Hoezo: onacceptabel?

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) was geschrokken van het boerenprotest bij haar huis, met name “omdat het haar gezin raakte.” Andere politici vinden het bezoek bij Van der Wal thuis ‘onacceptabel’, evenals Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Volgens haar staat het grootste deel van de boeren ook niet achter dit soort acties.

Dat is eerlijk gezegd flauwekul, maar wel enigszins begrijpelijk van de voorvrouw van de laatste boerenpartij die ons land rijk is. Zij moet de volgende dag immers weer aan het werk tussen de collega’s die zich ‘geschokt’ toonden en als je niet teveel gezeur aan je hoofd wilt, dan is die reactie begrijpelijk, maar niet minder zwak. Er bestaat in dit land helemaal geen stikstofprobleem, evenmin als in de ons omringende landen en dat wist óók minister Van der Wal, nog voordat ze aan het klusje begon een paar maanden geleden. Sterker: zij weet zelf kennelijk niet eens hoe het in elkaar zit, zo blijkt uit onderstaand optreden (even helemaal tot het eind luisteren/kijken):

Natura2000

Het stikstofprobleem is een ambtelijke vinding ten behoeve van een heel andere agenda: het voordelig verwerven van grond voor huisvesting van de omvolkings-asielinstroom die al veel te lang op volle toeren draait. Jaren geleden heeft Nederland geopteerd voor maar liefst 162 ‘Natura2000-gebieden’. Natura2000 is een EU netwerk van ‘beschermde’ natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Dat hier wat EU subsidie (lees: gedeeltelijke teruggave van ons eigen geld…) tegenover stond en staat, zal niemand verbazen. De aanwezigheid van een Natura 2000-gebied heeft evenwel forse invloed op ruimtelijke ordening en gebruik door verkeer, landbouw en industrie. Zo mogen veebedrijven in of nabij een Natura 2000-gebied niet te veel ammoniak (NH3) uitstoten. En welke geestelijk minder valide groepering wijst in Nederland de Natura2000 gebieden aan? Juist: de gezamenlijke subsidiesnuivers in de klimaat-, natuur-, dieren- en milieulobby. Als u daar een gezicht bij wilt: denk aan Volkert van der Graaf (met doorgeladen pistool).

Het is erg doorzichtig dat er wel een groot plan is ontwikkeld om boerenbedrijven aan te pakken, maar andere takken van sport helemaal niet… Kennelijk gaat het niet ècht om stikstof?

Minister Van der Wal. Afb: rijksoverheid.nl

De ministers Jetten (D66) en Van der Wal (VVD) willen een reductie van 70-80 procent in de theoretische stikstofuitstoot, die allemaal zijn berekend met hypothetische formules die nog nooit zijn geijkt. Het is ronduit idioot om niet eerst de berekeningen behoorlijk te ijken en feitelijk bewijs te leveren, voordat zo veel ondernemers  onder dwang hun bedrijf moeten stoppen. En laten we eerlijk zijn: het is niet om behoud van natuur begonnen; het gaat om het snel en voordelig verwerven van bouwgrond voor huizen die grotendeels gevuld zullen worden met landverhuizers. Deze economische vluchtelingen namen de kuierlatten omdat ze hun eigen land niet konden of wilden opbouwen, laat staan dat ze dat hier zullen doen.

Dat onze boeren hun land niet op willen geven voor ‘toevallig’ passerende uitkeringssnuivers uit de ‘Bente Becker[1] Karavaan’, is nogal logisch. Of de hautaine en wuft geurende dames in Chanel mantelpakjes van VVD,  PvdA en GroenLinks daar nu flinke salarissen uit trekken of niet. De minister die willens en wetens een beleid voert waarvan voldoende bekend is dat die niet de belangen van de Nederlandse bevolking dient maar slechts een klein en geselecteerd deel daarvan, heeft recht op veel bezoek, liefst dagelijkse confrontaties met de slachtoffers. Gebeurtenissen van staatswege die het gezin raken: dat overkomt burgers namelijk ook met grote regelmaat en dan hoeven ze nog niet eens alles aan elkaar te hebben gelogen.

Wat deden de kabinetten Rutte?

De afgelopen twaalf jaar zagen we de achtereenvolgende regeringen bij duizenden mensen tot op de WC doordringen om ze vervolgens ten onrechte van fraude te beschuldigen en hun kinderen meteen uit huis te plaatsen. Het zal je als ouder maar overkomen, het is eigenlijk nog erger dan dat je kind voor je ogen verdrinkt, dan weet je tenminste nog waar het kind is gebleven. Er wordt gerotzooid met de democratie; in het Parlement en daarbuiten en we kijken momenteel toe hoe onze soevereiniteit wordt verkwanseld aan een ongekozen Europese elite met praatjes alsof ze Jezus zelf zijn. De wereld wordt verdeeld tijdens teveel glaasjes champagne op een WEF bijeenkomst, waar bindende afspraken worden gemaakt. Als we willen weten wat daar is gezegd of afgesproken, dan kan dat niet want “er zijn geen notulen gemaakt” of “helaas zijn de SMS-jes gewist. En in de Tweede Kamer zit niet eens het kleine beetje verstand om door te vragen naar het Whatsapp-verkeer en dat in andere berichtendiensten. Maar nu meent diezelfde club over de volle breedte tot achter de komma te weten waar de ‘stikstofproblemen’ zitten?

