Een zorgvuldig geregisseerde show

Uit wob-documenten blijkt dat de omstreden coronaspoeddwet al vóór aanvang van het debat was geregeld met oppositiepartijen PvdA, SGP en GroenLinks. Het hele debat daarover op 7 oktober 2020 in de Tweede Kamer was een zorgvuldig geregisseerde show om het Nederlandse volk en masse te misleiden.

Een ambtenaar van VWS schrijft op 25 september 2020 al: “Als het allemaal goed loopt, dan krijgt het wetsvoorstel na de wijzigingen (amendering) een ruime meerderheid.” Daarvoor al zijn met de oppositiepartijen zelfs deals gesloten over amendementen die door hen ingediend kunnen  worden om het toneelspel er nog professioneler uit te doen zien.

Het is duidelijk dat dit met democratie totaal niets meer van doen heeft. Met name de SGP moet zich de ogen uit het hoofd schamen, zeker gelet op het negende gebod: ‘U zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste’. Dat heeft nu juist die club dus op 7 oktober de hele dag staan te doen in de Kamer: een klucht opvoeren om hun naasten (kiezers) te bedonderen waar ze bij stonden. Medio september 2020 waren er al afspraken gemaakt met verschillende oppositiepartijen over wijzigingen in de wet, zoals: meer parlementaire betrokkenheid, alternatief voor muizengaatje, verpleeghuizen, verlenging van de wet. Het script voor de show kortom, lag al ruimschoots voor het debat klaar en Van der Staaij speelde er een hoofdrol in.

Opklikken voor groter

Het is altijd de bedoeling geweest in onze democratie om wetgeving tot stand te laten komen uit het debat onder 150 onafhankelijke Kamerleden (Zonder last of ruggespraak). Dat is niet gebeurd: een handjevol Kamerleden heeft buiten de Kamer deals gesloten onder begeleiding van de uitvoerende macht. Dat heet samenspannen. Dat dit zo is gebeurd behoort een bom te zijn onder de legitimiteit van de partijen die eraan meededen. ‘Staatkundig Gereformeerde Partij’: laten we er maar ‘Staatkundig Geraffineerde Partij’ van maken…


Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

Aan de reacties te zien , is de verontwaardiging groot en de classificatie “” schorriemorrie”” is mijns inziens , een eufemismen. Maar we weten toch dat het theatraal opvoeren van zogenaamde “” democratische processen, al heel lang “” tot het normale maar als semi- democratisch ritueel wordt opgevoerd?? De “uitvoerders “ zijn eigenlijk gewoon een stel boeven van de bovenste plank en dan te bedenken dat DAT tuig nog stemmen trekt . Mr Dr Thierry Baudet van FvD , heeft toch ook in de Tweede Kamer ons laten zien en horen dat Het Toneelspel tot de dagelijkse bezigheden behoorde. De onuitstaanbaarheid bestaat uit het feit dat Kamerleden gekozen zijn op grond van verkiezingsbeloften. Maar daar komt niets van terecht .De bevolking wordt op een criminele wijze belazerd doordat er een kartelvorming is waarbij de doelstellingen een andere zijn dan de beloften aangeven . U ziet het “” schorriemorrie is een eufemismen voor krankzinnigen in de politiek, vooral Rutte CS .

Buskens
3 maanden geleden

Ik heb na het lezen van dit schrijven maar 1 antwoord: SCHORRIE MORRIE is het. Verder geen toevoeging dat zijn ze niet waard!!

Buskens
3 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Schiet me toch weer wat te binnen. Die van der Staaij zit morgen waarschijnlijk weer mer gevouwen handjes in de kark.

Koddebeier
3 maanden geleden

Zie hier de verkrachters van de democratie …..PvdA, SGP en GroenLinks.
Meegewerkt aan deze walgelijke poppenkast, het belazeren van het volk en dat heeft het gore lef zich volksvertegenwoordigers te noemen !!