Gleichschaltung

Gleichschaltung of gelijkschakeling, was de term waarmee men de maatregelen aanduidde waarmee de nazi’s, nadat Hitler tot rijkskanselier was benoemd, Duitsland in een totalitaire dictatuur veranderden. Meer specifiek doelt men met Gleichschaltung op een aantal maatregelen en gebeurtenissen die de controle van de NSDAP over Duitsland versterkten tot een totalitair systeem was bereikt.

Friedrich Nietzsche doorzag eerder dergelijke gelijkheidsleugens al en had er ook scherpe kritiek op. De gelijkheidsmoraal  leidt volgens Nietzsche tot kuddegeest en doorsnee-mensen. Hij pleitte voor het respecteren van verscheidenheid, opdat mensen zich in al hun verschillen tot vrije en unieke individuen kunnen ontplooien. De mensheid verandert met het hanteren van een gelijkheidsmoraal van sterke individuen in een kudde schapen volgens Nietzsche. Zo geredeneerd is dat gelijkheidsdenken een methode om zelf macht te kunnen ontplooien. Letterlijk stelde Nietzsche: “Moraal is een dekmantel voor machtshonger van de priesterkaste.”

NSDAP (dus niet: SDAP)

Bij ‘Gleichschaltung’ denkt men terecht aan de tijd van de nationaalsocialistische heerschappij in Duitsland (1933-1945). Kort nadat ze aan de macht kwamen, brachten de nationaalsocialisten de meeste organisaties in de staat, d.w.z. partijen, verenigingen, clubs en de media, op één lijn met de politieke doelstellingen van de nationaalsocialisten. Veel organisaties werden ontbonden en vervangen door organisaties die onvoorwaardelijk de wil van de NSDAP volgden en ook de symbolen van het nationaalsocialisme overnamen. Iedereen die zich verzette tegen het systeem van conformiteit werd tegengewerkt. Wetten werden aangepast, dissidenten werden vervolgd en met geweld geïntimideerd. Deze gedwongen gelijkheidsmoraal van de nazi’s was een belangrijke en onmisbare stap op weg naar de vestiging van hun dictatuur. Nietzsche zou zeggen: “De gelijkheidsmoraal is een dekmantel voor machtshonger van de nazi-priesterkaste.”

“Slechts de wet is
voor iedereen gelijk”

In linkse kringen wordt een zeker ‘gelijkheidsideaal’ verheven tot een soort van moraal-filosofische exertcitie. Noem het een ‘religie’ als u wilt. Maar in werkelijkheid is niets en niemand aan iets of iemand anders gelijk is en dat hoeft ook helemaal niet gelijk te zijn. Er is niets op tegen om beter of harder te kunnen lopen dan iemand anders. Er zijn zelfs wedstrijden in. Mannen en vrouwen verschillen ook van elkaar; elk heeft een specifieke functie in het reproductieproces. Toch verzet met name ‘links’ zich met alle macht tegen elk onderscheid. Want, zeggen zij, “voor de wet is iedereen gelijk”. Misschien dat er daarom genderneutrale toiletten zijn. Maar helaas: niet iedereen is voor de wet gelijk; slechts de wet is voor iedereen gelijk. En dat is maar goed ook.

Het verplichte gelijkheidsdenken in de politiek, op radio en televisie, past in het stramien van een zekere ‘Gleichschaltung’. En, zo leert ons Nietzsche, zo’n Gleichschaltung is niets anders dan dekmantel voor de machtshonger van de ‘priesterkaste’.

Wie de hogepriesters zijn kunt u zelf eenvoudig invullen…


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
9 maanden geleden

Goede analyse. Je zult hier wel weer voor verketterd worden want de linkse kerk (sorry, het progressieve deel van de samenleving) weet het altijd beter en doen aan wensdenken en betalen dat met andermans geld!

9 maanden geleden

MIJN IDEE van UW HOGEPRIESTERS, zijn de zakkenvullers van het Kostbanencircus. UIT:www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2

OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN, KOSTBANERS/KOSTBANEN en Volksontnemers.

 

OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN zijn allen die werkzaam zijn in die bedrijven en het MKB welke daadwerkelijk produceren en geld verdienen. KOSTBANERS/KOSTBANEN zijn allen die werkzaam zijn in de nu al zo’n 2,7 miljoen banen van het bestuurlijke, publieke en politieke apparaat bekend als de “De Nederlandse Staat” (Overheid, Provincies en Gemeentes) en betaald worden uit de Staatsruif oftewel het koffertje van Zalm en alle andere wettelijke en onwerkelijke heffingen van Overheid, Provincies en Gemeentes.

