Amuse

In november 2019 debatteerde de Kamer al over een pakket ‘noodmaatregelen’ voor wat betreft stikstofdeposities. De voormalig voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en huidig D66-Kamerlid De Groot, beweerde toen: “dit is nog maar de amuse”.

Veel mensen, vooral degenen die geen lid zijn van elitaire en decadente sekspartijen als D66, zullen waarschijnlijk niet eens weten wat een ‘amuse’ is. Met amuse wordt doorgaans een klein gerechtje bedoeld, dat ervoor moet zorgen dat de spijsvertering en smaakpapillen op gang komen voor dat de echte maaltijd geserveerd wordt. Een amuse wordt soms bij het plaatsnemen aan tafel in een chique restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is het een hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. In een snackbar is dat vaak een frikadel (met mayonaise, curry en uitjes) voor de patat, zeg maar. Overigens wordt het woord ook nogal eens gebruikt in de seksindustrie, waar in de gangen heel andere frikadellen een (minder genderneutrale) hoofdrol spelen. En vooral met het oog op dat laatste, is het dus niet zo gek dat de woorden uit de mond van een D66’er kwamen.

Tjeerd de Groot Afb: Parlement.com / bron D66

Nederland heeft een tijdje geleden zogenaamde Natura2000 gebieden aangemeld bij de EU. Dat moet een heel netwerk van Natura2000 gebieden in heel Europa opleveren en de EU ‘draagt daar financieel aan bij’. Dat wil dus zeggen dat Nederland van het geld wat bij de EU jaarlijks wordt ingeleverd voor ambtelijke onzin, in ieder geval nog iets terugkomt. Als je tenminste aan dat ambtelijke feestje meedoet. Helaas heeft Nederland een flinke partij schrale zandverstuivingen aangemerkt als een soort van cultureel erfgoed, en als daar stikstof van de boeren opkomt dan gaat er ineens van alles groeien en bloeien. Dat moeten we niet willen met z’n allen (dachten ze in Den Haag) want al die stomme bomen zijn alleen maar goed voor de bomenovens van EU-commissaris Timmermans, die zelf overigens al de vorm van een biomassacentrale heeft aangenomen:

Vale Ouwe

Zodoende kwam dus ook een deel van de Veluwe en het duingebied op die lijsten terecht. De Veluwe (oorspronkelijke naam: ‘Vale Ouwe’) was oorspronkelijk een rijk bebost gebied, maar in de Middeleeuwen zorgde de mens voor ontbossing. Grootschalige boskap voor de ijzerindustrie die veel houtskool gebruikte, voor huizenbouw en om te verwarmen, zorgde ervoor dat de wind in de Middeleeuwen vat kreeg op de arme (schrale of ook wel ‘vale’ grond: vandaar de naam Vale Ouwe) zandgronden. Hierdoor ontstonden grote zandverstuivingen en werden er stuifduinen gevormd. Komt daar stikstof op, dan veranderd zo’n gebied geleidelijk in vruchtbare grond en gaat er van alles groeien, zodat je schitterende natuur krijgt. Mensen die de afgelopen decennia in bijvoorbeeld Apeldoornse nieuwbouw zijn komen wonen, hebben hun tuinen aangelegd met behulp van (heel) veel noodzakelijke meststoffen, zoals koeienpoep.

En die vale troep is nu dus waardevolle natuur? Voor een handvol centen, of gaat het toch om diefstal van grond?

Tjeerd de Groot, (van D66!) voormalig voorzitter van de gezamenlijke zuivel lobby, wil ineens geen melk meer en dit is dus inmiddels zijn voorgerecht namens zijn partij D66. Met zo’n behoorlijk koude sanering zijn de boeren het niet helemaal (of liever: helemaal niet) eens. Als we dat met de ‘vluchtelingen’ industrie zouden doen (en daar is met het oog op de stikstofdeposities natuurlijk heel veel voor te zeggen) dan breekt een grotere pleuris uit dan met deze amuse. Dan zijn de COA-bestuurders en medewerkers niet van de straat te sláán, evenals de integratiewerkers, medewerkers van Vluchtelingenwerk, integratiedeskundigen, hoekwerkers, buurtvaders, onderzoekers, begeleiders coaches en andere subsidiesnuivers. En dan zullen GroenLinks, de PvdA, het CDA, D66, CU en Volt (die laatste mede namens buitenlandse financier Soros) vanuit ‘grote bezorgdheid’ het politieoptreden veroordelen.

Er worden op dit moment zo’n 1000 ‘vluchtelingen’ per week toegelaten en de subsidiesnuivers in die industrie willen uitbreiding van hun zogenaamde barmhartigheid. We wensen dus belastingbetalende boeren hartstochtelijk de tyfus toe en omarmen in hun plaats subsidiesnuivers. De Rijksoverheid wil voor al die vluchtelingen (die nu al voorrang hebben op autochtone Nederlanders) grond om op te kunnen bouwen. Boeren hebben grond in eigendom en dat wil men in Den Haag graag van de boeren overnemen. Oplossing: verander de wet en je krijgt het bijna gratis. Plemp er huizen op en alle vrienden van je partij verdienen zich een slag in de rondte. Nederland wordt één grote (Rand-) stad op die manier.

