Een schurkenstaat

In het artikel “Energieschaarste als wapen” is ingegaan op de nogal snelle vaststellingen dat Rusland zijn eigen miljarden project zou hebben opgeblazen “om Europa te straffen” voor het scherpere sanctiebeleid tegen Moskou.

In het artikel zijn hypotheses en feiten opgenomen die tot het publiceren van het artikel bij de doorsnee burger bekend waren. In deze digitale wereld blijft echter niets onontdekt en wordt de spreuk “al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel” regelmatig bevestigd.

Schieten vanaf de heup; nooit goed

Kenners van de Oekraïne crisis” en pro-Zelensky media hollen te vaak voor de muziek uit en horen niet welke toonzetting en toonhoogte het orkest heeft ingezet. Hijgerig als ze zijn willen ze hun twee minuten beroemdheid claimen en komen met een ongewogen en onbewezen vaststelling op de proppen die de westerse politiek graag wil horen: Moskou is slecht en Kiev is goed. Dat de waarheid altijd in het midden pivoteert, heeft voor die groepen blijkbaar geen enkele waarde.

In het artikel wordt tot voorzichtigheid gemaand. Als een kenner niet op de plaats staat waar het incident (althans dat is te hopen) heeft plaatsgevonden en niet op de hoogte is van ontwikkelingen voor het incident, dan is het turen in de mist om een paar contouren te kunnen ontdekken. Op basis van vooroordelen en onderbuikgevoelens die te vaak als kennis en inzicht worden vertaald, wordt geprobeerd om die contouren een “gezicht te geven”, vorm en kleur te geven. Afhankelijk van invalshoek, betrokkenheid en vooral vooroordeel, werd nu de conclusie getrokken dat Moskou zijn eigen miljarden infrastructuur op non-actief heeft gesteld.

Neutrale denkers hebben bij die vaststelling al een groot aantal vraagtekens geplaatst: “waarom zou een land de pijpleiding vernietigen? Infrastructuur, waar Moskou $20 miljard in gestoken heeft en 800 miljoen kuub in de pijpleiding zit? Als je wilt dat er geen gas geleverd wordt, kun je ook de kraan dicht draaien.” (Kees van Wolferen).

Andere opties werden dus al snel weggestreept omdat die niet in het westerse Oekraïne-narratief passen. Blijkbaar beseffen kenners en media nog steeds niet dat het westen zich in een propagandaoorlog heeft laten duwen waar framing, doxing, name shaming, unmasking, shadow banning de instrumenten bij uitstek zijn om een bestaand spanningsveld te verscherpen en spelers te demoniseren of mooier er uit te laten komen. Bij gebeurtenissen als ontploffingen bij Nordstream-2 en meldingen van winst en verlies op Oekraïense bodem is naast dieptekennis en visie van resp. op de ontwikkelingen voor en tijdens die gebeurtenissen, het beschouwen met een neutrale blik een absolute vereiste om niet in het propagandawoud te verdwalen.

US Navy helikopters boven Nordstream-2?

Media in het Midden Oosten blijken een betere benadering te hebben gevolgd dan het Westen, waarbij moet worden opgemerkt dat de informatie die in de vervolgtekst is verwerkt ook in het Westen en zeker in de USA bekend is. Beter gesteld: bekend had moeten zijn. Als die observatie juist is dan bevestigt het de bovenstaande kanttekeningen en wordt de doorsnee burger opnieuw de informatie onthouden om zich een eigen mening te kunnen vormen en wordt die weer in de richting van het gewenste narratief geduwd. Het is een verwerpelijke, zo niet een walgelijke gedragsuiting, maar daar zijn de man en vrouw in de straat door de politieke gebeurtenissen in achterliggende decennia allang aan gewend geraakt.

De informatie die nu volgt kan op een eenvoudige manier gecontroleerd worden op juistheid. Al Mayadeen, een Libanese satelliet zender en Israel National News melden dat weken voor de aanval Amerikaanse helikopters met een opvallende frequentie boven het zeegebied cirkelden waar op 26 september 2022 explosies plaatsvonden. Beide media organisaties staan niet bekend om hun anti-Amerikaanse berichtgeving.