Natuurlijk zijn daar ook vele goede banen bij, zoals handen aan het bed, leerkrachten voor de klas, en de politie op straat, echte goede hulpverleners zoals huisartsen, enz.enz.

Bovenop deze KOSTBANERS/KOSTBANEN komen nog de Banken (maken winst met geld van anderen), Verzekeraars (verkopen angst en blijven fuseren,  http://www.sdnl.nl/quekel-klacht-nma.htm de ziektekosten zijn in een paar jaar tijd met meer dan 300% gestegen en per 1-1-2006 wordt het voor velen nogmaals verdubbeld), Energiebedrijven, de NS, KPN en de vele Pensioenfondsen en Raden van Toezicht of onduidelijke adviesclubjes, subsidieclubjes, enz.enz., met slechts het ultieme doel, het spekken van de eigen portemonnee en/of het geven van goed betaalde baantjes aan de toppers van het KOSTBANERS/ KOSTBANENCIRCUS met de zogenaamde marktconforme salarissen!

 

Toppers of wat daar voor door mag gaan, die nog nooit wakker gelegen hebben zoals zoveel MKB ondernemers en hun medewerkers over het feit; ‘hoe de volgende maand de salarissen van het personeel en alle wettelijke heffingen betaald moeten/kunnen worden en of er dan nog iets overblijft voor de echte ondernemer’.

Legio voorbeelden te over in de diverse Dagbladen, dag in dag uit en op http://www.sdnl.nl. We hebben gezamenlijk een ongekend gedrocht gecreëerd, een kind met een waterhoofd, een draak met vele onverzadigbare vuurspuwende koppen, onze Nederlandse Staat is zo kostbaar en duur geworden door allerlei regel en wetgeving (lees mijn berusting op http://www.sdnl.nl/http://www.sdnl.nl/wakkerworden.htm) en overtrokken bureaucratie met deze vele KOSTBANERS/KOSTBANEN, dat de OPBRENGSTBANERS/ OPBRENGSTBANEN het niet meer kunnen verdienen. Daar kunnen we heel kort over zijn want de kaasschaaf komt alleen in Nederland voor en is een naar begrip geworden.

 

Het Poldermodel en economische voorspoed tijdens Paars is niets meer of minder geweest dan potverteren, één met geleend geld gekochte en gecreëerde economie, gestart in 1996. Het echec van Paars heeft de ellende van de Uyliaanse periode reeds ruimschoots overtroffen, mede dank zij de grootste diefstal van de laatste 700 jaar, de verkwanseling van onze gulden, euro-blunder.htm en doe mee om paal en perk te gaan stellen aan de kaalslag van Nederland. Stem NEE voor de Europesche grondwet die géén grondwet is maar een verdrag tussen 25 Staten ter eer en glorie voor nog meer KOSTBANERS/KOSTBANEN. (Wie zal dat betalen zoute lieve Gerritje, dat gaat naar Europa toe zoute lieve meid) .

 

Volksvertegenwoordigers? Die zijn er toch voor de gewone huis tuin en keukenburgers, tenminste dat zou zo moeten zijn. Is dit de tegenwoordige invulling van het mooie beroep van volksvertegenwoordiger? Of is deze naam verkeerd en moet het VOLKSONTNEMER zijn, ontnemen van geld, ontnemen van rechten, ontnemen van vrijheid van meningsuiting, ontnemen van een fatsoenlijke oude dag maar bovenal ontnemen van levensvreugde door de velen die eten uit de Staatsruif van een onbetaalbaar geworden apparaat (DE NEDERLANDSE STAAT) met veels te veel KOSTBANERS/KOSTBANEN, nu al meer dan 2,7 miljoen (Dagblad de Telegraaf:05/03/2004), met van Rijkswege verplicht aangevuld met advocaten, accountants, fiscalisten, notarissen en adviseurs voor van alles en nog wat om zodoende een tweedeling te veroorzaken tussen KOSTBANERS/KOSTBANEN en OPBRENGSTBANERS/OPBRENGSTBANEN met veel grotere en zwaarwegender gevolgen als de bestaande tweedeling waarover zo veel en graag gepraat wordt, ‘discriminatie’.

 

Nog meer weten over armoede (voedselbanken en huizenprijzen) en groot falen, lees http://www.sdnl.nl/vangnet.htm Altijd maar weer vergeten de Volksontnemers OORZAAK en GEVOLG. Men reageert op de gevolgen die belachelijk veel geld kosten maar vergeet de oorzaken aan te pakken die dan vervolgens opnieuw in vele kwalijke gevolgen resulteren en onder het uitroepen van hun geschoktheid, verbijstering en onthutsing gaat men door met het ontnemen en lost slechts het enkelvoudige waangevolg van de dag op.