Nou: “wis dat dan nu ook maar, of plaats het uit huis”. Die kwaliteiten zijn ruimschoots aanwezig daar.

En dat gezelschap is nu ook nog ‘geschokt’ omdat Nederlanders, wiens kroost toch al achteraan moet sluiten bij het bemachtigen van een huis en nu zelfs verjaagd worden van huis en haard, hun bedrijven waar ze al generaties lang voor zichzelf, ons land en vele andere landen op een verantwoorde manier gezond voedsel produceren? Is de generatie die nu de politiek bevolkt, eigenlijk wel goed bij het hoofd of kijken we dagelijks naar een open inrichting waar de gekken het hele gekkenhuis hebben overgenomen?

En let wel: dat beleid wordt braaf meeontwikkeld en -uitgevoerd door ambtenaren die ’s avonds nog uw vrolijke, aardige buurvrouw of buurman zijn, maar ’s morgens klokslag 08:00 uur veranderen in een stelletje beesten die van geen fatsoen, land of burger meer weten. Alleen van carrière, salarisschalen, functiepromoties, brute pensioenvoorzieningen en valse, slijmerige praatjes bij de koffie automaat.

De leden van VVD en CDA zijn bepaald niet zuinig met hun kritiek op het huidige stikstofbeleid. Het electoraat wat deze partijen nog enigszins overeind hield, heeft zich de afgelopen dagen van hen afgekeerd volgens een peiling van Maurice de Hond.

De boeren winnen in hoog tempo steun en de regeringspartijen hebben dat allang niet meer.

Acties

Het ligt voor de hand dat de aangekondigde acties op dit moment op veel steun kunnen rekenen. Niet alleen steun voor de boeren die in hun bestaanszekerheid worden geraakt, maar ook steun voor andere tegenstanders van het beleid van de afgelopen decennia. Steun voor protesten tegen de hoge (auto-) brandstofprijzen, die voor het grootste gedeelte uit belastingen bestaan. Nu de Groningse gasbel is uitgewoond door de PvdA kunnen de ophanden zijnde protesten ook rekenen op steun van gezinnen die zich inmiddels scheel betalen aan basale zaken als het verwarmen van een huis of koken.

Er ontwikkelt zich steun voor acties, omdat Nederlanders hun land niet meer herkennen. Onze steden en dorpen worden overwoekerd door mensen die de cultuur niet kennen en voor zoveel ze daar wel enigszins beeld van hebben ook afwijzen. Die geen deel uit willen maken van de Nederlandse samenleving en die het liefst willen veranderen in de samenlevingsvormen van de landen van herkomst. Er komt steun omdat de mening van de bevolking niet meer wordt gehoord – laat staan opgevolgd (denk aan b.v. het Oekraïne referendum); een schreeuwerig fulminerende minderheid zet de toon en de meerderheid wordt geacht lijdzaam toe te kijken. Er komt steun omdat we zuchten onder een inflatie van meer dan 10%, waarbij de maand langer duurt dan de private geldvoorraad en de overheid categorisch weigert in eigen vlees te snijden, noch de burgers tegemoet komt. Er komt steun omdat we inmiddels hebben te maken met ‘werkende armen’ die noodgedwongen een beroep moeten doen op voedselbanken en in feite niet rondkomen met het verdiende geld. Er komt steun voor protest omdat de politietop inmiddels meer aandacht heeft voor diversiteit en andere popie-jopie modeverschijnselen dan voor diefstallen en molest.

Een rotzooi

Houd maar tegen dan…

Er komt steun omdat Nederlanders het meer dan zat zijn om het door hen opgebrachte belastinggeld te zien vervliegen in de diepe zakken van subsidieslurpende natuur-, klimaat-, milieu- en diversiteitsclubs waar het geld (ons belastinggeld) dan ook tegen de plinten klotst. Er komt steun voor protesten omdat onze jeugd niet meer goed wordt opgeleid omdat de opleidingen zijn afgewaardeerd tot het (extreem lage) niveau van middeleeuwse moslimculturen. Er komt steun voor protesten omdat politieagenten tegen een te laag salaris hun leven soms op het spel moeten zetten. Er komt steun omdat ons leger de veiligheid van dit land allang niet meer kan garanderen en onze militairen onvoldoende materieel ter beschikking stelt, noch voldoende salaris gunt. Er komt fors protest omdat dit land één grote bende is geworden. Precies waar Fortuyn al voor waarschuwde.

