Rushdie

Tijdens een lezing in New York is de Brits-Amerikaanse schrijver Salman Rushdie aangevallen door een man met een mes. De schrijver werd een aantal malen gestoken en zijn toestand is zorgelijk.

De persoon die Rushdie zou interviewen, Henry Reese, werd ook aangevallen door de moslimse dader en liep een lichte hoofdwond op. Rushdie verwierf faam met romans als Middernachtskinderen en De Duivelsverzen. Na het verschijnen van dat laatste boek sprak de Iraanse imam Khomeini een zogenoemde ‘fatwa’ over hem uit waardoor hij vogelvrij werd verklaard en kon worden vervolgd door islamieten. Er werd ook nog eens 3 miljoen dollar geboden aan degene die Rushdie zou doden. De Iraanse overheid verklaarde in 1998 de fatwa niet langer te steunen, maar wees erop dat de oproep helaas niet ingetrokken kon worden. Dat werd in 2006 nog even bevestigd.

Volgens de BBC zijn – wereldwijd – in totaal inmiddels 59 mensen om het leven gekomen als gevolg van de islamitische oproep, zowel bij gewelddadige demonstraties tegen De Duivelsverzen als bij moordaanslagen op diegenen die betrokken waren bij het uitgeven van het boek. In 1989 mislukte in Londen nog een bomaanslag op Rushdie, doordat het explosief te vroeg afging. En dan nog durft men te beweren dat de islam een ‘religie van de vrede’ is.

Nederlandse staatsmedia houden het erop dat ‘het motief voor de aanslag nog onduidelijk is’. Ook zou nog niet bekend zijn of de dader alleen handelde of in een groep. Maar dat is natuurlijk deugcorrecte onzin in haar meest krankzinnige vorm. De aanvaller van Salman Rushdie heet Hadi Matar, is 24 jaar oud en van Libanese afkomst. Hij had een vals rijbewijs (uit New Jersey, waar hij woonde) bij zich met de achternaam “Mughniyah”. Dat is de naam van de oprichter van de pro-Iraanse sjiitische Hezbollah, in 2008 geëlimineerd door de Mossad in Syrië. Verslaggevers van de Britse krant The Telegraph citeren verder nog een oud-klasgenoot van Matar die zegt dat hij “een vroom praktiserend moslim” is, die “elke dag aan het bidden was”. Tevens zeggen de Amerikaanse buren van Matar tegen de Telegraph dat hij naar de plaatselijke moskee ging. Dat kan ik wel vinden, maar Nederlandse ‘journalisten’ kennelijk niet.

Het motief is overduidelijk de islam en de dader maakt deel uit van een wereldwijd opererende organisatie die zich beweerdelijk bezighoudt met de islamitische ideologie. Pakistaanse leden van dezelfde club, hebben inmiddels ook weer prijzen gezet op het hoofd van PVV-leider Geert Wilders.

Moslims en in het bijzonder de islamitische clerus, hebben dus kennelijk het idee dat hun ‘wetgeving’ wereldwijd geldig is en de tenuitvoerlegging van de vooraf al uitgedeelde straf in alle landen plaats mag en kan vinden. Dan is er bepaald geen sprake meer van religie, maar meer van een wereldwijd opererende criminele organisatie. Dat zou voor de VN toch reden moeten zijn om landen die onder het islamitische juk gebukt gaan, onmiddellijk uit die organisatie te knikkeren. Wie wil er met schurken en potentiële moordenaars in één ruimte zitten? In Nederland is tijdens een Parlementair onderzoek gebleken dat de islamitische voorlieden vooral verstand hebben van geld verzamelen en minder van religieuze zaken. Van religieuze oorsprong en filosofische betekenis van soms oeroude teksten snappen zij werkelijk niets. Maar dan ook echt totaal niets. De islamitische clerus wil geld, macht en heeft politieke pretenties die de wereldvrede voortdurend bedreigen, zoals in het Midden-Oosten al eeuwenlang blijkt. En de islam is het middel om dat te bereiken.

Een oud Nederlands gezegde luidt: “visite brengt steeds vreugde aan, is ’t niet bij ’t komen, dan wel bij ’t gaan”.

Daar moesten wij omwille van veiligheidsredenen dan maar eens inhoud aan gaan geven. Milieutechnisch is dat ook al niet verkeerd. Dat is letterlijk ‘win – win’.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heniusz
1 jaar geleden

Quote: “Een oud Nederlands gezegde luidt: “visite brengt steeds vreugde aan, is ’t niet bij ’t komen, dan wel bij ’t gaan”.” En zo is het maar net, weet er nog eentje… Visite en vis blijven 3 dagen fris…