Turkije uit de NAVO!

De Turkse president Erdogan is tegenstander van een eventueel NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland. Turkije, zelf al sinds 1952 lid van het bondgenootschap, kan de toetreding van nieuwe landen tegenhouden omdat de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap door de leden unaniem goedgekeurd moet worden.

Erdogan. Afb: wiki

Erdogan neemt het de Scandinavische landen kwalijk dat zij Koerdische partijen steunen. Turkije ziet die partijen namelijk als ‘terroristische organisaties’. Dat enkele feit van Turks eigenbelang, wat overigens zeer discutabel is, mag natuurlijk een versterking van het bondgenootschap niet in de weg staan. Het ligt meer voor de hand om gesprekken te voeren met Rusland, omdat de NAVO met de toetreding van Zweden en Finland wel heel prominent aanwezig is rond de Russische westgrenzen. Van Erdogan en zijn Turkije moesten we ons maar niet zoveel aantrekken; het is een islamitische grootmacht die West-Europa nadrukkelijk wil domineren. Wie dit over het hoofd wenst te zien, kent de geschiedenis niet en heeft geen idee van de omvang van de Turkse dreiging.

Je zou verwachten dat na de recente gebeurtenissen in Turkije eindelijk de ogen van velen zouden opengaan voor het gevaar dat Erdogans Turkije betekent voor West-Europa. Een enorm leger geleid door Erdogan-getrouwen, een potentiële vijfde colonne in o.a. Duitsland en Nederland, een investeringsprogramma om het modernste materieel te verwerven waaronder veel tanks en honderd JSF-vliegtuigen en het belangrijkste: de intentie om West-Europa te domineren. Wanneer gaan onze politici en slapende strategen nu eens eindelijk de islamitische dreiging serieus nemen, te beginnen met de uitspraken van Islamitische Staat dat het Europa zal destabiliseren door enorme vluchtelingenstromen op gang te brengen? Het nieuws spreekt boekdoelen. Of de uitspraken van Erdogan en invloedrijke moslimgeestelijken dat “Europa zal worden veroverd door de baarmoeder van onze vrouwen”? Turkse Nederlanders kregen een email om op Erdogan te stemmen met de belofte van extra kinderbijslag. Het is de droom van sultan Erdogan om Europa te onderwerpen.

(Mat Herben, 26 juli 2016)

Het is duidelijk dat Turkije zo spoedig mogelijk uit de NAVO geknikkerd moet worden. Het is een land met een povere beschaving en een hevig gebrek aan democratie; niet de moeite waard om tegen wat dan ook te verdedigen en zeker niet door de NAVO. Bovendien – en lees daarvoor nog eens nadrukkelijk de opinie van Mat Herben in 2016 – moeten we Turkije beoordelen op basis van ‘bedoelingen’ en ‘capaciteiten’. De capaciteit van Turkije (snelle opbouw en modernisering van het leger) in combinatie met de (bijna) dogmatische bedoelingen (de uiteindelijke overheersing van Europa na het verlies in 1683). Het is duidelijk dat we Turkije kunnen missen als kiespijn.

Niet Erdogan bepaalt of Zweden en Finland bij de NAVO komen; dat moet het bondgenootschap eerst en vooral met Poetin overleggen, hoe moeilijk dat ook is in de huidige situatie. Maar daarginds iets minder olie op het vuur gooien is op dit moment een beter plan.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
10 maanden geleden

 Zweden en Finland bij de NAVO brengt ons weer een stap dichterbij WO lll !!

Trouw en waakzaam
10 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Welnee, wo 3 zal op gang komen door gebrek aan een grondstof. Je aansluiten bij een verdegingende alliantie zal geen grond zijn voor die oorlog. De NAVO is zo sterk dat geen enkele staat het tegen de alliantie op kan nemen.

Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door Trouw en waakzaam