Minder dan niks

Onze Minister van Financiën heeft alleen verstand van haar eigen financiën; daarvan zijn meer dan genoeg bewijzen. Van de financiën van de gewone burgers weet ze nog minder dan niks en het interesseert haar ook geen bal.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het Centraal Planbureau opnieuw onderzoek gaat doen naar de kosten van levensonderhoud. Het CPB moet actuele cijfers brengen hoeveel huishoudens hun maandelijkse kosten niet langer kunnen betalen. Volgens het donkerste scenario in een eerdere test van het CPB in juni zullen vermoedelijk 1,2 miljoen huishoudens moeite ondervinden bij het betalen van hun maandelijkse lasten. Eerder ging het CPB nog uit van een stijging van de kale gasprijzen met 600 procent, “maar dat is nu al 1000 procent” volgens Pieter Omtzigt. Voor veel huishoudens betekent een extra verhoging van gas, elektriciteit en boodschappen nog een keer meer dan 100 euro extra per maand, terwijl ze nu hun boodschappen en energie al niet kunnen betalen.

Vanochtend steeg de gasprijs op de beurs in Amsterdam met bijna 17 procent. Inmiddels wordt er voor een megawattuur gas 285 euro betaald door grote afnemers en energiebedrijven. Dat is ruim drie keer zo hoog als drie maanden geleden en twaalf keer zo hoog als normaal. Alleen bestaat normaal niet meer sinds de Kabinetten Rutte-lll en -lV aan de knoppen draaien. We rollen van crisis in crisis, en ze hebben allemaal het kenmerk dat ze vermeden hadden kunnen worden als het gretige en gulzige rapalje in Den Haag niet uitsluitend bezig was geweest met het geleiden van belastinggeld naar de privérekeningen van hun eigen achterban. 22 jaar geleden was er al een probleem met de instroom van vreemdelingen en er gebeurde volmaakt niets; werd alleen maar erger omdat het kartel op het pluche wilde blijven zitten.

Het ‘stikstofprobleem’ bestáát helemaal niet in ons land, maar er blijven altijd gekken rondlopen – zoals deze – die doen voorkomen niet te snappen dat een eikenboom o.a. stikstof gebruikt om te blijven staan en vervolgens koolstofdioxide omzet in zuurstof. Allemaal voor de centjes en dan zit zo’n zak hooi ook nog op grond van slechts 4.856 stemmen in de Tweede Kamer. Electoraat heeft die man bij lange na niet genoeg om een stoel in te nemen in de Kamer, dus: “Wie heeft hoeveel betaald om precies die knakker daar neer te zetten en op grond waarvan?” Een ‘Weltmeister’ dom lullen en zakken vullen, en intussen stort het hele land met donderend geraas in elkaar; tienduizenden gezinnen die hun consumptie noodgedwongen tot een absoluut minimum moeten beperken zodat ook nog eens talloze middenstanders naar de bliksem gaan.

En daar zit ‘ie dan met een verhaaltje over een eikenbosje wat nog niet klopt ook.

De Minister van Financiën is van dezelfde partij en weet dus logischerwijze ook van niks, maar trekt wel salaris van ons als belastingbetalers. Zoals het er nu uitziet zullen meer dan 1,8 miljoen huishoudens dit jaar in financiële problemen komen. Het vertrouwen van de burgers in de economie is over de volle breedte negatief en zij zullen steeds minder uit gaan geven. De grootste boosdoener is de torenhoge inflatie. Deze inflatie holt vooral de koopkracht uit waardoor consumenten uiteindelijk niet veel anders kunnen doen dan minder kopen. Uiteindelijk belanden we dan in een stevige recessie, waar de VS al aan lijken te zijn begonnen.

Er breken donkere tijden aan die de huidige Minister van Financiën kan voorkomen.

Maar ja: die heet Kaag van Oxford tot Exeter en is dus nogal dom gebleven.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
1 jaar geleden

Niemand kan de ellende voorkomen. Enkel mensen met een beetje gezond verstand die met Putin gaan praten.

