‘Klimaatramp’

Als u wilt weten hoe een ‘klimaatramp’ er uitziet, dan bedien ik u vandaag op uw wenken. Zie foto. Een ‘klimaatramp’, dat is: “een gebeurtenis, met een natuurlijke oorzaak, die catastrofale gevolgen heeft voor levende wezens in de omgeving.”

Frans Timmermans is zo’n natuurlijke oorzaak. Alles wat deze man zegt of doet, is “een gebeurtenis, met een natuurlijke oorzaak, die catastrofale gevolgen heeft voor levende wezens in de omgeving.” Timmermans heeft het voorstel gelanceerd om voortaan een jaarlijkse de ’klimaatslachtoffers’ te herdenken. Hij heeft het idee voorgesteld tijdens een ontmoeting met EU-klimaatministers in Praag. Klimaatministers overigens, zijn omhoog gevallen en geldverslindende leden van een politieke partij die beweren zelfs het klimaat in toom te kunnen houden, mits de werkende burgers daar genoeg geld voor op tafel leggen. Indien zulke projecten niet slagen dan ligt dat aan de ‘te magere budgetten’ en vooral niet aan de klimaatministers. In Frankrijk zorgt de klimaatminister er bijvoorbeeld voor dat de hemel niet op hun hoofd valt; u weet dat nog van de komische verhalen rond Asterix & Obelix.

Weinig verheffend

Frans Timmermans. Afb: Flickr.

“Het is tijd dat we meer aandacht gaan besteden aan de slachtoffers van veranderende weerpatronen die worden veroorzaakt door de klimaatcrisis. We kunnen niet toestaan dat ze anoniem blijven of behandeld worden als een slachtoffer van een auto-ongeluk.” Timmermans memoreerde verder dat een van zijn collega’s door de watersnood in de Belgische Ardennen een 15-jarige dochter verloor. “Wij vierden net de zestiende verjaardag van onze dochter. Zij zal die nooit meemaken. Dat breekt je hart”, zei hij. “Dit feit houdt me de hele tijd gefocust op dit onderwerp.” Alleen van die laatste zin al, moet het klimaat zich kapot geschrokken zijn. Dat laat onverlet dat het als weinig verheffend moet worden beoordeeld dat Timmermans over de rug van een overleden kind zijn  punt wil maken.

Maar hij heeft geen punt. De wateroverlast in o.a. Limburg, is niet te vergelijken met de Watersnoodramp van 1953, toen 1836 mensen om het leven kwamen. Zeker: er viel in juli 2021 heel erg veel regen, net als in 1926. Maar dat is op zichzelf – net als springtij en storm – niet zo bijzonder; eens in de zoveel honderd jaar kan dat gebeuren want de natuur is nu eenmaal onvoorspelbaar, integenstelling tot politici als Timmermans. Het grootste probleem voor Limburg destijds, was dat de Belgische (Waalse) overheid te laat ingreep en de stuwmeren veel te laat liet afwateren. Doordat de sluizen te laat opengingen, kwam er een muur van water vrij, met desastreuze gevolgen. Tel daarbij op dat de laatste decennia steeds korter op het stroomgebied van de Maas en andere rivieren werd gebouwd en de zaak is helder. Geen klimaatramp, maar politici en ambtenaren die hun werk decennialang door de waan van de dag en andere – peroonlijke – belangen lieten voorschrijven.

Geselecteerde wetenschap

Er is niet zoveel mis met het klimaat als de door de politiek geselecteerde ‘wetenschap’ ons wil laten geloven. Kenners weten wel beter: het gaat best goed met natuur en klimaat. Dat neemt niet weg dat we best minder rotzooi mogen maken. Zo tegen de tijd dat Timmermans allang tot stof is vergaan en zijn nazaten nog generaties lang op het vergaarde kapitaal van ‘Frenske’ (PvdA!) kunnen teren, zullen de geschiedenisboeken vermelden dat Timmermans, met uitzondering van zijn postuur, grote gelijkenissen vertoonde met de ziener Xynix en dat de ‘klimaatcrisis’ een van de grootse hoaxes in de menselijke geschiedenis is geweest. Maar wij, die de dan kosten hebben gedragen van al deze onzin hebben daar niets meer aan. Zelfs onze kinderen niet. Maar dat zal Timmermans een zorg zijn.

