Onbegrijpelijke Germaanse bloeddorstigheid

Blijkbaar heeft de Duitse Bondskanselier die net als alle in Davos aanwezige politici geen kaas heeft gegeten van het militaire vakgebied, inzage gehad in de operatieve doelen en de exit strategie van Moskou. Gisteren kwam de man in zijn afscheidstoespraak voor het WEF met een verhelderende boodschap over het geweld in de Oekraïne:

Schon jetzt hat er (Poetin) alle seine strategischen Ziele verfehlt ….eine Einnahme der gesamten Ukraine durch Russland scheint heute weiter entfernt als noch zu Beginn des Krieges. Mehr denn je betont die Ukraine ihre europäische Zukunft“. Waar hij vandaan haalt dat het Moskou om de gehele Oekraïne zou gaan, is voor mij een raadsel. Ik heb dat strategische doel nooit ergens gehoord en gelezen en ik vraag me dan ook af hoe je zonder enige inzicht in de operationele toestand, zonder “smoel op het terrein” , tot zulke uitspraken kunt komen.

Olaf Scholz. Afb: wikipedia

Die ongemakkelijke realiteit wordt ook genegeerd door twee andere Duitse WEF producten, Baerbock en Würz, Twee Zelensky begrijpers en zetelstrijders die voortdurend proberen om met geld en materieel het lijden van de doorsnee burger in de gebieden oost van de Dnjepr nodeloos te verlengen en de straten van Oekraïense steden te kleuren met het bloed van veel jonge Oekraïners. Grote woorden, krijgszuchtige teksten en stoere gebaren kenmerken deze WEF producten, maar zelf gaan kijken hoe de toestand daar in het land van de zwarte aarde zich nu echt ontwikkelt, is vanzelfsprekend veel gevaarlijker dan in Davos een gelikt verhaal voor de verzamelde meute gelijkdenkenden vertellen.    

Het is ook opmerkelijk dat Zelensky die vooral vanaf zijn stoel in Kiev de wereld probeert te bewegen om meer geld en zwaar materieel in de oorlog te pompen, onlangs kon verklaren dat de Oekraïense krijgsmacht de rug van zijn Russische opponent zou hebben gebroken. Die uitspraak is wel in lijn met de visie van een van die briljante Amerikaanse militaire geesten in het Pentagon, die onlangs verklaarde dat Rusland op de knieën zou gaan. Misschien dat Zelensky eens de benen moet gaan strekken en op de westelijke oever van de Dnjepr de verwoestingen op de andere oever met eigen ogen moet gaan zien. Hij moet zich minder laten leiden door de experts in het Pentagon en hoognodig eens de neus buiten het raam steken om op de hoogte te blijven van de realiteit buiten Kiev.

Wat willen die Duitse
WEF-pionnen eigenlijk
?”

Winnen? In deze wanstaltige malaise wint niemand. Er zijn alleen maar verliezers, die zich niet beperken tot Kiev en Moskou, maar ook te vinden zullen zijn in alle West-Europese hoofdsteden, Washington en Quebec. De een zal meer verliezen dan de ander, maar verliezen zullen ze allemaal. Dat idiote Duitse oorlogsenthousiasme en  onbegrensde Zelensky verering is gelet op het Duitse verleden even onbegrijpelijk als verwerpelijk. Wat willen die Duitse WEF-pionnen eigenlijk? Op dit moment wordt door die halsstarrige opstelling in Berlijn, Kiev en Brussel de toekomst van de Oekraïne uitgedund en veranderen grotere en kleinere steden in het Oosten van de Oekraïne in rokende puinhopen. Wanneer de gewelddadigheden eindelijk stoppen is het oosten van de Oekraïne een grote camping geworden en zijn de benodigde aantallen tenten niet aan te slepen. Winnen? De doorsnee Oekraïense burger die geen geld en mogelijkheden had om de ellende achter zich te laten en bescherming in het Westen te zoeken, is de grootste verliezer. Geen geld, geen huis, geen baan, geen toekomst, een uiteengereten gezin en een president die zich wentelt in de warmte van oligarchen, internationale sponsoren en donor landen en waarschijnlijk nu al bezig is om zijn gouden knopen te tellen.

Kiev is het welgestelde waterhoofd van het armste land van Europa. Onnodig, want er zijn veel intelligente, goed opgeleide mensen, een groot arsenaal aan bodemschatten en de vruchtbaarste grond van Europa. Het land is mede door de ontwikkelingen na de Maidanrevolutie in diverse delen uiteen gevallen, waarbij vooral de Dnjepr als natuurlijke scheidingslijn kan worden beschouwd. Na zijn verkiezing en vooral tijdens de huidige gewelddadigheden is duidelijk geworden dat Zelensky zich aan het lot van de Russische sprekende meerderheid ten oosten van de Dnjepr niets gelegen laat liggen. Die 15.000 slachtoffers in de twee proxy staatjes die in de periode 2016-2022 te betreuren waren, beschouwt hij vermoedelijk als de prijs die dat deel van de Oekraïne moet betalen om weer de kilte van de beschermende paraplu van Kiev te kunnen voelen. Dat het gros liever zijn heil zoekt bij Moskou dan opnieuw lijdend voorwerp te worden van de Kiev kliek, legt vermoedelijk geen enkel gewicht in de schaal.

