Baarsma: nog één keer douchen

Rabobank ‘carbon’ medewerkster Baarsma heeft de natie voor de microfoon van BNR uitgelegd dat haar handeltje bestaat uit het bancair uitruilen  van CO2-bonnen. Ofwel: paupers nog één keer (ZyklonB?) douchen en zij dagelijks in een Cleopatrabad. Een echte ‘win-win’ situatie, volgens Baarsma.

Mevrouw Baarsma is inmiddels een bekend uithangbord van de Rabobank en slaagt er kennelijk moeiteloos in om te pas en te onpas bij de staatsjournalisten van de NPO aan te schuiven. Deze directeur van de speciaal opgerichte Rabo koolstofdioxide bank heeft een groot financieel belang  bij het inmiddels gedwongen lidmaatschap van de klimaatreligie, waarvan de centrale leerstelling aangeeft dat de mens verantwoordelijk is voor iedere verandering in het weer. Deze klimaatreligieuze dominee heeft ongeveer 30 bijbanen en is uiteraard lid van D66, waarvoor zij tevens de CO2 paragraaf in het verkiezingsprogramma schreef.

Daarmee is meteen al duidelijk welk smerig spel de Rabobank – en Baarsma in het bijzonder – speelt; de bank koopt zich via Baarsma als het ware in bij een aanstaande regeringscoalitie en dwingt haar verdienmodellen in een regeerakkoord. Dat, en vooral niets anders, is het hele klimaatsprookje: een verdienmodel voor marktspelers die groot genoeg zijn om delen van de politiek simpelweg op te kopen en om een doorslaggevende rol te kunnen spelen bij het samenstellen van de kandidatenlijsten. Vervolgens zijn lieden van het pluimage waaruit b.v. de D66 Kamerfractie bestaat, gaarne bereid bij om het even welk kruisje, te tekenen mits de maandelijkse bezoldiging (10.000 euro bruto) compleet en tijdig wordt overgemaakt.

Precies daarvan is Baarsma een exponent.

Kijkt en luistert u rustig het fragment terug en oordeel zelf met hoeveel agressie u de volgende verkiezingen ingaat.

——————–


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Kijk, dat is nou precies de reden dat ik bij voorbaat niet naar dat soort programma’s kijk. De gasten die worden uitgenodigd aan de zwamtafel komen meestal van d66, PvdA, groen links enz. Altijd diezelfde kliek. Gewoon misselijk makend.

mgjb
1 jaar geleden

Baarsma: Ik ben rijk en de kleine mensjes verkopen hun rechten aan mij zodat ik kan vliegen. Win-win, de arme mensjes kunnen weer wat brood kopen en ik heb geen last meer van dat gepeupel. Allemaal blij.

Met droge ogen. Dit is zo typisch D66 idioterie, ik heb er geen woorden meer voor. En het wordt gemonitored door blockchain. Professor Barbie Baarsma. Youp zou haar een huppelkutje noemen.

De Rabo zit er maar mooi mee, haar aanhouden geeft ellende, haar ontslaan ook want dan komt het woke deel van NL in opstand. Ik vermoed dat ze binnenkort wel met een vet pakket weggestuurd wordt en in Brussel iets gaat doen. Daar houden ze van dit soort gekken.

Wim
1 jaar geleden
Antwoord aan  mgjb

MGJB volgens mij heeft u de spits van het artikel gemist, c.q.de bedoelingen van de RABO-bank onderschat. Lees nog eens na: “Daarmee is meteen al duidelijk welk smerig spel de Rabobank – en Baarsma in het bijzonder – speelt; de bank koopt zich via Baarsma als het ware in bij een aanstaande regeringscoalitie en dwingt haar verdienmodellen in een regeerakkoord.”

mgjb
1 jaar geleden
Antwoord aan  Wim

Wim, zou best kunnen, ik sta nergens meer van te kijken! En dan is het nog veel erger! Gelukkig heb ik geen rekening bij Rabo.

