Zomaar wat Kamervragen…

…waarvan je je afvraagt waarom ze niet worden gesteld. Zo moeilijk is dat toch niet? Terwijl die gasten zich onttrekken aan democratische controle, zijn wij hier al weer 1000 zogenaamde vluchtelingen rijker en pist de NCTV kilometers buiten de pot

Vragen aan de minister-president van Jaap Aantwoord;

Vraag 1.

Herinnert u zich uw bericht op Twitter, op 30 mei jongst leden, om 11:00 uur ‘s ochtends, waarin u meedeelde: “Donderdag t/m zondag in Washington voor de Bilderbergconferentie”?[1]

Vraag 2.

Kunt u aangeven of u daarvoor formeel was uitgenodigd en of uw daadwerkelijke deelname te maken heeft gehad met het feit dat u gewoon een Nederlands staatsburger bent?

Vraag 3.

Kunt u aangeven of u daarvoor formeel was uitgenodigd en of uw daadwerkelijke deelname te maken heeft gehad met uw functie als politicus in Nederland, in het bijzonder als minister-president sinds 2012?

Vraag 4.

Lege Kamer… Afb: Christian van Elven / Flickr

Indien u de vragen 2 en 3 met ‘nee’ heeft moeten beantwoorden, kunt u dan aangeven op grond waarvan u heeft deelgenomen aan deze Bilderber-conferentie? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5.

Indien uw uitnodiging of deelname tot stand is gekomen op basis van uw functie als politicus in Nederland, in het bijzonder als minister-president sinds 2012, wanneer zult u dan de Kamer uitgebreid informeren over wat daar met en door u is besproken? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6.

Indien uw uitnodiging of deelname tot stand is gekomen op basis van uw functie als politicus in Nederland, in het bijzonder als minister-president sinds 2012, wanneer zult u dan de Kamer van rapporten en verslagen voorzien over wat daar met en door u is besproken? Zo nee, waarom niet?

Vraag 7.

Bent u met ons van mening dat, wanneer ons staatshoofd – in het bijzonder wanneer vergezeld door twee van zijn ministers – deelneemt aan enige conferentie, hier tenminste sprake moet zijn van een overleg wat raakt aan de nationale belangen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 8.

Bent u met ons van mening dat, wanneer ons staatshoofd – in het bijzonder wanneer vergezeld door twee van zijn ministers – deelneemt aan enige conferentie, tenminste de resultaten van dat overleg door de Kamer behoren te worden ingezien en beoordeeld? Zo nee, waarom niet?


[1] www.twitter.com/MinPres/status/1531198954498666496?s=20&t=syHxBmyBuePF_Ba01JvL9A


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.Blaak
9 maanden geleden

De vragen worden niet gesteld omdat onze volksvertegenwoordiging hun taak verzaakt.
En zowel onze koning als de MP met zijn ministers zijn er niet voor onze belangen, maar hun eigen belangen.
Heel misschien gedeelde belangen, maar dan wel in de percentages van 99% tegen 1%.
Als het niet zo is, kan er gewoon open over worden gesproken en hoeft er niet zo stiekem gehandeld te worden.

9 maanden geleden

Heer Nijhof, u heeft ook nar het vragenuurtje gekeken. Duidelijke vragen waar waarschijnlijk ook geen antwoorden op komen.

Mijn vraag aan mevrouw Tielen waarop ik ook geen antwoord zal krijgen.

Geachte mevrouw Tielen,
 
In uw vraag aan minister de heer E. Kuipers vergat u het belangrijkste item. Namelijk het verdienmodel van de Nederlandse Ziekenhuizen en de buitensporige verdiensten van de specialisten, de bestuurders en directeuren van ziekenhuizen, zorgverzekeraars, zorgtehuizen en verdere organisaties in en om de zorg. Dat laten ze niet wegvloeien naar Duitsland. In december 2012 hebben wij nog een brief gestuurd naar alle fractievoorzitters om terug te gaan naar het ziekenfonds met inkomens afhankelijke premies. Nooit is daar een antwoord op gekomen.
 
Leest u onze poging om de vreselijke zorgwet van Hans Hoogervorst tegen te houden op http://www.sdnl.nl/quekel-eerste-kamer.htm en http://www.sdnl.nl/quekel-klacht-nma.htm Door mijn kennis van ICT en de ontwikkeling van een ZIS systeem, http://www.sdnl.nl/quekel-rodias.htm had/heb ik voldoende kennis om te kunnen oordelen dat het huidige systeem slechts een doel heeft, namelijk vele personen zeer rijk maken.
 
De snelst groeiende groep miljonairs in Nederland, zoals E. Kuipers die in een villa woont van 3 miljoen euro en ook nog een vakantiewoning heeft van 550.000 euro op Terschelling, zijn personen in en om de zorg. Waarom “verdiende” R. van Boxtel D66 bij Menzis 400.000 euro per jaar en zoals hij zijn er vele tienduizenden, die uit de Staatsruif in het Kostbanencircus van ambtenaren, politici, bestuurders, al dan niet met bijbanen, ten opzichte van de huis, tuin en keuken burgers gigantische salarissen verdienen. Zie voor uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2
 
ADVIES: Ga terug naar het ziekenfonds met inkomens afhankelijke premies, hef alle zorgverzekeraars op, stop de doorgeslagen bureaucratie en stop de marktwerkingen en privatiseringen in en om de Nederlandse zorg.
 
Met verdrietige groet, Paul Quekel, 78 jaar en zeer bezorgd over de toekomst van Nederland.

http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm met mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting, Milieu en de brief aan Wim Kok uit 1996.
 
BCC politici, journalisten, redacties, hoogleraren e.a.