Een gezellig protest

Er was gisteren een groot protest van de boeren. Een gezellig protest, precies volgens de regels van het land wat Nederland oorspronkelijk was. Van twee mensen kon ‘de veiligheid niet gegarandeerd worden’. Dat is minder gezellig, maar gezonde argwaan is ook hier op zijn plaats. Het ging immers om twee politici.

De Tweede Kamerleden Tjeerd de Groot (D66) en Thom van Campen (VVD) ontbraken vanwege de door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opgegeven ‘veiligheidsredenen’. Thom van Campen was teleurgesteld in ambtsgenoten die wel naar het protest gingen: “het is belangrijk dat we met alle 150 Kamerleden staan voor de vrijheid van meningsuiting en ik had het elegant en charmant en collegiaal gevonden als we daarin één lijn hadden getrokken”. […] “Dan is het in een democratische rechtsstaat, waarin je over alles van mening kunt verschillen, wel: één voor allen en allen voor één.” Daar kun je het alleen maar mee eens zijn. In dit land kun je over van alles en nog wat verschillen, maar je blijft (in het bijzonder als Kamerleden) wel achter elkaar staan als het uitvoeren van je ambt gevaar met zich meebrengt. Maar: CDA’er Derk Boswijk kreeg dat advies ook en ging toch naar Stroe. Ook Kamerleden van de oppositie – onder wie Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB) en Roelof Bisschop (SGP) – waren gewoon present bij het boerenprotest. En hebben zich kostelijk vermaakt zonder ook maar één moment in gevaar te zijn geweest.

Buitenlands onheil

Geert Wilders. Afb: Peter van der Sluijs – Wikipedia.

Geert Wilders wordt al 18 jaar beveiligd tegen vooral buitenlands onheil, zoals moslim-extremisten, die we nu massaal importeren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van die Van Campen nog nooit had gehoord (Is daar op gestemd dan? Ja: door 2.821 kiezers bij een kiesdeler van 69.486 stemmen….) maar als ik hem zou kennen, dan zou het toch tenminste moeten zijn omdat hij de principes die hij op zichzelf van toepassing acht (allen voor één) ook op Wilders van toepassing acht en aldus zou handelen als het er ècht op aan komt. Maar helaas, dan zijn politici als Van Campen alleen nog in woord solidair, al zeggen ze er wel bij dat Wilders (en ook Baudet) “het ook wel over zichzelf afroepen”.

Enfin: Wilders wordt bedreigd door buitenlands onheil, terwijl De Groot en Van Campen kennelijk moeten vrezen voor hun eigen landgenoten, waaronder hun electoraat. Misschien zijn beiden (en hun partijen) door buitenlanders gekozen en Wilders niet. Hopelijk houdt onze Minister van Binnenlandse Zaken buitenlandse inmenging in onze democratie scherp in de gaten.

Bang

Maar als politici bang moeten zijn voor hun eigen bevolking, moet er dan niet eens nagedacht worden of ze wel leveren wat ze voorafgaand aan elke verkiezing beloven en op welke wijze zij dat willen bereiken? Ik heb namelijk in geen enkel verkiezingsprogramma gelezen dat de helft van de boerenbedrijven zal worden opgeofferd om woningbouw te realiseren voor de huidige en toekomstige landverhuizers. Dat plan is na het sluiten van de stembussen echter wel tot beleid verklaard. En volgens mij zijn Tjeerd de Groot (D66) en Thom van Campen (VVD) hevig vóór dat plan, terwijl Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB) en Roelof Bisschop (SGP) uitdrukkelijk tegen zijn en zich solidair verklaren met de slachtoffers, namelijk de Nederlandse bevolking.

Laten we het daar eerst maar eens over hebben.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Judge Bean
1 jaar geleden

Ik begin steeds meer te voelen voor het Britse systeem met plaatselijke en regionale volksvertegenwoordigers i.p.v. het partijen systeem dat we hier hebben. Dat zou het heel wat gemakkelijker maken een politicus ter verantwoording te roepen.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Ik hoor vandaag tijdens het debat niemand over de echte agenda: Tri State City (Bussel, Keulen, A’dam) met 30 mio inwoners. Waarom staat dat niet op de agenda? Zal wel weer WEF nep nieuws zijn…en tsja die boeren dat zal wel.