De Randstedelingen willen grazige weiden en wuivende korenvelden vervangen door woningen, industrie, kilometers zonnepanelen en malende windmolens van 80 meter hoogte. Zij willen het gezonde Nederlandse platteland annexeren zodat ze de rotzooi die ze daar in het westen van ons land hebben geschapen hier verder kunnen uitbouwen over de rug van onze boeren.

Dat gaat niet gebeuren. We hoeven hun stikstof- en klimaatpaniek hier niet.


[1] VVD Kamerlid met ‘immigratie en integratie als expertise’ die haar stemgedrag in de Kamer niet in overeenstemming weet te brengen met de eigen retoriek.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

Die boeren zijn elders nodig, dat is wel duidelijk. Hopelijk trappen de boeren niet in deze tactiek en laten ze het bij evt. onteigening massaal afweten bij geboden alternatieven (bijv. ih buitenland bij grootgrondbezitters). Vakmanschap en kennis vd boeren is keihard nodig bij nono’s die wereldwijd grond opkopen maar niet over kennis beschikken om de gekochte gronden te exploiteren. Deze nono’ s zijn van mening dat met geld, hoe ze er ook aan zijn gekomen, alles te koop is, rucksichtslos als ze zijn. Ze denken alleen aan hun eigen te vergaren rijkdommen, niets en niemand ontziend. Dat bestaande traditionele boerenbedrijven verdwijnen zal hun een worst zijn. Bovendien is het een manier om het Westen verder in de tang te houden door de voedselproduktie te verplaatsen en te bepalen wat je mag gaan eten. Niks ervan bij de boer eten halen (wat menigeen in de WW2 nog het leven heeft gered van de hongerdood). Sterf maar! Succesievelijk wordt elke mogelijkheid om te kunnen overleven steeds verder ingeperkt. Boeren en burgers wees op uw hoede voor deze overheid en vazallen. Een flinke schop onder hun achterste het Binnenhof uit!

Koddebeier
2 jaren geleden

Geen enkel mededogen met deze vrouw !!!
Boerenkinderen zitten ook met een knoop in hun maag over dit meedogenloze beleid van een stel idioten die zich regering noemen en vervolgens het hele land naar de verdommenis helpen !!
Als de tweede kamer ook maar enig lef in hun donder hadden dan trapte ze dit lamlendige zooitje naar huis !!

Maurits Campert
2 jaren geleden

Hi Ton,
Dank voor al jullie super artikelen van jezelf, Charlef en Dunki.
Maar hoe komen we daadwerkelijk verder in deze wereld van levende doden die allen alleen MSM aan elkaar voordragen en dat iedere dag de hele dag weer…wat is het bereik van alle alternatieve nieuwsbronnen bij elkaar; enkele honderd duizenden wellicht?
Keep on the good work.

mgjb
2 jaren geleden

Ik deel je mening volledig.
Die v.d. Wal is wel eerlijk: ze zegt zelf ‘ik heb geen idee’. En dat stuk onbenul moet dit land regeren. Ze is alleen aangenomen om het regeer akkoord uit te voeren. Verstand op nul en afvoeren die boeren. Dat je daarmee het hele hart uit de samenlevingen op het platte land kapotmaakt is niet belangrijk.

En als er nu een goede reden zou zijn, bijv massa sterfte bij de bevolking als je niks zou doen, dan kon ik er nog mee leven. Maar we doen het omdat die gekken van GL en D66 ergens gezegd hebben dat gras en bramen fout zijn en heide en wat kruiden goed. Die partijen willen al het volk in steden ophokken en er omheen wat ‘natuur’ aanleggen waar dan eigenlijk niemand mag komen want dat is slecht voor de natuur.
Ik rijd vaak door het boerenlandschap en vind het prachtig. Ik mijd de steden vol met neurotische steuntrekkers en aggressieve statushouders zoveel mogelijk.

We staan aan de vooravond van oorlog, energieschaarste, hongersnoden maar de boeren moeten weg. Die heb je volgens die wappies niet nodig want eten haal je toch bij de supermarkt of laat het bezorgen?

Nu moet er even doorgedrukt worden om het idiote beleid aan te passen want ze willen niet afgemaakt worden bij de volgende verkiezingen. En tot zover kijken ze vooruit en niet verder. Zodat ze weer een paar jaar uit de overheidstrog kunnen vreten.

Ik ben heel erg boos.

