Gediscrimineerd Nederland

Woensdag maakten minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Eric van der Burg bekend dat het kabinet werkt aan een ‘dwingend juridisch instrumentarium’ die het mogelijk maakt om gemeenten en provincies te dwingen meer opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De autochtone Nederlandse burgers worden inmiddels openlijk gediscrimineerd…

De bewindspersonen schrijven dat het COA verantwoordelijk blijft voor de opvang en begeleiding van asielzoekers, maar dat gemeenten en provincies via deze wetgeving locaties voor nieuwe en ‘stabielere’ opvang moeten regelen. “Daarnaast kijkt het kabinet naar de mogelijkheid om, als laatste redmiddel, ook een aanwijzingsbevoegdheid te introduceren als blijkt dat dat nodig is. Van Gemeenten die geen bijdrage leveren aan de gezamenlijke aanpak van de opvang, kan dan medewerking afgedwongen worden”, laten De Jonge en Van der Burg weten.

Afb: Flickr / Erich Markhardt.

We hebben net de situatie achter de rug dat inwoners met een niet-westerse achtergrond zich hevig gediscrimineerd toonden, of het de toeslagenaffaire was of iets onbenulligs zoals het fenomeen Zwarte Piet. Als tijgers sprongen de dames en heren politici er bovenop. Soms wisten ‘asielzoekers’ meteen bij aankomst al te melden dat ze gemeen en afschuwelijk werden behandeld, ondanks dat hun situatie ten opzichte van de beweerde oorlogssituatie in eigen land bepaald niet was verslechterd. De mening dat zij meerdere landen doorkruisten om in aanmerking te komen voor asiel in specifiek ons land, is inmiddels al verklaard tot rechts-radicalisme en nazisme.

Over het algemeen bestaat er onder de Nederlandse bevolking een sterke tendens om met de asielinstroom – die in werkelijkheid allerminst bestaat uit ‘asielzoekers’, maar meer uit gelukszoekers – korte metten te maken: grenzen dicht en eerst orde op zaken stellen in eigen land. Een bijzonder kenmerk van de voorstanders van een (grote) asielinstroom is dat die wonen in wijken waar nooit een vracht van deze asielzoekers zal worden neergekwakt. Zo worden asielzoekers overal opgevangen, behalve in de hoofdstedelijke grachtengordel, Bloemendaal of Laren; om maar eens wat te noemen. De koeien moeten wijken voor asielzoekers. Stikstofwinst: 0,0. Kans op trammelant en overlast: 100%. Maar dus niet in Amsterdam (alhoewel) Bloemendaal of Laren.

De vraag wat er voor de Nederlandse jeugd overblijft om te wonen wordt niet eens meer gesteld; kennelijk is het electoraat van de huidige coalitie vooral te vinden in Syrië, Jemen en Afghanistan.

De Tweede Kamer, doorgaans toch door de kiezers op die plek neergezet, heeft niet langer het vertrouwen van de bevolking.

Daar heb ik wel beeld bij…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Leest u de column van mevrouw Nausicaa Marbe: https://lnkd.in/enksHy-t
CITAAT: “Eerst woningen voor eigen burger
Er is een probaat middel om burgers van de overheid te vervreemden: geef ze het gevoel dat ze tweederangs zijn in eigen land. Geef ze het gevoel dat ze er niet toedoen. Wen ze eraan dat ze voortdurend aan het kortste eind trekken.

Dat hun belangen niet meetellen als de regering prioriteiten stelt. Doe alsof hun noden niet schrijnend zijn. De kloof tussen hen en de overheid wordt dan zo groot dat je je als bestuurder almachtig waant. We zagen hoe dat uitpakte bij het toeslagendrama: die wonden zullen niet snel helen.

Nu dus weer paniekpolitiek, zoals we die van De Jonge als pandemieminister kenden: te weinig, te laat, geen uitzicht op een betere aanpak, geen oog voor onvrede, angst en onrust in de samenleving. Alweer dupeert de overheid groepen doelbewust, in het volste besef dat de democratie hiermee ook uitgehold wordt. Zo glijden we af, steeds dieper.”.

Ook in http://www.sta-pal.nl een artikel hierover: https://lnkd.in/eTA85yaq

Citaat: “Gediscrimineerd Nederland
Door Ton Nijhof • 28 mei 2022
Woensdag maakten minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Eric van der Burg bekend dat het kabinet werkt aan een ‘dwingend juridisch instrumentarium’ die het mogelijk maakt om gemeenten en provincies te dwingen meer opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De autochtone Nederlandse burgers worden inmiddels openlijk gediscrimineerd”…

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte, vele politici en c.s.

Zorg en ziekenhuis ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Woekerpolissen, Woekerpensioen, Dividend stripping enz. enz.