Boudica
1 jaar geleden

Ook al zo n ’top’wetenschapper (ook van Harvard? of diploma van elders?). We worden gewoon in de maling genomen en daar kicken die klimaatreligieuzen op.

1 jaar geleden

Heer Nijhof mijn antwoord, m.v.g. Paul Quekel

Geachte voorzitters e.a.
Hoe anders had de wereld er kunnen uitzien indien naar onze oplossingen was geluisterd (leest u hieronder) en dan hadden we nu ook niet naar deze D66 onzin van mevrouw B. Baarsma hoeven te luisteren. En alle ander nonsens over Stikstof. Het ambtelijke, politieke, bestuurlijke en gerechtelijke falen heeft de gewone Nederlandse huis, tuin en keuken burgers enorme schade toegebracht en voor velen in de samenleving is Nederland onbetaalbaar geworden.

Met verdrietige groet,
Paul Quekel 78 jaar

BCC politici, redacteuren, journalisten, hoogleraren e.a.

B. Baarsma: http://www.bd.nl/video/productie/barbara-baarsma-pleit-voor-co2-budget-319108 baarlijke nonsens en onzin.

REGENWATER veel meer vasthouden.
Bron Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/nieuws/942281842/actie-tegen-dreigend-tekort-aan-drinkwater-is-nodig-er-is-nu-al-iets-aan-de-hand

Leest u onze oplossingen en ideeën en mijn column Milieu. Geschreven inzake de milieuconferentie in Johannesburg augustus 2002 op: https://sta-pal.nl/2022/08/brusselse-sprookjes-europese-nachtmerries1/

Ons idee al uit 2001 en nooit antwoord gehad van de politieke machthebbers, leest u http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm en http://www.sdnl.nl/zondvloed.htm en hoe anders had de wereld er nu uitgezien indien er wel aandacht aan was besteed?

CITAAT hieruit: “Nee, dan gaat het om een aanpak die daar ver bovenuit gaat en die zich manifesteert in spectaculaire zaken vergelijkbaar met de Zuiderzee- en de Deltawerken, maar qua strekking precies andersom. Niet hoe komt men van het water af, of hoe houdt men het water van het lijf, maar hoe krijgt men de beschikking over water en hoe houdt men het water vast.

De westerse wereld beschikt over de technische mogelijkheden en knowhow projecten te entameren om de watervoorziening in grote delen van de wereld op een substantieel hoger niveau te brengen, en wel in die delen van de wereld die dat het hardste nodig hebben. Irrigatietechnieken, pijpleidingtechnologie, waterzuiveringstechnieken, ontziltingsmethoden, zij zijn allemaal beschikbaar, en wel op een niveau dat een frontale aanval van de droogte in grote delen van de wereld niet allen mogelijk maakt, maar ook vanzelfsprekend”. Einde citaat.

CITAAT uit zondvloed: “Een stuk of 5 kerncentrales bouwen. Windmolenparken en zonnecollectorparken hier aanleggen, en daarmee waterstof maken voor schone en duurzame energie. Maar bovenal het opvangen van rivierwater, dit rivierwater schonen en via pijpleidingen naar Zuid Frankrijk, Spanje en Portugal transporteren. Er liggen al diverse geheime? pijpleidingen van de NAVO die bij oorlog in West Europa voor olietransport bedoeld zijn. Ga die gebruiken want oorlog in West Europa zal hoop ik nooit meer plaatsvinden”.

TER INFO:
Geachte heer prof. Rotmans, n.a.v. uw optreden 10 juni 2022 bij OP1,
Subsidies moeten blijven stromen om de Nederlandse aan het buitenland verkochte NUTS energie bedrijven zeer rijk te maken. Echte oplossingen, zoals met Kernenergie worden genegeerd. Ons voorstel is, om in Afrika (Gambia) grote zonneparken neer te zetten en daarmee zeewater te ontzilten en waterstof maken om 2 zaken op te lossen:

Voorstel al uit 2001 op http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm voor echte oplossingen en mijn column over het milieu uit 2002 onderaan deze webpagina. Ook in die tijd naar de Shell en de politiek gestuurd. Nooit reactie op gehad.