De dag komt nog dat internationaal en op grootse wijze het verscheiden van Timmermans en zijn mede doemprofeten door hun slachtoffers wordt gevierd. Maar ik wens hem ondanks dat een lang en gelukkig leven: hopelijk met voortaan meer wijsheid en vooral fatsoen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Voor sommigen is geloof een overtuiging, voor anderen een instrument. Dat laatste geldt voor Frans Timmermans, de klimaatprediker. Polyglot en een jaar rechtenstudie en mogelijk het Romeins Recht overgeslagen, want die wisten het al; homo homini lupus oftewel de ene mens is de wolf van de ander en Frans is zo n wolf, een hele grote wolf, die ook nog eens het russisch beheerst met reden en ieder ander ziet als naief geitje. Helaas voor Frans is er een slimme geit, die ook russisch spreekt, en hem terecht wantrouwt.

Roel
1 jaar geleden

Hoogste tijd dat er jaarlijks herdenkingen komen ter ere van de slachtoffers van de “omvolking/asiel-instroom” en “islamisering”…

Henk
1 jaar geleden

Opmerkelijk is, overigens, ook nog dat, volgens Timmermans, een dood ‘klimaatslachtoffer’ vééél betreurenswaardiger is dan een dito verkeersslachtoffer

Henk
1 jaar geleden

Timmermans is inderdaad een schaamteloze populist die met misbruik van slachtoffers inspeelt op goedkope sentimenten. Ik kreeg de man voor ’t eerst in ’t oog toen hij, na het neerhalen van de MH17, reuze medelevend deed en uitkraamde: “Iedereen kent wel iemand die hierdoor een vriend, of familielid heeft verloren” zodat de buurvrouw kan denken: “Ach, wàt een gevoelige man hè? Sindsdien noem ik dit soort betoon van gratis nep-medeleven ‘een Timmermansje doen’. Het is verwant aan, bijvoorbeeld, de ongegeneerd kwijlerige en leugenachtige toespraak die Tony Blair – de rat – zo’n 20 jaar geleden hield om de Britten de deelname aan de invasie van Irak te verkopen; “Think of all those women and children …” enz, enz.

1 jaar geleden

Heer Nijhof, dank voor uw artikel. Een klimaat ramp was niet nodig geweest waneer wij in 2001 onze ideeën van Stichting New Rain Forest hadden kunnen uitvoeren, http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm, met ook nog een oplossing voor wereldwijde rampen. Van de politiek kreeg ik antwoorden: “u brief heeft de commissie als kennisgeving aangenomen”, M.v.g. Paul Quekel

INFO over waterstof
Van: Paul Quekel
Verzonden: donderdag 9 juni 2022 23:32

Onderwerp: WATERSTOF Ioniseren en ventileren.
 
Geachte heer prof. Rotmans, n.a.v. uw optreden 10 juni 2022 bij OP1,
Subsidies moeten blijven stromen om de Nederlandse aan het buitenland verkochte NUTS energie bedrijven zeer rijk te maken. Echte oplossingen, zoals met Kernenergie worden genegeerd. Ons voorstel is, om in Afrika (Gambia) grote zonneparken neer te zetten en daarmee zeewater te ontzilten en waterstof maken om 2 zaken op te lossen: 

Zie ons voorstel al uit 2001 op http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm voor echte oplossingen en mijn column over het milieu uit 2002 onderaan deze webpagina. Ook in die tijd naar de Shell en de politiek gestuurd. Nooit reactie op gehad.