Die twee zenders hebben met behulp van de vluchtgegevens van de online service Flightradar24, vluchten boven de Oostzee in de september maand gereconstrueerd. Beide constateren dat behalve Amerikaanse rotorplatformen geen andere rotor of vastvleugelige platformen vluchten hebben uitgevoerd in dat deel van de Oostzee. Volgens die gegevens cirkelde begin september, nog geen drie weken voor de explosies, een Sikorsky MH-60R Seahawk helikopter van de Amerikaanse marine urenlang op verschillende opeenvolgende dagen – vooral op 1, 2, 3 september – boven het gebied van de beschadigde pijpleidingen niet ver van het Deense eiland Bornholm. Volgens deze luchtverkeer-volgsite vloog die Amerikaanse helikopter meermaals van het Poolse Gdansk naar het gebied waar de Nordstream-pijpleidingen liggen.

Op 10 en 19 september vlogen ook Amerikaanse helikopters boven het Nordstream pijpleidingen complex en in de nachten tussen 22 en 25 september bleven verschillende helikopters uren hangen boven de plaats van de latere explosies. De helikopters die in de nacht van 22 op 23 september en 25 op 26 september in de lucht waren, lieten bijzonder verontrustende flight tracks achter. In de avond van 25 en de vroege morgen van 26 september cirkelde een MH-60 R Seahawk helikopter van 17.30 uur tot 02.30 uur CET op ongeveer 250 kilometer van Bornholm boven de locatie waar later de explosies geconstateerd zouden worden.

Volgens de informatie van de fabrikant is de Seahawk de meest geavanceerde rotor uitvoering ter wereld en het belangrijkste wapensysteem om vijandelijke onderzeeërs en oppervlakte schepen op open zee en in kustwateren uit te schakelen. De Seahawk kan bewapend met 46 torpedo’s, 4 hellfire raketten, een kanon, machinegeweren, radarinstallaties en sensoren, zijn opdrachten uitvoeren vanaf o.m. fregatten, kruisers, amfibische landingsschepen en vliegdekschepen. Zijn afstandsbereik is ruim 800 kilometer, kan een snelheid van 270 kilometer/uur ontwikkelen en de maximale vlieghoogte is 3,5 kilometer. In mijn periode bij 2 Fleet/Striking Fleet Atlantic heb ik de Seahawk in actie gezien op een van de vliegdekschepen van Commandant 2 Fleet en mijn persoonlijke indrukken bevestigen het public relation verhaal van de fabrikant.

Nordstream is dood

De buizen zitten momenteel vol met zout water en zonder onmiddellijke actie zullen die aan de binnenkant corroderen. De pijpleidingen zijn wel aan de buitenkant, maar niet aan de binnenkant tegen corrosie effecten beschermd. Het tijdvenster voor een eventuele reparatie sluit in oktober.

De Duitse krant Bild vatte het westerse probleem als volgt samen in een citaat van een vermeende Rusland-expert: “De vraag is niet van technische, maar van politieke en juridische aard. Een heleboel sancties tegen Russische gasleveranties zullen moeten worden opgeheven voor reparaties. De schepen die de bouwwerkzaamheden zouden kunnen uitvoeren, moeten daarvoor toestemming krijgen. Gazprom moet de reparaties betalen. Ook de nodige technologische oplossingen moeten beschikbaar worden gesteld.”. Die problemen zullen nooit op tijd overwonnen kunnen worden.

Tot nu toe is meer dan de helft van het aardgas in de pijpleiding al gelekt. Het spreekt voor zich dat de rest ook zal ontsnappen. Het volledige Nordstream-project lijkt dus afgeschreven te kunnen worden wat voor beide delen van het Europese continent nadelig is. Ondanks allerlei juichkreten in de USA en Zelensky adepten. Met het verlies van Nordstream verliest de Duitse economie (weer) vele miljarden en in het verlengde daarvan zullen de energie prijzen opnieuw stijgen. In Nederland zal de inflatie ongetwijfeld naar 20% gaan stijgen.

Schurkenstaat

President?

