De betekenis

Afgelopen week was ik voor een van mijn andere activiteiten op een school voor, laat ik zeggen: ‘jong-volwassenen’. En opeens kwam tijdens deze werkzaamheden de betekenis van Vak K bij me op. En dan niet als vak Kabinet (bewindslieden) maar als vak Kleine Kinderen die tevens na de zomervakantie beginnen.

En een vak vol Kleine Kinderen die een vak Kamerleden voor gek houden. En niet dat dit vreemd is. Want laten we eerlijk zijn, gekkies zitten er, vind ik, wel tussen.
Wat te denken van Jesse Klaver met zijn ‘immigranten hebben dit land opgebouwd’. Of de CU (net als D66) met de stellingname ‘geen gezinshereniging is niet humaan’. En daar komt dan bij de zoveelste VVD leugen. Dat maakt het radiobericht op soundcloud ‘Nederlandse vluchtelingen die aankomen in Oberhausen’ hilarisch omdat het zo herkenbaar is.

Jesse ‘Yasser’ Klaver, dit geweldige land is opgebouwd in eeuwen. Niet vanaf de jaren ’60 die vooral bepalend waren voor de teloorgang en aantasting van onze waarden, normen en tradities.

Nederland… Afb: wikipedia

De jaren ’60, toen invulling werd gegeven voor de foute ‘gastarbeiders’ contracten vanwege schaarste op de arbeidsmarkt. Door de jaren heen gevolgd door de socialistische idealen die zorgen voor tweedeling: klimaathysterie, immigratie, asielindustrie, multiculturalisme, subsidie, vrijwilligers tewerkstelling, anti wit propaganda. Waar vervolgens met de Resolutie van Straatsburg in 1975 (periode kabinet-Den Uyl) nog eens een extra schep bovenop werd gedaan voor wat betreft de Islamisering van Nederland.

En toen de werving vanuit de ‘schaarste op de arbeidsmarkt’ begin jaren ’70 werd gestopt. En ‘gastarbeiders’ niet meer nodig waren en werden achtergelaten zonder dat degenen die ze hadden gehaald hadden gezorgd voor goede leef- en woonomstandigheden. Immers, gastarbeiders zijn tijdelijk.

Vanaf dat moment was echt duidelijk welke oplossingen de politiek (VVD, PvdA, PPR (huidige GroenLinks), D66, KVP en ARP (beiden nu CDA) had bedacht. Het woord gastarbeider bleek dus een farce. Het waren arbeidsmigranten. De eerste maatregelen waren: gezinshereniging en gezinsvorming. Al was er natuurlijk geen sprake van een echt integratiebeleid.

In de contracten met de overheid bleek namelijk te zijn opgenomen dat er na 2 jaar een recht was om hier te blijven. De Turkse en Marokkaanse arbeiders maakten hier massaal gebruik van, terwijl veel Zuid-Europeanen terugkeerden naar hun land.

Als we nu even kijken naar de landen waar deze gastarbeiders vandaan kwamen. Met name landen waar het economisch natuurlijk minder ging dan bij ons. Landen met een grote populatie ‘boerenstand’.

Er is echter een ander heel groot verschil te noemen: de religie. Is het in Spanje, Italië en Portugal overwegend katholiek. In de Marokko en Turkije Islamitisch. Dit is geen stigmatisering, gewoon een simpele weergave van een feit.

Deze welbewuste en weloverwogen regeringsmaatregel heeft dus tot gevolg gehad dat een relatief kleine groep tot dan gastarbeiders, omgetoverd is tot een forse bevolkingsgroep. Een bevolkingsgroep waarvan de derde/vierde generatie veelal nog niet is geïntegreerd.

Maar wat betreft gezinshereniging in de jaren 60/70 en nu. Wat zouden de CU, D66, CDA en de VVD gaan doen om de gezinshereniging voor de 1673 (voor 2 kinderen is gezinshereniging na jaren gelukt) kinderen als gevolg van de staatsontvoeringen te versnellen. Zeker zo blijkt nu dat onderzoek naar de uithuisplaatsingen van toezichthouders is tegengehouden. Vinden deze partijen ook dat uitstel van gezinshereniging voor deze kinderen nimmer hadden moeten accepteren.

Al bezig op de school vroeg ik me daarbij af. Hoeveel leugens zouden er worden geaccepteerd van deze jong-volwassenen. En dan niet alleen op school, ook thuis, op de sportvereniging of tegen de vriendengroep. Zouden de ‘leugenaars’ net als de VVD 34 zetels krijgen in de scholierenraad?

Het is dan ook maar goed dat er meer aandacht wordt besteed aan het opleiden van VAKlieden. Krijgen we toekomstig wellicht meer mensen met VAKkennis in de politiek. Nu lijkt het er namelijk op dat als je echt niets kunt, behalve dan veel praten en niets zeggen, dat je dan altijd nog in de politiek terecht kunt.

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellenMail naar……..

NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties