Wettelijk verplichte ketels

Een of andere gek heeft bedacht dat ‘vanaf 2026 hybride warmtepompen verplicht moeten zijn’. Dat wil zeggen dat burgers en organisaties wettelijk zijn verplicht om hun huidige gasgestookte CV-ketel, (indien deze moet worden vervangen) te vervangen voor een hybride CV-installatie.

‘Dat is voordeliger voor de burgers en goed voor het milieu’ volgens Minister De Jonge (CDA). Als dat zo zou zijn, dan waren de burgers natuurlijk allang als een tijger op die hybride pompen gedoken en waren ze nu al niet aan te slepen. Dat is niet het geval, dus… komt er een wet met die verplichte afname van hybride rotzooi, die deels op stroom en deels op gas werkt.

Dit bericht komt vrijwel gelijk met de boodschap dat door burgers opgewekte stroom (dakpanelen) niet wordt afgenomen door de elektra-boeren, ‘omdat het huidige netwerk dit niet aankan’. Dat is opvallend, omdat stroom kennelijk niet door de leidingen naar de energieboer kan, maar vervolgens wel door de leidingen kan als het om levering aan dezelfde burgers gaat. Daar komt bij dat op het moment dat warmte nodig is (b.v. door geen zon) de extra stroom gewoon wordt opgewekt door aardgascentrales, kolencentrales of de natuurverwoestende Timmermans biostookcentrales.

Tel daar bij op dat momenteel meer dan 70% van zowel de gas- als de elektriciteitsprijs bestaat uit belastingen en accijnzen en we weten weer voor wie de bewindspersonen (en hun ambtenaren) aan het werk zijn: in ieder geval niet voor de burger. Die betaalt zich nu al scheel aan belastingen en accijnzen op energie. De burger is alleen maar goed om deze ambtelijke miskraam te betalen.

Voor hen die ‘in een positie van heersende macht verkeren’ en die macht misbruiken is destijds in Neurenberg een oplossing bedacht: opstoken in de biomassa die hele handel. Daar kan dit plan voor wet meteen bij worden gevoegd.

Is die Tweede Kamer nog wakker eigenlijk?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

De aandeelhouders verzinnen steeds nieuwe zaken om grof geld mee te verdienen. Stel het maar verplicht dan stroomt het geld vanzelf binnen, makkelijk toch. Net zoals met de verplichte zorgpremie, de miljardjes stromen wel binnen bij de zorgverzekeraars. Net zoals met de verplichte loonheffingen, woz enz. Het geweldige poldermodel, ja voor de overheid als ordinaire zakkenvuller. Inmiddels krijgen de voedselbanken het steeds drukker. Pure knevelarij van de burger. Stop morgen alle pinbetalingen en betaal cash! Vrijheid hebben we zelf id hand. Stop ook met gedwongen nering bij Big Pharma, een gigantisch verdienmodel voor de medische maffia. Boycot de grote supermarkten en koop bij de kleine man, cash natuurlijk want de banken verdienen goud geld aan de pinbetalingen met niets doen. Betaal cash bij de horeca enz enz. Laat ook de auto wat vaker staan. Laat elke branche eventueel zijn eigen betaalplatform oprichten zodat geld intern circuleert, wie heeft de bank nodig?, ook gedwongen nering! Dalai Lama; vandaag knecht morgen baas! Men heeft het zelf in de hand door de juiste keuzes te maken. Het accepteren van het huidige beleid in zowel NL als wereldwijd is van een ongekend grootse lafheid.

A.R. Girbes sr
1 jaar geleden

Mr Dr Thierry Baudet gaf de ” bestuurders van het Kartel een nieuwe naam, als ” imbecielen in. de uitzending van “ongehoord Nederland” d.d. 17 mei 2022.
Daaraan heb ik NIETS aan toe te voegen of weg te laten.
Ook de de heer Nijhof heeft het over “Een of andere GEK”. en daarmede bedoelde hij zeker Hugo de Jonge.

De heer Dunki noemde Mark Rutte ” een sociopaat “en ik gaf de classificatie aan Rutte van” Psychopaat.” Nu hebben we imbecielen en een gek er bij.

We zien toch dat het stelletje ” randdebielen” in Den Haag het Kartel vormen en DIE LUI zijn naar mijn stellige overtuiging ONHOUDBAAR GEWORDEN.

De bende in het Kartel ONTPOPT zich als regelrechte dictators, waarbij de minachting voor de burger stuitend is en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een opstand.

Of de Tweede Kamer wakker is..????…….. , moet ook ik helaas constateren dat de meeste Kamerleden nog niet het verstand hebben ter grootte van een ERWT en mogelijk van de Alruin hebben gegeten……… waar men deze in de middeleeuwen een mystieke betekenis aan toekenden en een verdovend effect had.
Hoe we ook onze invectieven op een beheerste manier “uitstallen”, ……. het Kartel heeft werkelijk schijt aan U en mij…………. en moet gewoon opdonderen.