J.Blaak
1 jaar geleden

Gewoon de stekker uit dit kneuzen gezelschap.
Nieuwe verkiezingen en een terzake kundige tweede kamer,
gekozen op kennis en kunde en niet om partijbeloond zitpluche te bezetten.
Als derde de hele ambtelijke top de laan uit.
Kennis en kunde worden leidend, niet de loonschaal en het aantal jaren dat men (zonder aanwijsbare prestaties) er raamkijkend op heeft zitten

1 jaar geleden

Heer NIjhof, per direct weer gas oppompen in Groningen, zie hieronder is de enige juiste oplossing, maar wel met een geheel andere aanpak in Groningen. M.v.g. Paul Quekel

CITAAT uit: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6953312266905636864/ Gastekort

en leest u ook http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6963529918039126017/ Gas en Stroom duur
en
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6960541029603123200/ Water tekort

“Leest u https://lnkd.in/eqNvms8Z

Citaat hieruit: “Ook BVNL, http://www.bvnl.nl voorman Van Haga ziet de gasproblemen aankomen; “Er wordt nu door het kabinet steeds uitgegaan van een Gronings nee tegen gasproductie, terwijl er zat signalen zijn voor een ja. Zo wees een recente peiling uit dat een meerderheid van de Groningers de gaswinning willen verhogen om minder afhankelijk te zijn van Rusland.

Mensen uit het aardbevingsgebied bleken daar zelfs nog iets meer bereid toe te zijn dan mensen buiten het bevingsgebied. De pijn zit ‘m in het geharrewar en het eindeloze gezanik over compensatie. Dat moet snel en meer dan ruimhartig. Het is bizar en ronduit onacceptabel dat nog steeds niet alle bevingsschades zijn gecompenseerd.”

Volgens de Gasunie echter, is er meer dan genoeg gas komende winter. Dat meldt de Volkskrant vandaag in een liveblog rond de oorlog in Oekraïne. Dat noopt meteen al tot de gedachte dat het hier om retoriek gaat die gebruikelijk is rond propaganda opdrachten van de regering.

Onze regering heeft immers de zijde van Oekraïne gekozen in hun oorlog met Rusland (waar ook veel voor is te zeggen, want Poetin is al jarenlang een doortrapte en criminele dictator) en daarmee een groot risico genomen. In dat risico staat Nederland niet alleen; heel Europa zal last hebben van dat risicovolle beleid”. Einde citaat.

Oplossing:
ADVIES: Pomp weer veel gas op in Groningen en betaal een volledige compensatie aan alle personen in Groningen met beschadigde huizen voor de herbouw van hun huizen aardbeving proof en verstevig alle Groningse huizen. Besteedt verplicht 100% van alle winsten (sluit de SHELL en NAM hiervan uit), van deze aardgas opbrengsten voor Groningen en het Noorden van Nederland, zoals nieuwe infrastructuur, (wegen, spoorwegen, bruggen, viaducten) en bouw nieuwe woonwijken in de ontsloten gebieden. 
 
VRAAG: Waarom betalen wij als burgers van Nederland nu in 2022 al meer dan 2.50 euro per kuub aardgas en de prijsstijgingen zijn nog niet ten einde. Een decennia lang een GAS debacle ingezet door Joop den Uyl, PvdA die ons aardgas verkwanselde aan Italië voor 1,7 eurocent per kuub en door Wim Kok, PvdA die ons aardgas versjacherde voor 4,5 eurocent aan Oost-Europese landen. In1996 hebben wij nog een brief gestuurd naar minister-president Wim Kok om ons gas in de Nederlandse grond te laten zitten, totdat wij als inwoners en bedrijven het zelf nodig hebben.
 
Hoeveel eenvoudiger was nu de energie transitie geweest! Zie https://lnkd.in/drv2fHQ even door scrollen. Er werd niet geluisterd en dit beleid werd gecontinueerd door alle opvolgers, die nooit hebben ingegrepen voor een beter GAS BELEID.

Incompetent beleid met zeer ernstige gevolgen, die zichtbaar zijn in Groningen en onze portemonnee. 

En mede door de verkoop van onze nutsbedrijven aan buitenlandse energiereuzen met privatiseringen en marktwerkingen, betalen we nu de hoofdprijzen voor onze energie voorzieningen. Kijkt maar naar Radar hoe dat nu voor Nederlandse burgers uitpakt.