijn als ooit blijkt dat Bergkamp zelf die anonieme brieven heeft geschreven.

Henk
1 jaar geleden

Ik was het, verleden week, eens met de strekking van dit stuk. Na lezing van een desbetreffend artikel in de NRC van heden (3/10/22) zie ik Arib echter meer als een mooi weer spelende gifslang.
En hoezo ‘laat de Kamervoorzitter de beoogd voorzitter geen andere keus
dan op te stappen.’? Niemand dwingt Arib om te vertrekken, maar vermoedelijk voorziet ze dat, wanneer getuigenissen betreffende haar gedrag openbaar worden, haar positie onmogelijk wordt.

Ronald.Dunki
1 jaar geleden

De “Anti Kaag” Giorgia Meloni, de nieuwe Nemesis van het globalisme… ” :

zie : https://www.newstarget.com/2022-10-02-new-italian-prime-minister-puts-globalist-elite-on-notice.html

Wat een verademing!

mgjb
1 jaar geleden

Dit is gewoon een achterbakse afrekening van dat laffe volk bij D66 et al. Zo doen ze dat daar.
‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’.

Met droge ogen. Wat een valse charlatans zijn het toch.

Spelletjes spelen terwijl het land en de wereld in brand staat. En we zijn vooralsnog aan deze gekken overgeleverd.
De column van Annemarie van Gaal was erg goed. In mijn ogen is zij zeker ministeriabel.

1 jaar geleden
Antwoord aan  mgjb

Wanneer bevolkingen geen afstand nemen van de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, gerechtelijke en financiële dictaturen, ook in zogenaamde democratische landen, zal uiteindelijk de gehele wereld in een apocalyptische catastrofe te onder gaan. Neem als bevolkingen weer de macht over het eigen leven.

Leest u mijn column over het milieu op http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm even door scrollen.

1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, leest u mijn reacties, m.v.g. Paul Quekel

Geachte heer Omtzigt, geachte mevrouw Leijten e.a.
 
Ter info, doe er uw voordeel mee en sta sterk voor de belangen van veel Nederlandse burgers, die in grote onoverkoombare ellendes zitten.
M.v.g. Paul Quekel 78 jaar met alleen AOW.
 
BCC politici, redacteuren, journalisten, hoogleraren e.a.
 
INFO:
Bron Financieel Dagblad. https://fd.nl/politiek/1453671/pvda-overrompeld-door-opstappen-khadija-arib-mcj2can4hCYX
Weer een bewijs van de schandalige werkwijze van deze coalitie dictaturen. Deze trieste blik van mevrouw Arib staat synoniem voor vele burgers in Nederland met ondank aan M. Rutte en S. Kaag.

Wij van http://www.sdnl.nl zijn total overrompeld door de gigantische ellende, veroorzaakt door de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, gerechtelijke en financiële instituties met personen, die het eigen belang (lees inkomen), het partij belang en het coalitie belang hoog, zeer hoog laten prevaleren, boven de belangen van de gewone huis, tuin en keuken burgers, zoals u en ik en de kleine MKB bedrijven.

Nog een artikel uit het FD: Schade door politieke stikstofcrisis is al €28 mrd.

De economische schade van de politieke impasse over het stikstofbeleid is afgelopen jaren vervijfvoudigd tot €28 mrd ten opzichte van de laatste raming uit 2019 blijkt uit een inventarisatie door het FD.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/economie/1453492/schade-door-politieke-stikstofcrisis-is-al-28-mrd-mcj2can4hCYX.
En wij zijn een volk van slapjanussen geworden. We blijven alles maar accepteren. We komen nagenoeg niet meer voor ons zelf op en laten ons alles maar welgevallig zijn. DAT MOET STOPPEN. Leest u ook: http://www.sdnl.nl/oorzaak-en-gevolg.htm.

UIT DE OUDE DOOS.
Citaat uit eigen werk: http://www.sdnl.nl/nma.htm
“Toegevoegd op 19 juli 2007: momenteel is de totale hypotheekschuld van de Nederlandse bevolking al meer dan € 554 miljard.

Door de waanzinnige opdrijving van huizenprijzen en door de bouwpolitiek van de overheid met bewuste krapte om de prijzen zo hoog te houden om zodoende meer belasting te kunnen heffen. Dit o.a. met overdrachtsbelasting, Onroerende Zaak Belasting, (OZB), BTW en allerlei leges en vergunningen. Zoals de vaste lasten voor bijv. rioolbelasting, enz. Iedereen is daar gebaat bij, behalve de koper van een woning.

Alleen wanneer je verkoopt en niet terugkoopt, zoals bij vererving, komt de winst tot gelding. Maar dan moet daarvan weer veel successierechten worden afgedragen aan de geldgierige Staat der Nederlanden. Ergo, die hele soap van renteaftrek is een dikke sigaar uit eigen doos”.

NU IN 2022 IS DE HYPOTHEEKSCHULD AL MEER DAN 800 MILJARD EURO. En bovenstaande geldt nu in 2022 als overtreffende trap door incompetent beleid van M. Rutte en c.s.

Oh ja en de 17,2 miljard euro aan koopkracht reparatie in 2022 is eveneens een dikke sigaar uit eigen doos. Leest u: http://www.sdnl.nl/pdf/dag-sigrid-kaag.pdf.

CRISISSEN? Wij noemen het ellendes.
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn Kamerleden met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.

Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?
 
ANALYSE:
Leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6981985917104177152/.

De gecombineerde dwaasheid van politici, activisten en rechters. Wilt u dit delen.

CITAAT: “Uitstekend artikel als antwoord op de column van de heer R. Plasterk, http://www.telegraaf.nl/watuzegt/1735234000/atoomstroom-onmisbaar-bij-energietransitie.
 
Leest u: https://sta-pal.nl/2022/10/de-gecombineerde-dwaasheid-van-politici-activisten-en-rechters/.

Citaten hieruit:
“Waar gebrek aan kennis en visie naar toe leidt, wordt duidelijk in de column die de heer Plasterk donderdag j.l. in de Telegraaf heeft laten publiceren. De Telegraaf, U weet wel: de krant van Wakker Nederland.

Een nogal bombastische typering als je de politieke insteek en de kwaliteit van de producten van veel medewerkers op een rij zet. Wat de Telegraaf wel weer heeft zijn columnisten die op basis van kennis en realiteitszin veelvuldig de vinger op de zere politieke plek leggen.

Columnisten als Ronald Plasterk, Leon De Winter en Nausicaa Marbe. Je kunt het niet (altijd) met hen eens zijn, hun teksten dwingen wel tot nadenken en reiken informatie aan waarmee een mening gevormd kan worden”.
 
FOTO uit het FD:
 

Arib trieste foto.jpg
Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Paul Quekel