Als de bovenstaande tekst inderdaad op diverse manieren gecontroleerd, juist blijkt te zijn, dan heeft Biden zijn dreigement uit februari door de US Navy laten uitvoeren en zijn het de Amerikanen die deze verderfelijke actie hebben uitgevoerd. Ten nadele van Europese landen. Meer dan waarschijnlijk om de verhoudingen in Europa nog verder op scherp te zetten, te dwingen om de hulp in wapens, materie, en geld aan Kiev nog meer op te stuwen en als bijwinst meer LNG en wellicht wapens in de USA te kopen. De USA van Biden is dan een leugenachtige onbetrouwbare partner geworden, een vermomde schurkenstaat die Europa beter kwijt dan rijk kan zijn. Maar dat zal met het huidige politieke gekwezel en gedraai niet gebeuren.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

In het boek van Jim Marss , Regeren vanuit het Duister , staat dat de Amerikanen in de tweede Wereldoorlog gewoon zaken deed met Duitsland . Amerika verkocht vrachtwagens aan Duitsland om ze daarna kapot te schieten . Business as usual , zeggen ze dan . Immers .”” Pecunia nervus Belli “” . Als het bewezen is dat de Amerikanen de Nordstream 2 hebben opgeblazen , hebben zij niet alleen een misdaad jegens Europa begaan, maar ook de gehele bevolking van Europa dwingend opgelegd “ het Amerikaanse vloeibaar gas Te gebruiken voor een hoge prijs . Hierbij kunnen we dus onmiddellijk. Vaststellen dat de Europese Commissie en hun «  handlangers « «  hebben liggen slapen en Vriendje Amerika om deze Niet tegen het zere been te schoppen . De bewijslast zal heel moeilijk zijn maar ……. Als…. Er duidelijke aanwijzingen zijn dat een Amerikaanse Helicopter boven de gasbuis is blijven hangen en waarna er explosies zijn geweest …….. dan is nog geen bewijs gevonden maar ….. de verdachtmaking is geboren . Maar kijk maar naar MH- 17 toestel dat boven Oekraïne is neergeschoten . Wat nu weer opvalt is de onvoorstelbare naïviteit van en de Nederlandse en de Europese « «  bestuurders » . Het is meer dan duidelijk dat Nederland uit de Europese Unie moet gaan en de Euro moet ontvlechten . Immers : de € 1600.000.000.000, — pensioengelden loopt ernstig gevaar , want ……. Iedereen aast er op .dat is geen complotdenken ……… geruchten en aanwijzingen dat Brussel de sleutel over de pensioenen heeft heb ik uit de debatten en potcast van verschillende aard . Bewijs heb ik nog niet . Wel heeft Geert Wilders dat aangehaald in de tweede kamer . Maar nu is duidelijk geworden dat Europa wordt Leeggeroofd dank zij de ongelooflijke naïviteit van velen . Dat Mark Rutte CS € 40.000.000.000,— heeft weggelegd voor klimaatdoelen, is niet alleen krankzinnig , het is gewoon stelen in de hoop dat iedereen nu zijn bek houdt en na verloop van tijd als de geheugens op nihil staan het appeltje voor de dorst is om de vriendjes-politiek te financieren. U geloofd het niet ??????? Immers : Mark Rutte weet dondersgoed dat de klimaatambities onzin is . We worden weer eens heerlijk besodemieterd.
En……. De ontluistering dat Biden onbetrouwbaar zou zijn zet ik in de rubriek «  veronderstellingen » , maar ik meen toch een diep wantrouwen te bespeuren , ….. !!!! En dat is niet onterecht .

Ronald.Dunki
1 jaar geleden

Navrant hoe de hele linkse vleugel van de Nederlandse politiek (Pvda, CPN, PSP en de protestantse farizeeërs van de linkse kerk) tientallen jaren lang zo rabiaat anti-Amerikaans was (e.g. neutronenbom, kruisraketten, etc.) maar nu het communistische addergebroed via woke-Joe Biden de toon zet kan de oorlogshitserij van D66 niet op…

In hun ideologische verdwazing ontgaat het hen dat het precies hetzelfde, door en door kapitalistische, militair-industriële complex uit lang vervlogen tijden is dat nu niet alleen de NATO èn deze clowns voor hun karretje heeft gespannen, maar Europa genadeloos op de slachtbank legt voor hun zieke machtspolitiek,

Maar ‘woke’ landverraders als Rutte, Kaag en von der Leijen zijn dermate geïndoctrineerd dat zij ziende blind zijn en de Nederlandse kiezer à fortiori!

Koddebeier
1 jaar geleden

Trap de VS Europa uit !