Rapport: India koopt goedkope Russische olie…

India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op, raffineert het en verkoopt het vervolgens met enorme winsten aan de VS en de EU, volgens een bericht in de Wall Street Journal:

De VS heeft India met tegenzin ingestemd met het voornemen van India om Russische olie op te kopen, nadat India dreigde de alliantie met Amerika te laten vallen en een bondgenootschap met China aan te gaan als de VS het waagt hen een sanctie op te leggen. Terwijl Amerikanen en Europeanen gedwongen worden om recordprijzen voor brandstof te betalen als “de kosten van het opkomen voor vrijheid”, koopt vrije natie India olie van Rusland voor slechts 35 dollar per vat en verkoopt het aan ons door met spectaculaire winsten, meldt IL.

Europa heeft onlangs zijn strenge sancties tegen Russische ruwe olie afgekondigd, maar verladers en raffinaderijen brengen de olie op de markt door de herkomst ervan te verdoezelen. Een aantal brandstoffen die vermoedelijk gedeeltelijk van Russische ruwe olie zijn gemaakt, is vorige maand in New York en New Jersey aangekomen. De ladingen werden door het Suezkanaal en over de Atlantische Oceaan aangevoerd vanuit Indiase raffinaderijen, die grote kopers van Russische olie zijn geweest, zo blijkt uit scheepvaartgegevens, gegevens van Refinitiv en analyses van de in Helsinki gevestigde denktank Centre for Research on Energy and Clean Air.

India’s invoer is omhooggeschoten naar 800.000 vaten per dag sinds de oorlog begon, tegenover 30.000 vaten per dag daarvoor, volgens grondstoffenmarkt-data bedrijf Kpler. Een raffinaderij, die eigendom is van de Indiase energiereus Reliance Industries Ltd., kocht in mei zeven keer meer Russische ruwe olie dan voor de oorlog, goed voor een vijfde van de totale inkoop, volgens Kpler. Reliance charterde een olietanker voor het vervoer van een lading alkylaat, een bestanddeel van benzine, die op 21 april vertrok uit de nabijgelegen haven van Sikka zonder specifieke bestemming. Drie dagen later werden de vaargegevens van de tanker bijgewerkt met een Amerikaanse haven en werd de lading op 22 mei in New York gelost.

“Wat er waarschijnlijk is gebeurd, is dat Reliance een afgeprijsde lading Russische ruwe olie heeft overgenomen, deze heeft geraffineerd en vervolgens het product op de korte termijnmarkt heeft verkocht, waar het een Amerikaanse koper heeft gevonden”, aldus Lauri Myllyvirta, hoofdanalist bij het Centre for Research on Energy and Clean Air.

Reliance heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De financieel directeur, Srikanth Venkatachari, zei in een briefing op 6 mei dat het bedrijf de grondstofkosten heeft geminimaliseerd door “arbitragevaten” aan te kopen.

De Indiase export van geraffineerde olieproducten, gestimuleerd door goedkope Russische leveranties, is sterk gegroeid sinds het begin van de oorlog. De dagelijkse zendingen naar Europa zijn met een derde gestegen en naar de VS met 43% op kwartaalbasis.

—————————–

Vertaling: Hans Bouwman


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

De wraak van Gandhi? Of hoe corrupt de gehele wereld geworden is? Vertrouw als burger nooit meer de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, gerechtelijke en financiële hotemetoten, want men was, bent en wordt belazerd.

Zoals in Nederland.

M. RUTTE DOCTRINE VAN ELLENDE:
VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende, Gas tekort ellende, Schiphol ellende enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Paul Quekel
Koddebeier
1 jaar geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Nou de nono’s in dit land zullen de volgende keer toch weer VVD stemmen !