Al die Schwab-exponenten en vooral zijn Duitse beschermelingen als Scholz, Merz, Strack-Zimmermann, Baerbock, Habeck en Hofreiter,moeten zich de ogen uit hun kop schamen. De uitspraak van Habeck in Davos dat een opheffing van de sancties tegen Rusland uitgesloten is, zelfs wanneer dit het verlies van 100.000 mensenlevens zou betekenen, schetst treffend de Duitse grootheidswaanzin en het gebrek aan realiteitszin. Zij hebben dit sterven en lijden van gewone soldaten op Oekraïense territoir  politiek aangevuurd en gooien door hun opstelling en uitspraken nog steeds veel olie op het vuur. Ik vraag me af of en hoe dit soort zetelmilitairen nog in de spiegel kan kijken.

Kissinger

Gelukkig waren er tijdens die WEF bijeenkomst ook nog zinnige teksten te horen. Uit de mond van een hoogbejaarde 98-jarige nog steeds messcherpe Henry Kissinger. Het is te hopen dat die woorden iets van realiteitszin hebben losgemaakt in de hoofden van het zelfvoldane WEF auditorium. Het waren uitspraken die het gros niet wilde horen. Dat wel. Hij adviseerde het Westen om Rusland niet te vernederen en niet militair te willen overwinnen. Dat zou alleen maar een ernstige escalatie tot gevolg hebben. In plaats daarvan zou de Oekraïne met Rusland moeten gaan onderhandelen, annexatie van de Krim formaliseren en gebieden in het oosten aan Rusland afstaan. Kissinger, de man die alles al een keer gezien had, gevoeld en ervaren heeft, die gepokt en gemazeld is op het internationale politieke podium en meer kennis heeft in zijn grote teen dan die verzameling anti-Rusland geesten in de zaal, streek in Davos vooral tegen Duitse haren in. Hij beschouwt echter een toegeven omwille van de vrede als zinvol en weerspreekt de ideeën van Zelensky om Rusland compleet te isoleren. Dat vindt Kissinger een weinig zinvolle, niet opbouwende argumentatie.

Hoever wil het Westen, wil Duitsland gaan? Totdat alle steden in puin zijn geschoten, de hele infrastructuur is vernietigd, alle jongeren in de leeftijd tussen 16 en 40 jaar een plaats hebben gekregen op de talloze kerkhoven, in leven gebleven oudere/oude/hulpbehoevende mensen in de open lucht, op straat of in de bouwvallen moeten bivakkeren en daar verhongeren? Totdat de Oekraïne leeg gestroomd is, alle opvangcentra in het Westen vol zijn en het land alleen bevolkt wordt door bevoorrechten en oligarchen? Wat is de exit strategie van het Westen? Ik raak er onderhand van overtuigd dat die er niet is. En die Duitse politici? Ga eens lekker een weekje bivakkeren bij de mensen in oorden op de oostoever van de Dnjepr  en kom dan pas met stevige uitspraken.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Taco
1 jaar geleden

Wat ben ik het hier mee eens!
Compliment.
Zou je dit ook in een landelijk dagblad geplaatst kunnen krijgen?

Charlef
1 jaar geleden
Antwoord aan  Taco

Ik ben niet zo’n dagblad loper, maar als iemand het geplaats kan hebben, mijn zegen heeft die. Misschien dat Ton de Telegraaf kan overtuigen.

1 jaar geleden

Een uitstekend “relaas “ van de heer Brantz en de inhoud , portee, is exact zoals ook Thierry Baudet , FvD , ook ons heeft laten weten .De Duitse droomwereld blijkt van deze tijd te zijn, maar gelukkig heeft de heer Brantz daar dwars doorheen geprikt . De oligarchen in de Oekraïne warmen zich aan hun president maar de bevolking is de weg naar de ellende nog niet voorbij . Dat ook politici in Duitsland grootheidswaan hebben en ook in Duitsland de realiteit ver te zoeken is, houd ik mijn hart vast omdat niemand in oorlogstijd, met een mogelijke escalatie , ook bij het WEF een warm bed te kunnen vinden omdat daarmede slechts de ontwijking van de realiteit wordt nagestreefd , net als in Nederland. Hoe de Situatie in Oekraïne zal worden weet niemand, ook Kissinger niet . Dat Kissinger vindt dat WE Rusland niet moeten isoleren is wel juist, maar laten we goed begrijpen dat we te maken hebben met een land als Rusland, de Zwarte Zee voor ideale economische groei wenst en een uitgang via De Middellandse Zee wil bewerkstelligen naar alle delen van de wereld maar dat toch een gevaar is voor het westen omdat we de werkelijke reden van een geografische meerwaarde niet weten en we Rusland diep wantrouwen . We hebben dan China en Rusland als economische reuzen te weerstaan met hun militaire potentie . Macht en nog eens macht in de diepste wens van idioten , ongeacht de consequenties . Maar , redelijkheid en billijkheid is voor het westen een moeilijk te verwerken fenomeen omdat in het Internationale de gelijkheid niet bestaat. Hoogmoedswaanzin en zelfingenomenheid is zeker niet de attitude om “ een overtuigende en zinvolle argumentatie te ontvouwen “ om vrede te bewerkstelligen. De eeuwige domheid is vaak te dominant omdat men niet beseft dat het leven eindig is . En, tegen domheid strijden zelfs de goden niet .

Wim
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Zou het ook kunnen dat we de afgelopen decennia Rusland van het westen vervreemd hebben? In dit verband: Kissinger heeft er op gewezen dat de sancties Rusland in de armen van China drijven. Beter geformuleerd: verder in de armen van China drijven. Niet slim. helemaal niet slim… Maar als Rusland met Europa één blok zou vormen zou dat een doorn in het oog van de VS zijn. Ondertussen wordt Europa (EU) steeds minder aantrekkelijk voor Rusland. Zeker ook cultureel…