Het rommelt

Of er sprake is van een milieucrisis staat nog maar te bezien; bewijs ontbreekt. Er blijkt met de cijfers te worden gerommeld om ‘bewijs’ te leveren dat het klimaat verandert. Het ziet ernaar uit dat de leden van de VVD dat ook in de gaten krijgen: ze willen van dit Kabinet af.

Nu weer is er gerommeld met cijfers omtrent de “ammoniakuitstoot vanuit zee”. In de duinen werd veel meer stikstof gemeten dan werd verwacht op basis van berekeningen. Lange tijd werd door het RIVM gedacht dat die extra stikstof afkomstig moest zijn uit zee, in de vorm van ammoniak. De ammoniak uit zee zou onder meer worden veroorzaakt door algen. Maar sommige wetenschappers trekken deze theorie in twijfel. “Het is een wetenschappelijke discussie en dat maakt het ingewikkeld”, zegt een woordvoerder van het RIVM. “Wij zeggen dat er ammoniak uit zee komt. Er zijn ook wetenschappers die zeggen: nee, er komt geen ammoniak uit zee.”

Tot er duidelijkheid is, staat de categorie ‘ammoniak van zee’ niet langer in de RIVM-modellen. Het is vervangen door de tijdelijke naam ‘meetcorrectie’, maar in het gebruikte rekeninstrument (AERIUS Monitor) is die meetcorrectie niet te zien in de aandelen uitstoot per sector. Dat heeft tot gevolg dat de percentages stikstof van andere sectoren ineens zijn gestegen.

Daar is de ‘crisis’: wetenschappers hebben geen flauw idee en het gebruikte model meet niet, maar berekent en wordt alleen door ambtenaren gebruikt om boeren van hun land te jagen, terwijl politici stomweg achter die ambtelijke ‘voorstellen’ aanlopen. Intussen zijn er zó veel mensen mee bezig dat er straks niemand meer verantwoordelijk kan worden gehouden voor de enorme rotzooi. Dan ‘heeft iedereen z’n best gedaan’ en blijft zitten waar ‘ie zit; verstand van zaken of niet. En gaan de stommiteiten dus ook gewoon door.

Afb: deeplink naar het bestand van NOS

Zoals Michiel Houtzagers met een ‘bullshitbaan’ bij het 65-koppige Zuid-Hollands (subsidie-) Landschap. “Het tot op de millimeter uitzoeken waar de bron vandaan komt, is heel belangrijk, maar voor het in stand houden van de natuur moeten we nu handelen en kunnen we niet wachten.” Geweldig: maar als je de oorzaak niet kent dan kun je toch moeilijk ‘het probleem’ aanpakken. “We kunnen we geen tijd verliezen, want het is twee voor twaalf” voegt hij er nog aan toe. Hij meent dus klok te kunnen kijken, een prestatie en een schoenveterstrik diploma ligt in het verschiet. Dat moet een generaal nou eens flikken: er ontploft ergens wat, bijvoorbeeld in Amersfoort en onze generaal geeft onmiddellijk opdracht om met alle middelen terug te vuren. Waarop? Op wie, op wat? We kennen het antwoord: “schiet maar op die boeren, dan is het land al bijna bouwrijp en nog gratis ook.”

Maar het probleem meneer, dat blijft.

De huidige zomer is net zo warm als die van 1976. In 1976 was 65% van de bevolking jonger dan 50 jaar en inmiddels is 55% ouder dan 50 jaar.[1] De groep mensen die in 1976 20 tot 40 jaar oud was, kon toen nog prima tegen de warmte. Nu zijn ze 67 tot  87 jaar oud en is dezelfde warmte soms levensgevaarlijk. Dat hen gemakkelijk is wijs te maken dat ‘de Aarde opwarmt’, hoeft geen betoog en dat veel geldbeluste subsidiejagers dat dan ook doen is meer dan evident. De Tweede Kamer zit er vol mee en ze willen de inkomsten graag precies naar hun eigen achterbannen leiden.