1. Ontzilting van zeewater met deze opgewekte stroom ontzilting machines te laten draaien, de dorre gebieden te bevloeien en nieuwe vegetatie laten groeien, zal veel CO2 worden opgenomen. Bijkomend voordeel de zeespiegel zal dalen als er veel, heel veel zeewater wordt ontzilt.
2. Waterstof produceren en deze waterstof vervoeren naar Nederland en de bestaande infrastructuur gebruiken om Nederland schoner en milieu vriendelijk te maken. Zie artikel hierover in het FD. https://fd.nl/ondernemen/1218880/miljarden-kostende-gasleidingen-in-de-noordzee-snakken-naar-waterstof

Dat gaat met de huidige aanpak met Biomassa centrales en de Zonneparken en Windmolens in Nederland en op zee niet lukken.

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.

Actie tegen dreigend tekort aan drinkwater is nodig: ’Er is nu al iets aan de hand’
telegraaf.nl • Leestijd: 3 min.
BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF:
Actie tegen dreigend tekort aan drinkwater is nodig: ’Er is nu al iets aan de hand’
Door Onze parlementaire redactie
Updated Vandaag, 08:17Vandaag, 06:30 in BINNENLAND
Den Haag – Nederland staat aan de vooravond van een nationaal watertekort. Op korte termijn moeten extra maatregelen worden genomen om cruciale infrastructuur in ons land overeind te houden zodat er voldoende water uit de kraan bij burgers blijft stromen, verwachten Haagse bronnen en experts. Woensdag komt een crisisteam bijeen met deskundigen van onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, drinkwaterbedrijven en het KNMI.
Eigenlijk hebben we met een probleem te maken dat steeds vaker terugkomt, zo niet het normale beeld gaat vormen”, zegt waterbeheerprofessor Piet Verdonschot. „Je zult dus ander beleid moeten gaan voeren waardoor veel meer water wordt opgeslagen als het beschikbaar is.” Met een nieuwe droge zomermaand voor de boeg, is de verwachting dat het Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) woensdag nieuwe maatregelen neemt om komende weken te zorgen voor voldoende drinkwater.
De club met deskundigen wordt bijeengeroepen als waterschaarste dreigt. „Dat er nu iets aan de hand is, is wel duidelijk”, zegt professor Bart van den Hurk van onderzoeksinstituut Deltares. Zo is het waterpeil in rivieren al flink gezakt, is er minder grondwater en zijn er komende weken geen duidelijke regenvoorspellingen. Het ligt volgens Haagse bronnen en experts dan ook voor de hand dat beperkingen voor watergebruik in flinke delen van ons land worden ingevoerd, met name voor de landbouw.
Bekijk ook:
Dreigend tekort drinkwater: ‘Omstandigheden halen ons in’
De verwachting is ook dat het LCW opschaalt, waardoor extra besluiten kunnen worden genomen en de zogeheten ’verdringingsreeks’ op tafel ligt, zegt een ingewijde. Daarin is opgenomen welke sectoren en voorzieningen cruciaal zijn en zo lang mogelijk gespaard blijven van maatregelen. Zo moeten dijken voldoende nat gehouden worden om verschuivingen te voorkomen en blijft voldoende drinkwater voor burgers een absolute must. „In dat geval worden stapsgewijs beslissingen genomen waar gekort en geleverd moet worden”, zegt Frans Klijn van Deltares. „Voor boeren betekent dat vaak een verbod op beregening, terwijl naar burgers vrijwillige oproepen worden gedaan om minder lang te douchen en zwembaden niet te vullen”, zegt hij.
Gletsjers
Verdonschot ziet evenwel dat de ernst dit jaar groot is, onder andere doordat in grote delen van Europa weinig neerslag is en dus ook niet naar onze delta stroomt. „De vraag is of die verdringingsreeks nog wel slim beleid is. Dit is gemaakt om incidenten te bestrijden, maar we zien al een aantal jaren een patroon van droogte en schaarste.” Verdonschot wijst erop dat de Rijn -een van de belangrijkste aanvoeren van zoet water- van oorsprong een echte gletsjerrivier is. „Maar veel ijs is al weggesmolten, waardoor het komende decennia een regenrivier wordt. Daardoor stroomt er ook op langere termijn veel minder water onze kant op”, waarschuwt hij.
Daarom pleit hij voor fundamenteel ander waterbeheer. „Die gletsjers krijgen we niet terug, maar we kunnen wel nadenken over opslag en het veel meer vasthouden van regenwater.” Volgens Verdonschot is dat nodig met landschapsaanpassingen in ons land, bijvoorbeeld door overstromingsgebieden in te zetten als bufferlocaties en droogstaande greppels te dichten om meer water te infiltreren en vast te houden. „De miljoenen aan schade die het nu alleen al kost voor de scheepvaart is eigenlijk zonde van het geld. Je kunt iets aan het fundament van het probleem doen.”
Bekijk ook:
IJsberen en klimaatverandering verdrijven bioloog na halve eeuw uit observatiepost Spitsbergen
Hij wijst erop dat tekorten aan water ook zorgen voor het achteruit hollen van (drink)waterkwaliteit. „Water verdampt, maar de gifstoffen concentreren zich juist. Dat geeft allerlei onwenselijke effecten, ook voor de drinkwaterkwaliteit. Bovendien kun je met meer zoetwater de verzilting tegengaan.”
Van den Hurk van Deltares ziet dat Nederland nog veel kan leren van andere landen die vaker met waterschaarste te maken hebben. „In Spanje bijvoorbeeld, daar worden al vroegtijdig afspraken met boeren gemaakt en wordt goed nagedacht over waterberging en -besparing. Dat zijn wij in ons land nog niet gewend. Maar daar zullen we door de klimaatverandering wel rekening mee moeten gaan houden.” Zijn collega Frans Klijn: „De uitdagingen zijn groot, maar er is veel mogelijk. In studies als het Deltaprogramma zoetwater zijn de oplossingen en maatregelen al in kaart gebracht. De vraag is wanneer ze worden uitgevoerd. Daar zit de échte uitdaging.”

