GASMAFFIA

De groene gasmaffia heeft het goed voor elkaar met het trillende poepertje van Minister Jetten op het lucratieve pluche van de allesverwoestende klimaatzetel. Men hanteert geen nationaalsocialistisch ZyklonB deze keer, maar inter-nationaalsocialistisch aardgas.

Een familielid ontving vorige week (op zaterdag, dan is de kans op klachtentelefoontjes gewoon minder: een kwestie van ‘weekend-plannen’) de afrekening van Vattenfall. Dat is een Noorse firma die zo allemachtig groen is, dat hun huisleverancier van kleureninkt die kleur bij moet lenen van Iraanse moslims. Die hebben hun verenigingskleuren nu ruimschoots over, wegens een afrondend moslimgevalletje messentrekken in de VS, maar dat is weer een ander verhaal.

De totale afrekening voor energie bedroeg € 3.111,= op jaarbasis, terwijl er aan maandelijkse voorfactureringen maar € 2.664,= was afgerekend. Dat laatste is 12 x een maandelijkse betaling van € 222,=. Aldus werd er fluks € 976,= van de rekening afgeschreven, want het nieuwe termijnbedrag werd, met het oog op de stijgende energiekosten, hoger. Veel hoger. Erg veel hoger. Verschrikkelijk veel hoger, compleet Jetten. Namelijk € 529,=. En 529 + 447 is nu eenmaal 976 nietwaar? Een kwestie van goede telraam-techniek.

Dat is eigenlijk geen Jetten, maar gewoon Jatten want de energierekening bestaat voor het grootste deel uit accijnzen en belastingen. En de gasmaffia, die voor 75% bestaat uit slechts drie aanbieders, zit iedere vrijdag in de kroeg te overleggen hoe ze de komende week het maximale aan hun gratis financiering uit de consumentenmarkt trekken. Gewoon: door het rad van een verdubbeling van de energieprijs (plus 70% accijns en 19% BTW) voor de ogen van bejaarde consumenten te draaien. Die trappen er wel in. Overstappen helpt niet; ze doen het allemaal precies hetzelfde. Afgesproken werk.

Onze Minister van Financiën heeft daar allemaal geen tijd voor. Zij vraagt zich in haar ondiepste filosofische wijsheid af “wie zijn die mensen? Die ben ik in Cambridge of Oxford werkelijk nog nooit tegengekomen”. Daarna buigt ze zich weer met zorg over de allesverwoestende invloed van CO2 en die malle boeren die zomaar koeienpoep in de weilanden kieperen. “Iedereen weet toch van die abjecte geur? Nou dan!” Bovendien kun je daar huizen bouwen voor al die arme sloebers uit Afriko-en-zo. En anders zet je daar toch een windmolen neer voor je CV-ketel?

De VVD stuurt mevrouw Tassendrager-Dochtervan op een microfoon af en laat haar roepen dat ze ‘er echt alles aan gaat doen’. Op de vraag wat dan wel, herhaalt ze haar ingestudeerde woorden nog eens. Uiteindelijk doet ze niets, ze draagt wat tassen en zit braaf te wezen. En als ze héél braaf is krijgt ze misschien wel een mooi kleurboek en een groot glas limonade! Daar red zij het wel mee in dat kamerhoekje daarginds.

Gelukkig duurt het allemaal niet meer zo lang. Er broeit wat.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
1 jaar geleden

Oeps Ton…heftig maar waar!
Maar wat gaan WE DOEN?

A.R. Girbes sr
1 jaar geleden

Dat het misschien……….. niet meer zolang duurt, is uiteraard af te wachten………maar inmiddels raken de spaarcenten op en de ouderen worden beetje bij beetje afgeschreven. De Staatsecretaris van de Burg is typisch een wezenloos figuur en doet slechts wat hem wordt opgedragen. Ik wil niet is herhaling treden, omdat ik al vaak geschreven heb dat we te maken hebben met een ” criminele organisatie”. En…….. in het ” briefje van Jan ” staat………En dat zelfs VVD-kiezers gaan zien wat voor tuig (en tassendragers van de maffiabaas) ze op het schild hebben gehesen.

Dat Drs. Geert Wilders, de coalitie een “”maffiabende”” in de Kamer noemt, moet het iedereen duidelijk zijn hoe erg de politieke situatie in werkelijkheid is. De onhoudbaarheid van deze coalitie is ingetreden…….. !!
Pecunia non O’let, en dát denken de vriendjes van Rutte………. Nepotisme heeft dus zeer goed werkzame bestanddelen. En…… via de link merkt U de absolute gestoordheid van De Groot, D-66, en bij uitleg en vraagstelling van Pieter Omtzigt wordt er plotseling muziek gedraaid, waardoor de uitleg van Omtzigt ,inzake de “stikstof waanzin” minder goed te verstaan is. Hebben we nu te maken met boeventuig of grapjassen?

(195) Caroline vd Plas stelt een moeilijke vraag aan D66 (Met Pieter Omtzigt) | Debat stikstofbeleid – YouTube

Paul Quekel
1 jaar geleden

Heer Nijhof en dit zijn de oorzaken: leest u http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm met onze brief uit 1996 aan Wim Kok over het Nederlandse aardgas.

Hierbij een brief aan Wim Kok over ons aardgas uit 1996 als bewijs dat ik al heel lang bezig ben voor de gewone huis, tuin en keukenburger over het verkwanselen van ons aardgas. De brief van 13 november 1996 met de door ons aangevoerde punten, speciale aandacht voor punt 7 staat op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm en een groot succes was http://www.sdnl.nl/gerd-leers.htm dat ik bereikte samen met Gerd Leers en Joop Wijn.