 

Mijn droom, lees ook mijn illusie en utopie op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm OPLOSSINGEN? Denk aan een basissalaris voor iedereen vanaf 16 jaar!

 

Denk anders en doe anders! (geschreven eind 2002) Geef iedere Nederlander (man, vrouw, kind vanaf 16 jaar) een basisinkomen en schaf alle uitkeringen af. Vereenvoudig Nederland, geen Gak meer, geen Bijstand meer, geen WW meer, geen WAO meer, geen Kinderbijslag meer, geen Huursubsidie meer, geen Studiekosten meer, etc., etc.! Vele Regeringsclubs zoals SER, WRR, CPB, etc. kunnen dan ook verdwijnen! Zoals ook vele oncontroleerbare subsidies!

 

Dat basis inkomen komt uit de winsten van bedrijven, van pensioenfondsen, van degenen die werken en meer willen verdienen dan het basis inkomen. Alleen al door het vrijkomen van grote aantallen ambtenaren en semi ambtenaren worden enorme besparingen bereikt. Wordt ook de vergrijzing bestreden doordat er vele die echt werken bijkomen en die niet via een (gesubsidieerde) overheidsbaan betaald worden. Geef gratis openbaar vervoer voor iedereen met een basisinkomen buiten de spitsuren. En ga accepteren dat we naar een veranderde maatschappij gaan.

 

Dat niet iedereen in de toekomst nog een baan zal hebben door steeds verdergaande automatisering, biosering en het meer en meer inzetten van Robots is een toekomstig vaststaand feit en dat we daardoor veel meer naar een speelmaatschappij toe zullen groeien.

Waar vroeger 100 medewerkers voor nodig waren, doet nu één machine hetzelfde werk in 10% van de tijd. Terwijl door genetische manipulatie ook veel hogere opbrengsten van gewassen en consumptiedieren zullen komen! Deze machines moeten belasting gaan betalen via de BOG. Verander de belastingen naar Belasting Op Grondstoffen (BOG) en niet meer op het eindproduct want als het eindproduct onverkoopbaar blijkt is er geen winst, geen huidige BTW, geen vennootschapsbelasting.

 

Verander de vennootschapsbelasting, lagere belasting voor bedrijven die investeren en daadwerkelijk produceren (15%) en een echte toegevoegde waarde hebben. Bescherm dus het MKB met lagere belastingen en verhoog de belasting voor financiële instellingen (60%) zoals Banken en Verzekeraars die met geld van anderen werken en met dit geld hun winsten maken! Lees op de website http://www.europatransparant.nl over banken!

 

Het gevolg: Gerrit Zalm samen met Wim Kok de slechtste minister aller tijden!

 

Citaat uit Pimpernel 191 van 20 oktober 2004:

 

De Zalmnistische bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen. We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens!

Gecensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7. Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspil zucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk. Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille? Einde citaat

 

Citaat uit http://www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm 

 

Verbazingwekkend is dat niemand in Nederland de belangrijkste vraag stelt voor alle burgers in dit land. Fantastisch de verlaagde staatsschuld, maar hoe groot was deze in 1990 en hoe groot is deze nu in relatie met de particuliere schuld van alle burgers in Nederland in 1990 en nu in 2002? Wat zijn de werkelijke bedragen en hoe groot zijn de verschuivingen? Worden we niet met zijn allen belazerd door Paars en Kok, Zalm en Vermeend? De grote verschuivingstruc, of zijn we met zijn allen gewoon belazerd: De heren Wim Kok en Gerrit Zalm zijn zeer trots, want het begrotingstekort is weggewerkt en de staatsschuld is verlaagd. Met miljarden guldens.

 

Toch zijn deze twee heren de slechtste Ministers van Financiën aller tijden geweest. Onder hun bewind zijn de schulden vanaf 1990 van alle Nederlanders gestegen naar ongekende hoogte. Hypotheken, rood staan bij banken, financieringen en consumptieve kredieten zijn er de oorzaak van dat de Nederlandse Bevolking nu honderden miljarden guldens meer schuld heeft. Het beroemde poldermodel is door de politiek gecreëerd en veelal gekocht met geleend geld. En weet u wat het ergste is, deze schuld moet in de toekomst nog terugverdiend en afbetaald worden. Einde citaat

 

Paul Quekel senior Waalwijk