Koddebeier
1 jaar geleden

Boycot de RaBo Bank !!

Wim
1 jaar geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Boycot ook NPO en – niet te vergeten – BNR die haar en andere verkondigers van onzin een podium geven…
“De prangende vraag is nu: hoe langt duurt het geduld van het gepeupel nog? Eens moet het kwartje vallen en zullen de bankbintjes beseffen dat de elite een soort vretend en zuipend Romeins rijk is, in de nadagen, en dat het klootjesvolk alles moet opofferen: de vakantie, de auto, vlees, alcohol, suiker, gas en wat dies meer zij.
Maar hoe komen die zoutzakken van Nederlanders, die alles pikken, in godsnaam in opstand tegen de elite? Een echte Maximilien de Robespierre zie ik nog niet opstaan. Aux armes, citoyens! Formez vos bataillons ! Marchons, marchons!”

(Arthur van Amerongen in “Nederland is net Frankrijk vóór de revolutie: )

1 jaar geleden
Antwoord aan  Wim

Leest u ook mijn columns op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm

Uit eigen werk: “Je dient je terdege te realiseren dat het door mensen (vooral financiële-, politieke-, ambtelijke-, en gerechtelijke machthebbers) zelf is gecreëerd, dus we moeten zelf aan de bak om het op te lossen. Herontdekking van 1789 de bestorming van de Bastille? Want de adel van toen zijn in de metaforische vergelijking de huidige financiële-, politieke- ambtelijke- en gerechtelijke machthebbers.
 
En onze controleurs weten niet hoe het werkt, zijn onbekwaam of houden hun mond uit eigen belang, partijbelang en coalitiebelang. Wie gaat deze stal uitmesten? Of zal 1789 herleven en krijgen we een MODERNE BASTILLE? op de Europese binnenhoven”.

Koddebeier
1 jaar geleden

Wederom blijkt dat er meer gekken vrij rond lopen dan er opgesloten zitten.