Vervolg brief aan Wim Kok:

De weledele heer drs. W.Kok
Minister President

p/a Ministerie van Algemene Zaken
‘s-Gravenhage

Waalwijk, 16 december 1996

Heer Minister,

Naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf hebben wij U een brief vol vragen gezonden, welke U hebt doorgezonden naar het Ministerie van Economische Zaken. Wij hebben het zeer op prijs gesteld dat U deze vragen hebt doorgeleid naar een specialistische afdeling van EZ, waarvan wij per heden antwoord ontvingen.

Wij zenden voor de goede orde dit antwoord aan U, omdat naar onze mening dit schrijven nog meer vragen opwerpt dan in de brief worden beantwoord.

Onze vraag is heel direct: wat vindt U nu zelf van zulk een antwoord ? Kunnen wij als ondernemers en burgers van Nederland, die voor het eigen aardgas steeds meer betalen, hierin nu echt een antwoord vinden ?

Door de export van ons aardgas naar verre streken in Europa loopt daar de prijs van energie op, alleen al vanwege de toegevoegde waarde van het transport. Onder verwijzing naar de hoge energiekosten in het buitenland, wordt t.o.v. de Nederlandse ingezetene beargumenteerd, dat de prijs omhoog moet. Dus het feit alleen dat wij schaars aardgas exporteren, doet ons meer betalen.

De mededeling dat men in Tsjechië meer betaalt dan in Nederland, lijkt ons volstrekt onjuist. Men behoeft alleen maar te weten dat het gemiddeld inkomen in Tsjechië nog geen 10.000 kronen (f 600) per maand is. Ergens zal toch het energiepakket ook moeten passen in dat huishoudbudget. Wij geloven dit argument niet.

Naar onze mening is het voorgestelde beleid alleen maar passend in de doelstellingen van de Gasunie, die met hun kennis en technologie zaken willen bedrijven in Europa. Maar naar onze mening is een veel beter beleid op lange termijn, om ons aardgas gewoon te laten zitten waar de natuur dit voor ons heeft gebracht, nml in de grond van Nederland.

Waarom zouden wij de Gasunie winst op korte termijn laten maken met onze schaarse grondstoffen, wanneer deze grondstoffen op lange termijn van bijzonder belang zijn voor onze nationale industrie en ingezetenen. Mochten concessieovereenkomsten hierbij in de weg staan, dan kunnen deze ook ten dienste van de toekomst worden veranderd.

Naar onze mening is het geformuleerde beleid in deze brief van EZ onaanvaardbaar, en wordt op wat oppervlakkige manier ‘beleid’ gepleegd met iets dat daarvoor niet door kan gaan.

Onze mening is, dat deze export moet worden afgestopt.

Het zou een goed idee zijn om eens een panel samen te stellen van deskundigen uit politiek en bedrijfsleven, om dit onderwerp eens grondig door te nemen.

Met hoogachting en de beste wensen voor 1997,

P.L.G. Quekel
P.W.Th. Ruigrok

OPLOSSINGEN:
Geachte heer Besteman, n.a.v. uw artikel 31 mei 2022 “Boycot jaagt Gasprijs op” en artikel “VOLGENDE STAP ESCALATIE” in Dagblad de Telegraaf.
http://www.telegraaf.nl/financieel/998634599/roep-om-gronings-gas-na-boycot-poetin-extreme-prijsstijgingen-dreigen

ONS ADVIES van maanden terug: Stop per direct met het importeren van Kolen, Gas en Olie uit Rusland.
Pomp weer veel gas op in Groningen en betaal een volledige compensatie aan alle personen in Groningen met beschadigde huizen voor de herbouw van hun huizen aardbeving proof en verstevig alle Groningse huizen. Of bouw nieuwe steden en dorpen in het NOORDEN. Besteedt verplicht 100% van alle winsten (sluit de SHELL en NAM hiervan uit), van deze aardgas opbrengsten voor Groningen en het Noorden van Nederland, zoals nieuwe infrastructuur, (wegen, spoorwegen, bruggen, viaducten) en bouw nieuwe woonwijken in de ontsloten gebieden.

VRAAG: Waarom betalen wij als burgers van Nederland nu in 2022 al meer dan 2.50 euro per kuub aardgas en de prijsstijgingen zijn nog niet ten einde. Een decennia lang een GAS debacle ingezet door Joop den Uyl, PvdA die ons aardgas verkwanselde aan Italië voor 1,7 eurocent per kuub en door Wim Kok, PvdA die ons aardgas versjacherde voor 4,5 eurocent aan Oost-Europese landen. In1996 hebben wij nog een brief gestuurd naar minister-president Wim Kok om ons gas in de Nederlandse grond te laten zitten, totdat wij als inwoners en bedrijven het zelf nodig hebben, zie hieronder.

Hoeveel eenvoudiger was nu de energie transitie geweest! Zie http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm even door scrollen. Er werd niet geluisterd en dit beleid werd gecontinueerd door alle opvolgers, die nooit hebben ingegrepen voor een beter GAS BELEID. Incompetent beleid met zeer ernstige gevolgen, die zichtbaar zijn in Groningen en onze portemonnee.

En mede door de verkoop van onze nutsbedrijven aan buitenlandse energiereuzen met privatiseringen en marktwerkingen, betalen we nu de hoofdprijzen voor onze energie voorzieningen. Kijkt maar naar Radar hoe dat nu voor Nederlandse burgers uitpakt.