De protesten zijn de amuse

De huidige protesten zijn nog maar de amuse van wat komen gaat. Want niet alleen de boeren zijn boos; ook ongelooflijk veel burgers zijn boos. Dit gaat over een onbetrouwbare overheid die levens verwoest. De levens van de Groningers. De levens van de Toeslagenouders en hun kinderen. Dit gaat over de aanpak van de coronacrisis. Dit gaat over de chaos in de steden waarvan de wijken zijn overwoekerd door ‘vluchtelingen’ die met andere bedoelingen in ons land neerstrijken dan ons wordt voorgespiegeld. Dit gaat over nieuwe omroepen die het kartel onwelgevallig zijn en meteen worden getrakteerd op boetes. Dit gaat over de werkende armen die worden afgescheept met een fooi, terwijl een subsidiesnuiver in een auto met chauffeur voorbij zoeft. Dit gaat over het door D66’ers geteisterde onderwijs waar al jaren geen fatsoenlijk onderwijs meer wordt gegeven omdat het is aangepast aan de onaangepasten die zo hun eigen ‘kennis’ denken te hebben. Dit gaat over de aantasting van het briefgeheim en varianten daarop. Dit gaat over het gesloopte referendum. Dit gaat over ons leger wat tot de grond toe is afgebroken. Dit gaat over de financiering van terreur door onze overheid. Dit gaat over het spaargeld van bejaarde (en zuinig geleefd hebbende) Nederlanders wat met het inflatie-badwater wordt weggegooid. Dit gaat over de compleet doorgeslagen klimaatgekte.

Dit gaat over een overheid die is losgezongen van de bevolking en de realiteit. Waar de – in het bijzonder de autochtone – bevolking het eigen land amper nog herkent. Waar we onze volksfeesten moeten inleveren of aanpassen aan mensen die part noch deel aan de opbouw van dit land hebben gehad en die hier enkel lijken te zijn gekomen voor de sociale voorzieningen.

De boeren laten zich niet wegjagen en de gewone bevolking laat zich ook niet wegjagen. Wen er maar aan meneer De Groot; dit is nog maar de amuse van wat u en uw vrienden in dat bedenkelijke gilde de komende jaren te wachten staat.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Geachte politiek, e.a. die het betreft, kom tot bezinning en vernietig Nederland niet verder, zoals met de zorg, corona, woningnood, energie en alle hieronder genoemde ellendes en zeker niet onze boeren, m.v.g. Paul Quekel
 
TER INFO:
BRON http://www.wyniasweek.nlhttp://www.wyniasweek.nl/de-natura-2000-trein-dendert-door-hoeveel-boerenbedrijven-er-ook-onder-de-wielen-komen/
De Natura-2000-trein dendert door, hoeveel boerenbedrijven er ook onder de wielen komen

ONS ANTWOORD, http://www.sdnl.nl en http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6947820232459608064/
AFBRAAK BELEID van de grootste milieuvervuilers en creëren van onaanvaardbare ellendes, de heer M. Rutte en c.s. Hun collectieve knulligheid is de zwarte ziel van de Rutte Kabinetten, https://sta-pal.nl/2022/06/knullige-begripsverwarring-met-grote-gevolgen/ zie hieronder ellendes.

Geachte heer Rutte, bent u zelf wel eerlijk? U bent een wel erg pedante leider. Of bent u net zo hypocriet als vele van de huidige en voormalige Kamerleden over de eigen verantwoordingen, waardoor Nederlandse burgers nu in grote ellende zitten, zie ellendes?
 
U was erbij en deed niets aan de ellende van vele Nederlandse burgers. U zou zich diep moeten schamen. Leest u over echte democratie op http://www.sdnl.nl/kamerzetel-151.htm uit 2001 en die is anno 2022 volledig weg in uw Regeringen, Eerste en Tweede Kamer. Artikel 67 van de Grondwet wordt al vele jaren aan de laars gelapt!
 
Heer de Groot D66 u lult als een kip zonder kop! ZIE http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6946058836369670144 Weet u wie gemeen is? Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat personen zoals u (ambtenaren, politici, bestuurders), deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers. Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:
VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.
 
 
CITAAT UIT 2002, http://www.sdnl.nl/pimpelpaars.htm en laten wij nu een grote gelijkenis zien met tussen de gecreëerde stikstof, de bovengrondse zwam van M. Rutte en deze ondergrondse monsterzwam.
 
