Bagger?

KRO-NCRV omroepdirecteur Peter Kuipers heeft in een interview met NRC gezegd dat omroep Ongehoord Nederland (ON) zo snel mogelijk van de publieke buis moet worden gehaald: “Dit is pure bagger”.

Presentatrice Raisa Blommestijn zou zich op provocerende wijze hebben uitgelaten over vermeende “blancofobie” die het onmogelijk zou maken “omgekeerd racisme” bespreekbaar te maken. Het geweld in de vertoonde video’s die haar betoog moesten ondersteunen bleek in geen van de vier gevallen een racistisch motief te hebben volgens de omroep directeur: “Dat bleek uit onderzoek van ons programma Pointer”, vertelt hij met enige trots aan NRC.

Arnold Karskens. Afb: screenshot vanaf youtube

De directeur vroeg volgens NRC, twee jaar lang aan vriend en vijand: “waarom geeft de samenleving ons ieder jaar ruim 80 miljoen euro? Verdienen we dat eigenlijk wel?” Uiteindelijk kwam Kuipers uit bij drie kernwoorden: de KRO-NCRV staat voor een wereld die eerlijker, groener en liever kan. Als burger die geacht wordt aan de publieke omroepen (dus ook KRO-NCRV) mee te betalen, vraag ik me wel af waarom we bij de naam van de omroep alleen al bij de neus worden genomen. KRO-NCRV is een samenvoeging van de oorspronkelijke Katholieke Radio Omroep en de Nederlandse Christelijke Radio Vereniging. Beide christelijke clubs die beweren in Jezus’ Naam op te treden, maar ons de verplichte staatsdoctrine ‘eerlijker, groener en liever’ voorschotelen. Wie rechts kijkt ziet links uiteraard niets en dat is de bedoeling. Als het maar geld oplevert: 80 miljoen volgens zijn zeggen.

Volgens mij trapte Jezus voor de synagoge de handelaren van het terrein af, maar dat stuk zal de directeur wel hebben overgeslagen in de bijbel.

Volgens de directeur brengt omroep Ongehoord Nederland de NPO schade toe. “Als we eerlijk zijn, dan weten we genoeg” zegt hij. Maar als we eerlijk zijn, dan moeten we toch tenminste benoemen dat de Tweede Kamer en Martin Bosma nog steeds wachten op een rapport omtrent de mogelijke belangenverstrengeling van Shula Rijxman. Volgens een klokkenluider vonden er binnen de NPO misstanden plaats om dure presentatoren alsnog te kunnen betalen en salarisplafonds werden op listige wijze ontweken. Deze informatie werd door de klokkenluider besproken met topambtenaar Hammersma, maar helaas had die op dat moment een innige persoonlijke relatie met Shula Rijxman, destijds bestuursvoorzitter van de NPO. Bovendien was ook Hammersma zelf ook ruim 15 jaar werkzaam geweest bij de NPO en keek uiteraard met heel andere ogen naar haar vrienden. Vanzelfsprekend kreeg de klokkenluider niets meer te horen ondanks de toezeggingen, omreden waarvan zij bij politici aanklopte.

Kortom: niet ON! brengt de NPO schade toe maar de NPO brengt schade toe aan de gehele samenleving, door een enorme vracht belastinggeld te herverdelen onder vrienden, waartoe ongetwijfeld ook Peter Kuipers behoort.

En dat is wat erger dan een paar filmpjes met meppende jongens van kleur. Pas als er wordt gemeld dat er is geslagen en beelden tonen aan dat daar totaal geen sprake van was, dan is het nepnieuws. En daar grossieren de kartelvrienden bij de NPO zelf voldoende in.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Als ik de “” onsamenhangende “” discussies ga analyseren , zowel bij de NPO , omroep Max , bij Op1 , en Vandaan Insite Met Johan Derksen als , mentaal – coats , of als discussie-analist, ik dan moet constateren dat het wel gezellig is maar het geklets om niets is dan uiterst irritant . Dat kan ik niet zeggen van de nieuwe omroep “ ongehoord Nederland “ Maar de dromers en de “ rechts haters” willen dat ON onmiddellijk verdwijnt van de buis . Immers. De waarheid of de harde feiten kunnen zij niet verwerken . In de NRC van 23 september 2022, staat dat Omroep-directeur Pieter Kuipers vindt dat Ongehoord Nederland de NPO schade toebrengt . Hij noemt het “ journalistieke bagger” wat ON op de buis zet . Alweer moet ik constateren dat de Links georiënteerden een psychologische storing hebben , zoals Prof dr Rossiters, psychiater , in zijn boek “ The Liberal Mind “ het omschrijft . Ik heb inmiddels al verschillende uitzendingen van ON gevolgd en mijn conclusie is, dat de nieuwe omroep een weldadige aanwinst is. De dromers en de wegkijkers van de harde feiten zijn zo ongelooflijk mentaal ziek en hun geborneerdheid is zo diep ingesleten , dat de conclusie van dr Rossiters juist is . Het irritante in het geheel dat Links zichzelf op een voetstuk plaatst om hun minderwaardigheidsgevoel te compenseren .

Buskens
1 jaar geleden

Ik heb het in een vorige reactie op een column voorspeld, er hangt om de nek van ON een touw en dat touw wordt beetje bij beetje strakker aangehaald door andere omroepen en bn ers zoals zakkenvuller en overjarige hippie Johan Derksen. Gisteren avond laatste 10 minuten gekeken en dood geërgerd. Dat programma gaat heel erg achteruit wordt linkser en linkser. Hij vindt zichzelf heel belangrijk, laat andere mensen vaak niet uitpraten en is heel hypocriet. Pure goedkope kantine praat totaal niet inhoudelijk. Ik zou zeggen ophoepelen naar Grolloo en ga je cd kast afstoffen.