2 jaren geleden

Geachte heer Nijhof, leest u http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6941660016227565568/ en http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6942021363574423552/

BRON FD: En wordt lid van http://www.bvnl.nl en leest u ook: https://lnkd.in/exnT2MbV.
Wat een trieste foto. Hebben ze hun laatste oortjes versnoept? Deze personen hebben nog nooit wakker gelegen van: “Kan ik als ondernemer deze maand nog alle salarissen betalen, kan ik als ondernemer deze maand nog alle rekeningen betalen, de afdrachten aan Rijk, Provincie en Gemeente en blijft er voor mij en mijn gezin ook nog iets over om van te leven? Nee, zeker niet, als men in de klauwen valt van de belastingdienst, leest u http://www.sdnl.nl/quekel26.htm.

Nee deze personen krijgen elke maand uit de Staatsruif hun vaak vorstelijke salaris en hoeven daarover niet na te denken. Trillende kinderen? Dat zou je aan de kinderen van de toeslagouders moeten vragen.

Onze oplossingen leest u https://lnkd.in/ghADgn8 en uitleg over het KOSTBANEN CIRCUS leest u op: https://lnkd.in/e4Zja7W en leest u mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu op https://lnkd.in/drv2fHQ en hier staat ook onze brief aan Wim Kok uit 1996 over het Nederlandse Aardgas. Hoe dat nu in 2022 is afgelopen kunt u aan de Groningers en aan uw portemonnee vragen. Incompetentie tot in de haarvaten van de politieke elite!

Zoals ook de huidige woningnood, onze oplossingen al uit 2002, http://www.sdnl.nl/grondbank.htm, http://www.sdnl.nl/noodplan.htm en http://www.sdnl.nl/vangnet.htm voor wanneer de huizen weer onder water komen te staan en dat is geen voorspelling, maar een feit, zeker als nu de rentes weer stijgen.

Deze personen van Rutte tot Kaag en alles daartussen, zouden mijn gedichtje eens moeten lezen en dat toepassen op de Nederlandse huis, tuin en keuken burgers en niet alleen op de eigen elite en vele zakkenvullers van het KOSTBANEN CIRCUS.

Mijn gedichtje:
“Ware vriendschap is een groot goed, maar even zeldzaam als het duurste metaal, zilver, goud en platina, zoals ook het kostbare Amber en Elp. Vriendschap, het is de parel in je leven. Deze vriendschappen moet je koesteren en als zaadjes laten groeien in de vruchtbare grond van je gevoel. Laat ware vriendschap en liefde nooit omslaan in haat, want dan verlies je een groot gedeelte van jezelf, totdat (wederzijdse) vergeving de wonden heelt van de verloren vriendschap en liefde. Je weer geluk toelaat in je leven, gericht op een blije en succesvolle toekomst met en voor iedereen waar je van houdt. Laat de zon schijnen in je leven en de vriendschappen verwarmen, want pas bij vergeving kun je weer naar de toekomst kijken en nieuw geluk toelaten”. PQ.

https://media-exp2.licdn.com/dms/image/sync/D4E27AQEutvCPPohrfw/articleshare-shrink_1280_800/0/1655107829002?e=1655740800&v=beta&t=SINJzQ6O72SDax0quKfJIKcr53hMpQzaaJBgcrnN6nU
Diep verdeelde VVD uit stevige kritiek op stikstofplannen van eigen minister

Koddebeier
2 jaren geleden

Het vreemde is ook dat er geen stikstof problemen zijn bij het bouwen van vakantieparken die rijzen als paddenstoelen uit de grond, maar woonhuizen kunnen niet gebouwd worden.
Stop deze waanzin !!!

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Ook die vakantieparken industrie blijkt een grote criminele bende te zijn. Zwart geld wordt wit gewassen. De geldstromen die er in omgaan is een wespennest. Kan iemand mij nog vertellen wat er hier in dit land wel goed gaat? Dat hoor ik graag! Diep nadenken zou ik zeggen.

Boudica
2 jaren geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Die zijn misschien wel bedoeld om uit hun huizen gejaagde bewoners, door de veel te hoge kosten, even op te vangen alvorens transport naar elders. Zo n vakantiepark is ook makkelijk te bewaken en omsingelen. In de verlaten en in beslag genomen woningen kunnen dan andere bewoners, naar keuze van Volkshuisvesting (het woord alleen al) hun intrek nemen. Niets nieuws onder de zon!

Buskens
2 jaren geleden

200% eens. Maar het grootste gevaar mijns inziens, is de door en door links geïndoctrineerde jonge generatie. Deze denken al de wijsheid in pacht te hebben. Trouwens ook randstedelingen willen grazige weiden met koeien erin en wuivende korenvelden. Sterker nog, ben zelf een boeren dochter en woon in het Westen. Ook hier moeten er boeren verdwijnen vanwege Natura 2000 (ja, hoe verzin je het) Gelukkig hebben we nog wat industrie. Komt er nog wat geld binnen in de kas van Nederland BV. Beter industrie dan woningen want al die monden zullen toch gevoed moeten worden.