Ratten in Den Haag

“Ratten in de tram, tussen de salade, zelfs in bed: kampen we met een rattenplaag in Nederland?” kopt het AD vandaag. Het is oud nieuws: in de Staten Generaal en op de ministeries stèrft het van de ratten. Altijd al.

Coronabeleid, klimaathoax, toeslagenschandaal, Groninger bevingsblunders, MH17 doofpot, Miljarden ‘zoek’ op ministeries, draaideurambtenaren en wat u verder zoal aan peentjes wilt. Nu weer het ministerie van VWS, die liever een dwangsom betalen dan gewoon te doen wat de rechter heeft bepaald. En let wel: dat is belastinggeld. Gesneesd door een club die het vertikt om uit te leggen waarom een lid van dezelfde partij als de Minister (CDA), zomaar een paar miljoen krijgt toegestopt, en er vervolgens een onderzoek naar laat uitvoeren, die nog eens een veelvoud van die miljoenen kost.

Volgens de rechter moeten de krankzinnige stikstofregels gehaald worden en dan wordt ineens wel meteen in de houding gesprongen en de boerenstand aan de bedelstaf geholpen terwijl de regering ook nog de grond afhandig maakt. Omwille van de kanslozenopslag waar de partijachterban zo leuk aan verdient. Kan allemaal in dit bananenkoninkrijkje. En per decreet zijn we nu ook nog verplicht gelukkig te zijn anders komen de kranten niet vol.

Maar goed: het is te warm. Tijd voor wat leukers:

“Dat ijsje is mijn herder,
mij ontbreekt niets;
het doet mij nederliggen in grazige weiden;
het voert mij aan rustige wateren;
het verkwikt mijn ziel.
Dat ijsje leidt mij in de rechte sporen om zijns smaak wil.”

Godsamme wat lekker.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G.O.
21 dagen geleden

Zoals eigenlijk altijd weer een uitstekend artikel.