Vlagfout?

Volgens verschillende (actieve) militairen en veteranen is het ondersteboven ophangen van de Nederlandse driekleur door protesterende boeren, een totaal verkeerd middel en een getuigenis van weinig respect voor de offers die zij brachten. Die militairen en veteranen zitten ernaast, er heel ver naast.

De vlag van Nederland staat symbool voor Nederland en de eenheid en de onafhankelijkheid van het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Het rood-wit-blauw is zowel te land als ter zee in gebruik als civiele vlag, dienstvlag en zelfs als oorlogsvlag. Volgens het formele protocol mag het vlaggendoek voor versiering – bijvoorbeeld in de vorm van draperieën – worden gebruikt. Op Koningsdag en op de verjaardagen van leden van de Koninklijke familie wordt de vlag gehesen met een oranje wimpel. Bij alle andere gelegenheden wordt de vlag zonder wimpel gehesen, maar niet op zondagen. De vlag wordt ’s avonds, voor zonsondergang, gestreken.

Kritiek majoor Kroon

Majoor Marco Kroon. Afb: Wikimedia / Min. van Defensie.

Onder andere de door ons veelgeprezen Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, laat op social media weten: “Uiteraard ben ik op de hoogte van de hele situatie rondom de stikstofcrisis en begrijp ik de emotie, de protesten en de zware lading echt wel. Maar behandel onze Nederlandse vlag alstublieft met het nodige respect. […] De vrijheid van deze kleuren is namelijk betaald met Nederlands bloed.”

Het ligt voor de hand dat majoor Kroon zal hebben bedoeld dat ‘de vrijheid die de kleuren vertegenwoordigen’ zouden moeten worden gerespecteerd. Voorts zal hij de groep van slachtoffers die voor onze vrijheid en onafhankelijkheid zijn gevallen, niet willen beperken tot uitsluitend de Nederlandse. Ontelbaar zijn de aantallen Canadezen, Amerikanen, Engelsen, Molukkers, Papoea’s en verdere Indische Nederlanders en b.v. Australiërs, die hun leven hebben opgeofferd voor deze natie. Dat zijn er zelfs meer, veel meer dan de Nederlandse slachtoffers.

Rotzootje

En ook zal majoor Kroon, eenmaal op missie, wel eens gedacht hebben waar de machinisten van de vlag hem ‘in vredesnaam’ op af hebben gestuurd en vooral met welk rotzootje aan materieel. En als je dan, eenmaal in dat verre Nergensland voor joker staat met geleende schoenen en helmen, dan lachen die politici de broek van hun achterwerk omdat collega’s in opleiding zelf ‘pang’ moeten roepen bij gebrek aan munitie. Majoor Kroon weet ook dat de gemiddelde militair de vlag het liefst ondersteboven ophangt, wanneer hij of zij kennisneemt van de ‘milieuvriendelijke compounds’ waar zij met elektrische fietsen en zonnepanelen volgens de laatste linkse mode, hun werk moeten doen als cateraars van de strijdende partijen.

Majoor Kroon weet ook dat een groot deel van het defensiebudget wordt opgerookt door wonderbaarlijk boven hun rang gevallen gepensioneerden en … de Deltawerken. (!)

Het symbool voor Nederland en de eenheid en de onafhankelijkheid van het gehele Koninkrijk der Nederlanden, wordt momenteel veelvuldig besmeurd door politici die van God noch koude voeten wat afweten, maar wel pretenderen de ‘wereld te redden’ om vervolgens autochtone Nederlanders letterlijk en figuurlijk van hun vaderlanden te verdrijven, omwille van nieuwbouw voor de kennelijk onstuitbare instroom van ‘gasten’. Als dat zo doorgaat valt er straks weinig te verdedigen voor majoor Kroon en zijn maten.

En daarom hangt die vlag ondersteboven, net als dit land.

Majoor Kroon overigens, kan daar met zijn  collega’s veel aan doen. Nu al is de grondwettelijke taak niet meer uit te voeren en er komt een moment dat de wijze waarop door de politiek momenteel inhoud wordt gegeven aan onze nationale soevereiniteit en onafhankelijkheid (EU, CETA) niet meer is te verdedigen. Daar is wel wat aan te doen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim
1 jaar geleden

Die vlag is verworden tot een symbool van iets wat niet meer is. Het doet al jaren pijn aan de ogen om de vlag te zien hangen tussen EU-vod en regenboogdoek.

Rob Pielage
1 jaar geleden

Wauw ! Staande ovatie !!, Wat is dit goed geschreven .