Staatsmedia

In Nederland wordt door de verlinkste staatsmedia gniffelend gereageerd op het bericht dat een woning van v.m. VS-president Trump is doorzocht op ontbrekende overheidsdocumenten. Dan pleegde Trump in principe eenzelfde vergrijp als wat onze Nederlandse Minister-president deed (en mogelijk nog steeds doet) met het wissen van SMS-berichten van zijn telefoon.

De Volkskrant meldde eerder dat onze Minister-president jarenlang eigenhandig sms’jes verwijderde op zijn oude Nokia-telefoon. Naar ‘eigen inzicht’ stuurde hij berichten die hijzelf relevant achtte door naar ambtenaren, ter archivering. De rest werd gewist en of die berichten te maken hebben met mogelijk ondemocratisch of ongrondwettelijk tot stand gekomen regeringsbeleid zullen we dus nooit weten. Hijzelf zegt dat hij “nooit bewust” belangrijke zaken heeft achtergehouden of dat hij berichten heeft gewist om te voorkomen dat ze in de openbaarheid zouden komen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).  De Kamer stond in brand en eiste volledige openheid van zaken. Die kwam niet.

Afb: Asim18 / wikimedia

Rutte: “Ik stuur sms-berichten die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming door of in cc naar de meest betrokken medewerker. De medewerker bewaart vervolgens de sms. Lange berichten, die ik niet kon doorsturen, las ik voor, parafraseerde ik of gaf ik op hoofdlijnen door aan medewerkers”. Met andere woorden: “Ik maak zelf wel uit wat er gearchiveerd mag worden en hoe men mij dan nog wil kunnen controleren boeit mij niet”.

Kennelijk heeft Trump iets vergelijkbaars gedaan met VS-overheidsdocumenten: hij nam ze mee naar huis, gaf ze niet terug en deze konden dus niet gearchiveerd worden.

De Nederlandse pers, met name de staatsjournalisten van de NPO, smullen van de FBI-inval. NPO-correspondent Marieke de Vries: “Het gebeurt niet vaak dat de FBI of justitie mededelingen doen over lopende zaken. En deze minister van Justitie (Garland, red.) doet dat niet vaak en niet graag”. […] “Garland heeft nu een rechter gevraagd het huiszoekingsbevel openbaar te maken zodat heel Amerika kan zien waar de FBI nu eigenlijk naar op zoek was. Als het echt om staatsgeheimen over kernwapens gaat, dan zou dat enorm zijn. Dat zijn de kroonjuwelen onder de staatsgeheimen, die als ze in verkeerde handen vallen een gevaar kunnen vormen voor de nationale veiligheid”.

De Nederlandse pers heeft nadrukkelijk niet uitgezocht welke soort van informatie onze premier van zijn telefoon- en eigen geheugen verwijderde. “Als het echt om staatsgeheimen gaat, dan zou dat enorm zijn”.

Maar dat zullen we dus nooit weten omdat de staatsjournalisten kennelijk opdracht hebben gekregen de Amerikaanse ‘democraten’ bij te staan in hun zinloze kruistocht tegen de republikeinse Trump.

Ik denk niet dat de staatsjournalisten liegen, maar ze moeten hun journalistieke taak tenminste verkeerd hebben opgevat. De VS-overheidsdocumenten en communicatie zijn namelijk nog gewoon te raadplegen, kennelijk ook door de FBI.

Nederlandse overheidsinformatie echter, is duurzaam ‘verdwenen’. Maar daar horen we niet meer over omdat de staatsjournalisten in feite propagandaofficieren zijn.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
1 jaar geleden

Heer Nijhof, de term registratie journalisten heb ik van de heer Jan Houwert, voormalig eigenaar van het Wegener concern. Bij een bezoek aan hem zei hij: “heer Quekel ik heb 1800 registratie journalisten in dienst, echte onderzoekjournalisten kan ik op een hand tellen”. Leest u ook:

M.v.g.. Paul Quekel

Citaat uit: http://www.sdnl.nl/quekel-zorgverzekeringen.htm
“Het prachtige interview met de grondlegger van PCM, de heer W. van Norden sprak mij zeer aan. Vooral zijn vergelijking met de bezetting en met zijn toenmalige visie op een verantwoorde en betrouwbare samenleving. Laat ik nu veel van zijn idealen bij mijzelf terugvinden.

Ook ik ben een van de vele verzetshelden van het moderne Nederland, die worden tegenwoordig “klokkenluiders” genoemd. De keiharde moderne bezetting van Nederland heeft zich gevestigd binnen zeer vele van de bijna 3 miljoen kostbanen in Nederland met hun bescherming door Pikmeer-Arresten, Landsadvocaat, WRR en Hoge Raad, terwijl de door de heer van Norden gewenste onafhankelijke pers voor vrijheid en democratie al lang niet meer bestaat.

Sommige journalisten proberen het nog wel en chapeau voor deze onderzoeksjournalisten, maar de meesten zijn registratiejournalisten die niet verder komen dan het beeldscherm van hun PC gekoppeld aan de zetmachines van de drukpersen”.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Triest, triester, triest…terwijl onze pm zich vermaakt in een herengezelschapje in Tirol. Hoe ver moeten we nog zinken