Enkele officiële CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) cijfers:
Overheid: 885.000 ambtenaren.
Overheidsbestuur en sociale verzekeringen 423.000 ambtenaren.
Juridische en economische werknemers (boekhouders, advocaten etc.) 285.000.
In totaal hebben wij dus veel meer dan 1,5 miljoen mensen aan het werk om voor ons een samenleving operationeel te houden. Dit gaat gewoon mis want het wordt onbetaalbaar, nee het is al onbetaalbaar!!!
En daar bovenop nog zo’n 1,2 miljoen banen in de “GEZONDHEIDSZORG”, met veel te weinig handen aan het bed maar met een gigantische overhead aan directies en managers, http://www.sdnl.nl/quekel-34.htm Dus nu al meer dan 2,5 miljoen publieke banen! Daar dan bovenop nog de zogenaamde geprivatiseerde ondernemingen zoals NUON, ESSENT, KPN, TPG, de NS, Pensioenfondsen, enz., enz.!
En als het toetje de door overheidswege aangestelde controleurs zoals notarissen, accountants, fiscalisten en adviseurs voor van alles en nog wat! Met als uitsmijter de steeds hogere en ondoorzichtige kosten van Banken en Verzekeraars, die de echte bazen zijn in de carrousel van de economie van de Nederlandse Staat.

Dit alles is als een ondergrondse zwam met zijn vertakkingen en tentakels door de gehele Nederlandse samenleving (maar wel gevaarlijk voor de gewone huis, tuin en keukenburgers) die vele verschillende kwaadaardige schimmels produceert door alle netwerken van Nederland en erop uit is alleen deze eigen netwerken in stand te houden en uiteindelijk zullen vele MKB bedrijven en de gewone huis, tuin en keukenburgers verdwijnen want deze zwam is voor mensen in kostbanen ongevaarlijk. De vruchtlichamen zijn zelfs eetbaar, maar ondergronds kan de zwam heel wat burgers en bedrijven in opbrengstbanen aantasten die de samenleving uiteindelijk kunnen vellen.

Citaat: Oeroude monsterzwam ontdekt
“Zwitserse wetenschappers hebben naar eigen zeggen de grootste zwam van Europa ontdekt. De ‘monsterzwam’ beslaat een oppervlakte van liefst 35 hectare. De extreem grote honingzwam (Armillaria ostoyae) werd ontdekt in het Zwitsers Nationaal Park in de Alpen in de streek Engadin in het oosten van het Alpenland. Het organisme is ongeveer 800 meter lang en 500 meter breed, aldus de federale WSL (Forschungsanstalt für Wald, Schnee und Landschaft). De leeftijd van de honingzwam wordt op zo’n duizend jaar geschat. “Het grootste deel van de zwam bestaat uit een ondergronds netwerk dat veel weg heeft van schoenveters’, aldus woordvoerder Muriel Bendel van de WSL. Dat zijn de zwamdraden die ondergronds een steeds grotere oppervlakte innemen. In het najaar zijn de vruchtlichamen te zien, die dan door de aarde heen breken en rond boomwortels boven de grond uitkomen. Die vruchtlichamen zien er bruingeel uit.

De zwam is voor mensen ongevaarlijk. De vruchtlichamen zijn zelfs eetbaar, maar ondergronds kan de zwam heel wat boomwortels aantasten die de boom uiteindelijk kunnen vellen.

De honingzwammen worden samen met enkele andere soorten dan ook verantwoordelijk gehouden voor de relatief hoge sterfte onder naaldbomen in het park, aldus de WSL. Een reden voor de late ontdekking kan zijn dat de zwammen bij mensen alleen in trek zijn wanneer ze nog jong zijn. Oudere honingzwammen schijnen niet meer zo smaakvol te zijn. Hoewel de Zwitserse zwam mogelijke de grootste van Europa is, valt de zwam in het niet bij de grootste honingzwam van Noord-Amerika. In de Amerikaanse staat Oregon groeit een honingzwam van naar schatting 2400 jaar die een ondergrondse omvang van 890 hectare beslaat. Daarmee is deze zwam zover bekend het grootste levende organisme ter wereld.” Einde citaat.

Dit was het wat Pim Fortuyn wilde aanpakken, al deze “banen” en een doorgeslagen onzinnige regelgeving gecontroleerd door een ambtenaren apparaat dat zichzelf in stand houdt en daarom zei hij: “Vergis u niet, dit land wordt aan het volk teruggeven”.
Zou men daarvoor niet eens de straat op moeten gaan?”. Einde citaat.

En nu na 12 jaar M. Rutte zijn er nog veel meer kostbanen bijgekomen.
Leest u: https://sta-pal.nl/2022/06/een-politiek-koekoeksei-in-het-boerennest/ en
https://sta-pal.nl/2022/06/geen-crises/ en http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6945672373224263680/
 
 

Buskens
1 jaar geleden

Ik hoop in ieder geval dat het laatste gedeelte van uw column, een voorspelling? een wens? whatever uitkomt. Dat is mijn vurige wens. Ik sprak vanmorgen iemand die een neef heeft wonen in Italië. De neef zijn moeder kwam over en vertelde haar zoon “we hebben in Nederland een stikstof probleem” waarop haar zoon vroeg” hé? wat is dat dan een stikstof probleem? ” Ik dacht dat heeeeeel Europa groener moest worden dus toch niet!!! Wat een achterlijk, door en door corrupt, communistisch pokkenland dit land. Mijn emotie krijgt de overhand sorry.