1. Ontzilting van zeewater met deze opgewekte stroom ontzilting machines te laten draaien, de dorre gebieden te bevloeien en nieuwe vegetatie laten groeien, zal veel CO2 worden opgenomen. Bijkomend voordeel de zeespiegel zal dalen als er veel, heel veel zeewater wordt ontzilt.
2. Waterstof produceren en deze waterstof vervoeren naar Nederland en de bestaande infrastructuur gebruiken om Nederland schoner en milieu vriendelijk te maken. Zie artikel hierover in het FD. https://fd.nl/ondernemen/1218880/miljarden-kostende-gasleidingen-in-de-noordzee-snakken-naar-waterstof

Dat gaat met de huidige aanpak met Biomassa centrales en de Zonneparken en Windmolens in Nederland en op zee niet lukken. Zie bijlage waar een vriend van mij de heer Franc Schalken aan heeft meegewerkt. Zijn vrouw komt uit Gambia. Hiervoor heb ik bij de heer Dijsselbloem geld uit het investering potje aangevraagd, nog steeds geen reactie op gehad.
 
De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
 
Citaat uit eigen werk: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.
 
En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm. 
 
M.v.g. Paul Quekel, 78 jaar en zeer bezorgd over Nederland.
BCC Politici, journalisten, redacties, hoogleraren, e.a.

Ook over waterstof heb ik al vele keren naar Tweede Kamerleden(al in 2007) voorstellen gedaan om waterstof te gaan gebruiken en de idioterie van elektrische auto’s te stoppen. Zoals nu ook de BIOMASSA!

Leest u mijn nieuwjaarswens van 2007 en het antwoord van mevrouw Denters in 2007 een medewerkster van Buitenhof in link: https://www.sdnl.nl/zondvloed.htm
Citaat hieruit “Een stuk of 5 kerncentrales bouwen. Windmolenparken en zonnecollector parken hier aanleggen, en daarmee waterstof maken voor schone en duurzame energie.
 
Maar bovenal het opvangen van rivierwater, dit rivierwater schonen en via pijpleidingen naar Zuid Frankrijk, Spanje en Portugal transporteren. Er liggen al diverse geheime? pijpleidingen van de NAVO die bij oorlog in West Europa voor olietransport bedoeld zijn. Ga die gebruiken want oorlog in West Europa zal hoop ik nooit meer plaatsvinden”. Einde citaat.
 
Regeren is vooruitzien, maar niet heus en niet in Den Haag. Regeren is afhankelijk geworden van het eigen belang, het partij belang en het coalitie belang en de dik betaalde baantjes na de politiek carrière. Vele voorbeelden.
M.v.g. Paul Quekel

Van: Paul Quekel <plgquekel@hotmail.com>
Verzonden: woensdag 13 oktober 2021 18:50
Aan: Davidson, M.D. (Marc)
Onderwerp: Waterstof en de SHELL en Waterstof past niet in de Green Deal van Brussel
 
Geachte heer prof. Davidson, u was op TV bij Een vandaag 13 oktober 2021. Het is niet de samenleving maar de volledige incompetentie van de Nederlandse ambtelijke, politieke en bestuurlijke machthebbers. Leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn%3Ali%3Aactivity%3A6851825544460328960/
 
M.v.g. Paul Quekel

Geachte heer Quekel,
Dank voor uw mail. Maar voor zover ik weet, leven we in een democratie. De maatschappij heeft die ‘machthebbers’ aangesteld dan wel getolereerd. 
Met vriendelijke groet,
Marc Davidson​
 
Prof. Dr Marc Davidson | Philosophy of Sustainability and Environment | Dept of Ethics and Political Philosophy | Faculty of Philosophy, Theology and Religious Studies | Radboud University, Nijmegen, Netherland​s
 
visiting address: Erasmusbuilding, room E 16.25
mail address: Erasmusplein 1, 6525 HT Nijmegen, Netherlands, or: P.O. Box 9103, 6500 HD Nijmegen, Netherlands
telephone: +31/24/3612953
 

Tweede Kamer afwijzing oplossing voor rampen.bmp
mgjb
1 jaar geleden

Ton
Geweldig, spijker op de kop!
Ik heb de verkeerde opleiding dus ik mag niet oordelen over frenske. Maar mijn levenservaring en gezonde verstand doen mij sterk vermoeden dat hij knettergek is. Een narcistische psychopaat die de hele EU opzadelt met een grote kapitaalvernietiging, verwoest landschap en inferieure energievoorziening. Het feit dat hem dit lukt is toch wel knap.
Vele generaties na ons zullen zich afvragen waarom deze gek niet is afgevoerd.