Trap er niet in, maar trap ze eruit: allemaal. En begin er morgen mee; dat is geen verzoek, maar een electoraal bevel.

Mark is het beste wat je kunt hebben om tot een werkbaar compromis te komen, maar de compromissen die nu zijn gesloten liggen veel te ver van onze idealen af, want dit beleid herkent toch werkelijk geen enkele VVD-er zich nog in?” (dixit: een VVD-lid dit weekend op de markt in Twello)


[1] Bron: CBS, leeftijdsverdeling.


Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Heer Nijhof, al bijna 60.000 keer bekeken, zie: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6967456116356096000/

1 jaar geleden

Heer Nijhof, leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6967456116356096000/ over de heer Wiegel in ongeveer 2 uur al bijna 15000 keer bekeken, m.v.g. Paul Quekel

TER INFO:
Hè hè eindelijk een verstandige VVD-er, https://lnkd.in/eyUdHB6U BRON WNL.

Het moet afgelopen zijn met het demoniseren van grote bevolkingsgroepen in Nederland door de heer Rutte en mevrouw Kaag; “wie zijn toch die mensen, het geld groeit niet aan de bomen, meer kan ik niet doen”.

Zoals te lezen is in:https://lnkd.in/eeAzFNEd Rutte niet de beste
https://lnkd.in/eD4FGKJD Baby Boomers
https://lnkd.in/ezUuCjgM Kaag knip trekken
https://lnkd.in/envdCRts Wynia Rutte

OPLOSSINGEN:
https://lnkd.in/eHRSUzEf Hoogland water
https://lnkd.in/eqqa69HE Israël Negev en http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm

VERZOEK aan CU:
Het wordt de hoogste tijd dat de heer G.J Segers CU de stekker trekt uit Rutte IV indien hij enig greintje christelijke waarde heeft! Om nu de heer van Haga te kapitelen omdat deze ernstige vraagtekens zet bij het gevoerde beleid van Rutte (gaaf land) en Kaag (wie zijn toch die mensen en het geld groeit niet aan de bomen, meer kan ik niet doen) is zonder meer onfatsoenlijk en een brevet van onvermogen.
 
CITAAT uit https://lnkd.in/ew_9kCmh: “Het leidde bij BVNL-voorman Wybren van Haga tot een oproep aan de coalitie om een debat in de Kamer aan te gaan in plaats van ’konkelen in de achterkamertjes’. CU-leider Gert-Jan Segers reageerde als door een adder gebeten. „Gaat Sjopperdepop BV de huren verlagen?”, verwees hij naar Van Haga’s vastgoedbedrijf, waarmee hij in zijn tijd als VVD-Kamerlid zo in opspraak kwam dat de liberalen hem uit de fractie zetten. Zo blijkt niet alleen de koopkrachtdiscussie

Geachte heer, dank u voor uw reactie. Het zou wel gebruikelijk moeten zijn om weer een soort van democratie in Nederland te krijgen, https://lnkd.in/eFTkTdW voor echte democratie.
 
ARTIKEL 67:
1. De kamers mogen elk afzonderlijk en in verenigde vergadering alleen beraadslagen of besluiten, indien meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden ter vergadering aanwezig is.
2. Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen.
3. De leden stemmen zonder last.
4. Over zaken wordt mondeling en bij hoofdelijke oproeping gestemd, wanneer één lid dit verlangt.

Dit artikel 67 van de Grondwet kennen velen niet meer van de coalitie:
Het eigen belang (lees inkomen), partij belang en coalitie belang bij stemmingen, waarbij de Volksvertegenwoordigers door fractiediscipline, verplicht zijn om te tekenen bij het kruisje

Bob Fleumer
1 jaar geleden

Rutte is geschiedenis alleen weet hij dat zelf nog niet want hij heeft geschiedenis gestudeert en dat zegt genoeg.