De Oekraïense vrouw moet in het geweer komen

De “inkt“ van het artikel “De Messias van Kiev“ was nog niet droog of die Oekraïense Messias riep de mobilisatie af van vrouwen in de leeftijdsband 18-60 jaar. Het accentueert de bluf van een politicus die aan de verliezende hand is en vermorzeld dreigt te worden tussen oligarchen, nationalistische extremisten en neonazi’s aan de ene kant en de heren Soros, Schwaab en Biden aan de andere kant. Heren die streven naar een andere wereldorde en daarvoor ook de Oekraïne als strijdtoneel misbruiken.

De oproep zou primair van toepassing zijn voor de regio’s  Dnepropetrowsk en Zaporozhye (oost van de Dnjepr), Kirowograd (west van de Dnjepr), Nikolaew en Odessa (zuid, ten westen van De Krim), Kiew, Charkow en deels voor de Donetsk. Deze wanhoopsdaad (want dat is het) geeft een indruk van Russische aanvalsassen en het succes dat ze behalen.

In een eerder artikel is voorspeld dat de Russische opmars[i] zich oost van de Dnjepr zou gaan concentreren op de Dnjepr bruggen in het gebied tussen Dnipro/ Dnepropetrowsk en Zaporisnja/Zaporozhye. Wanneer de Russische strijdmacht erin slaagt om deze overgangsplaatsen over de Dnjepr in handen te krijgen, dan zou Moskou zijn opmars of in noordelijke of in zuidelijke richting kunnen voortzetten. Daarvoor is de bezetting van Kirowograd dat het kruispunt vormt voor een opmars in noordelijke richting naar Kiev en zuidelijke richting naar Nikolaew en Odessa essentieel. Wanneer in Moskou inderdaad de wens leeft om Novorossiya in ere te herstellen ligt een opmars naar Nikolaew en Odessa meer voor de hand dan de opmars naar Kiev. Het is een verwachting die louter is gebaseerd op kaartstudie en de wens om Malo resp. Novorossyia op de noordelijke kuststrook van de Zwarte Zee uit de vruchtbare zwarte aarde te trekken. Maar het is niet uit te sluiten dat het Westen opnieuw verrast wordt.

Het zou ook kunnen dat het oproepen van de vrouwen tussen de 18 en 60 jaar opnieuw een poging is om het Westen ertoe te dwingen nog meer modern materieel naar de Oekraïne te sturen, waarvan het gros de zwarte wapenmarkten doet overstromen en ervoor zorgt dat schimmige figuren komen te zwemmen in rivieren dollars en euro’s. Het is Zelensky evenals Izetbegovic tijdens de Bosnische Burgeroorlog allang duidelijk geworden dat het Westen emotioneel te manipuleren is.

Volgens een artikel op de website https://report24.news was Kiev al in januari bezig om vrouwen “op vrijwillige basis “ te werven voor een positie in de Oekraïense krijgsmacht. In een 2 februari 2022 artikel met de titel “Ukraine: Streit um Musterung van Frauen fürs Militär” informeerde Dennis Trubetskoy vanuit Kiev over het voornemen van de Oekraïense regering om de militaire rijen aan te vullen/te versterken met geüniformeerde en bewapende vrouwen. In Kiev waren blijkbaar twee realiteiten duidelijk geworden: de operationele signalen wezen op een inval op Oekraïens grondgebied en het militaire personeelsvolume was niet groot genoeg om het nationale grondgebied te kunnen beschermen tegen een binnenvallende tegenstander.  Sinds het uitbreken van de gewelddadigheden zijn bewapende vrouwen in uniform  herhaaldelijk in de media gekomen en maken zij o.m. deel uit van de 130.000 militairen die begin februari 2022 aan de grenzen ontplooid werden. Die 130.000 man/vrouw sterke strijdmacht zou de reden zijn geweest dat Moskou de regering in Kiev ervan beschuldigde de voorbereidingen te hebben afgesloten van een aanval over de grens.  

Het lijkt er door die mobilisatie afkondiging sterk op dat het Zelensky c.s. het water tot de lippen gestegen is en zij bereid zijn om de toekomst van de Oekraïne (jonge mannen en jonge vrouwen) op het spel te zetten. Of zou het kunnen zijn dat de oorlog wordt voortgezet om de hoogte van herstelbetalingen op te kunnen trekken. Herstelbetalingen die uit de zakken van de westerse belastingbetaler moeten komen en o.m. via het NGO-circuit zullen verdwijnen in de zakken van Oekraïense oligarchen, corrupte politici en bestuurders en buitenlandse investeerders. Een morbide observatie? Zeker, maar in een tot op het bot gecorrumpeerd land met een verziekte overheid en bestuurslaag kan dat niet worden uitgesloten.

Weliswaar verscheept het westen moderne wapens, munitie en materieel naar de Oekraïne, maar het ontbreekt de Oekraïense krijgsmacht aan het inzetbare volume en kwaliteit aan personeel, aan kennis en ervaring om dat wapentuig effectief te kunnen operationaliseren. Als ze op de plaats van bestemming komen en dat is nog maar de vraag. In ieder geval is het door het oproepen van vrouwen duidelijk dat de door Zelensky voortdurend gemelde successen dunner bezaaid en niet beslissend genoeg zijn om de geopolitieke verlangens van Kolomoisky, Soros, Schwaab, Biden en al die oorlogs-lovers te bevredigen. En daar huppelen westerse politici dan geblinddoekt achteraan.


[i] Voor de operationele leek: een opmars is een bundeling van verschillende aanvalsassen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Zelensky s echtgenote heeft zich natuurlijk al aangemeld?

Henk
1 jaar geleden

Hoe weet je dat toch allemaal zo goed, Charlef, over het verdwijnen van wapens via een zwarte markt en over in wiens zakken er allerlei geld verdwijnt?

Charlef
1 jaar geleden
Antwoord aan  Henk

Bosnische ervaringen. Bovendien meldden politiefunctionarissen dat al weken.

Koddebeier
1 jaar geleden

Er komt een dag dat Poetin het “Westen” keihard afstraft !!