Welke partij stapt eruit?

Dat deze coalitie nog lang zit, lijkt niet waarschijnlijk. Ons land stevent af op een daverende inflatie, maar de Minister van Financiën (D66) doet of haar neus bloedt. Of ze kan zelf gewoon niks, dat is waarschijnlijker.

Kaag, de politica die compleet verschrompelt bij de woorden respect, fatsoen en logica, sprak weinig opbeurende woorden bij aankomst Brussel waar ze aanwezig is bij een vergadering van de Eurogroep Financiën. Nederland zal daar een verklaring onderschrijven dat de eurolanden terughoudend zullen zijn met het financieel steunen van hun burgers en bedrijven nu de inflatie maar niet afneemt. “We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden”, zegt Kaag, die zelf maar liefst 5 vluchtelingenvrije stikstofhuizen bezit in binnen- en buitenland. “Het continu willen of kunnen compenseren is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar.” Toe maar: met 35.000 daklozen die onder de struiken slapen en miljoenen mensen die vaak afhankelijk zijn van de voedselbank. Merkwaardig genoeg gaan onzinnige uitgaven wel door; voor het D66-milieubeleid, dat er volgens hen voor gaat zorgen dat Nederland de hele wereld uiteindelijk zal redden (eindelijk genoegdoening voor Canadezen, Britten en Amerikanen). Onbetaalbare gas- en elektriciteitsprijzen, torenhoge belastingen, een euro die voor onze ogen verdampt en politici die keer op keer zo corrupt als de neten blijken te zijn.

De gekte van Kaag en haar malle club (wie zijn die mensen eigenlijk?) neemt groteske vormen aan. Het land staat het water aan de lippen en de politiek is even negen weken (probeer het eens bij uw baas) op vakantie. Een uitstekende gelegenheid voor de coalitie om ongezien het land te veranderen in een verdeel- en heers- model, waar de kiezer niets meer te kiezen heeft maar geacht wordt de rekeningen te betalen. Zonodig tot de dood erop volgt, want met de inflatie dondert ook het pensioenstelsel in elkaar en anders plundert ‘Europa’ die wel t.b.v. de altijd armlastige hangmatlanden.

Iedereen ziet het, maar vooralsnog kijkt iedereen meer naar elkáár dan naar de toestand in dit land en de wereld. We moeten eerlijk zijn: boeren worden verjaagd omdat decennia geleden ambtenaren verkeerde gebieden op verkeerde lijsten hebben gezet. We houden zure grond over en gezonde grond wordt onteigend. Wat wij in één jaar aan energie en CO2-uitstoot besparen, pompt China er binnen een week weer bij. Het klimaat verandert; dat doet het al miljoenen jaren. In plaats van ons daarop aan te passen, denken ze bij D66 dat hun clubje zelfs het klimáát kan veranderen. Daar denken ze in andere landen anders over, maar de Nederlandse burgers moeten evengoed de beurs trekken voor die onzin. Als Kaag haar huizen verkoopt, mag ze daarmee de schade aan de samenleving vergoeden. En daarna wegwezen, bijvoorbeeld رام الله of andere plekken die Ram Allah heten.

Partijen als het CDA en de CU moeten zich werkelijk kapot schamen dat ze de samenwerking hebben gekozen met een clubje die de door hen zo geroemde Schepping even denkt te kunnen corrigeren. En daarbij de mensheid, althans het Nederlandse deel daarvan, compleet tot de bedelstaf brengen. Als er nog iets van de christelijke ethiek over is, dan trekken ze er vandaag de stekker nog uit.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Partijen zoals CU en CDA bezitten geen enkel greintje Christelijke waarde, daar zijn ze te achterbaks en huichelachtig voor !!

Boudica
1 jaar geleden

Maar zoals eerder aangegeven zijn ook partijen als CDA en CU bevolkt met ‘op de plaats gezette (Minerva)lieden’ waarvan geen heil is te verwachten. Het legen van de staatskas (CDA resp. D66 ) gaat dus ongeremd door, tot op de bodem!

Paul Quekel
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, weer een uitstekend artikel met keiharde waarheden.

Leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6952671748584570880/
en
http://www.linkedin.com/feed/update/urn%3Ali%3Aactivity%3A6896037219778273280/
en
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6952667687693000704/

Wie verlost ons van S. Kaag en M. Rutte?
https://lnkd.in/eUmzXTHZ

Op mijn regelmatige verzoek aan de heer G.J. Segers CU om de stekker uit Rutte IV te trekken, geen antwoord gehad.

Geachte politieke leiders en Kamer meelopers, journalisten, redacteuren, hoogleraren e.a.
 
In Nederland hebben we geen democratie meer. Daar hebben de jarenlange politieke kaalslag voor de rechtvaardigheid en levensvreugde van Nederlandse burgers voor gezorgd. Artikel 67 van de grondwet wordt al vele jaren met voeten getreden en genegeerd. Prof. Twan Tak vindt dat Nederland een DICTATUUR is,
 
Leest u: https://lnkd.in/e8GDeGrk over de Nederlandse struisvogels en mijn reacties.
 
Meneer Segers trekt per direct de stekker uit Rutte IV als u nog een greintje Christelijke waarde heeft?
 
Waarom? Leest u ook: https://lnkd.in/edvmpkYx en mijn reacties. Wanneer stopt het met de geregisseerde onwaarheden?
 
Met verdrietige groet, Paul Quekel 78 jaar en ik vrees voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Bravo.