Stikstofbom

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) stuurde vrijdag ‘richtinggevende doelstellingen’ per gebied naar de Tweede Kamer in het kader van ‘stikstof’. Die zijn ingrijpend voor voornamelijk boeren. Provinciale besturen worden nu geacht daar op korte termijn invulling aan te geven.

De droge depositie van ammoniak meet het RIVM op slechts 3 locaties in verschillende soorten Natura 2000-gebieden (162 maar liefst) en op grond daarvan pretendeert deze club per gebied precies aan te kunnen geven hoeveel stikstofrotzooi dáár dan wel precies neerdaalt. Een kind kan zelfs zonder telraam al uitrekenen dat dit klinkklare nonsens moet zijn. Er wordt in ons land overigens flink gestoeid over typen NOX verbindingen die voor natuurafbraak zouden zorgen. Één ding staat voorshands vast: boeren hebben totaal geen belang bij natuurafbraak en zullen  daar ook niet aan meewerken. Wie de landerijen in het oosten van ons land bekijkt, zal dan ook zien dat die er perfect bijliggen en dat is dus logisch.

De minister-president probeerde de natie gisteren wijs te maken dat er in Nederland een stikstofprobleem bestaat en dat ‘onze grond daardoor verzuurt’. Bij ‘zure’ grond moet u denken aan de Veluwe (oorspronkelijk ‘Vale Ouwe’ en dat spreekt voor zich). Dat is dus exact waar de boeren totaal geen belang bij hebben en precies wat u bij boerderijen ook niet ziet. Boeren kunnen alleen werken op vruchtbare grond en anders maken ze dat vruchtbaar. Dat doen ze al eeuwenlang en dat heeft een bijzondere en indrukwekkende bijdrage geleverd aan onze huidige welvaart en natuurlijke inrichting.

Boerderijen stoten stikstof uit, maar dat doen andere bedrijven ook. De luchtvaart bijvoorbeeld, stoot 8 % van de totale stikstofproductie uit. In 2020 stootte de Nederlandse luchtvaartsector ook nog even 7,6 miljard kilo CO2 uit. De uitstoot die plaatsvond in het buitenlandse luchtruim is hierin meegeteld. De uitstoot van buitenlandse maatschappijen die op Nederland vliegen, is juist niet meegeteld. Kortom: Nederland (het RIVM) houdt er buitengewoon merkwaardige meetmethoden op na en doet voor het KNMI niet onder. Er wordt naar hartelust gesjoemeld met de cijfers, teneinde het krankzinnige overheidsbeleid van een alibi te voorzien. Van ‘wetenschap’ is allang geen sprake meer. Politiek in ons land wordt vooral gevoerd op basis van ‘crony capitalism’ (samenspanning tussen een zakenklasse en de politieke klasse).

Zowel de luchtvaart als de zware industrie worden daarom ongemoeid gelaten.

Nederland heeft teveel inwoners dankzij jarenlang beleid van laksheid, ingegeven om de achterbannen van vooral linkse partijen aan het werk te houden in de subsidiesfeer van vluchtelingenimport. Daarom hebben we nu een wooncrisis, die weer goed is voor de achterban van vooral de VVD: makelaars, projectontwikkelaars, woningcorporaties (hoe kwamen die ook alweer aan de huizen?). Maar waar zet je zo gauw huizen neer in ons overvolle land? Precies: onteigen de boeren (dat kost maar een lolly en een zuurbal denkt men) en maak van vruchtbaar land een troosteloze bende waar de CO2 en NOX meters van doorslaan uiteindelijk, maar dat vertelt men er niet bij. Een relatief kleine groep draait op voor het al jaren falende beleid wat is voortgevloeid uit moreel gemankeerde pressiegroepen en activisten, die overigens al jaren mank lopen van de subsidies die ze wegsnuiven uit de schatkist.

Mohammed en Fatima zijn heel aardige mensen, maar moeten toch eerst maar eens proberen of zij hun eigen land op kunnen bouwen. Hier is het even te vol.

Van de boeren moet de overheid afblijven. Dit land moet eerst wat ontvolken in plaats van omvolken. Als de regering dat niet goedschiks doet, dan blijven er voorstelbaar alleen nog kwaadschikse mogelijkheden over. Misschien moet dat dan maar want we zakken echt af naar een bedenkelijk niveau.

NB: Toen boeren vrijdag hoorden dat de boerenstand officieel naar de bliksem wordt geholpen, zijn een paar boze boeren naar de woning getogen van minister Christianne van der Wal (VVD). Daar aangekomen gingen ze rustig demonstreren. Van der Wal sprak even met de boeren, maar trok zich terug toen ze zélf de sfeer ‘grimmig’ vond worden. Ze voegde daar aan toe dat haar kinderen “op de bank zaten te trillen”. Over de kinderen van de boeren sprak ze niet. Kamerleden hebben zich ‘geschokt’ getoond na deze actie van enkele boeren. Mooi; laten ze zich vooral geschokt voelen. Dat voelt de samenleving zich namelijk ook al jaren.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

De WEFclown Rutte steekt de boeren een mes in de rug, hij wil de Nederlandse voedselvoorziening kapot maken.
Minder koeien betekend ook minder melk, melkproducten en vlees.
De bevolking moet maar insectenburgers en kweekvlees vreten van de WEF ratten !!

J.Blaak
1 jaar geleden

Ik hoop dat woensdag de 22e een landelijke stakingsdag en mega demonstraties laat zien.
Dat het de kneuzen in Den Haag dun door de broek gaat lopen.
De lafbekken zullen het leger wel weer inzetten om zich te laten beveiligen, maar dat de ring zo groot moet zijn dat ze opgesloten zitten in hun eigen beveiliging.
Een compleet lamgelegd land en bij iedere kneus thuis een demo.
En de flauwe kul dat de kinderen zitten te trillen…. so what.
De toekomst van alle kinderen hier in dit land wordt vergooid voor een utopie.

Judge Bean
1 jaar geleden

De politici zijn duidelijk. Blijf weg van onze huizen. Dat kunnen de boeren nu dus ook zeggen wanneer ambtenaren met onteigeningspapieren aanbellen.

Buskens
1 jaar geleden

Spijtig voor mensen die met de auto naar het werk moeten maar van mij mogen de boeren net zoals die Fransen dat doen een paar cruciale snelwegen plat leggen. Het is pure kapitaal vernietiging met het onteigenen van landbouwgrond. Stelletje rand debielen zijn het in Den Haag. En dan dat gezemel over die trillende kinderen op de bank. Hoe zullen die kinderen van getroffen boeren zich voelen? Zonder enig toekomst perspectief?