Er deugt iets niet

Uit een enquête is gebleken dat een groot deel van de Groningers bereid zou zijn de gaskraan weer open te draaien nu Russisch gas ‘besmet’ is verklaard. Die bereidverklaring komt nota bene op een moment dat er nog geen schijn van een oplossing is voor de geleden aardbevingsschade door de Groningers. Er deugt iets niet aan onze overheid.

Het is inmiddels een vertrouwde gewaarwording voor de Nederlandse inwoners; jarenlang wachten op een geschikte woning, terwijl massaal toestromende nieuwkomers bijzondere voorrechten op een woning schijnen te genieten; ‘Nederland in actie’ voor Giro555 teneinde slachtoffers van aardbevingen elders op de wereld te helpen, terwijl Limburgers het na de overstromingen zelf maar uit moesten zoeken; Slachtoffers van een overheid die zelfs voor grondwetsoverschrijdingen niet terugdeinst, wachten al jaren op compensatie (en op hun kinderen die in tehuizen zijn geplaatst) en voorlopig kunnen zij daar nog mee doorgaan; De linkse misser van de ‘studiekosten leenstelsel’ (2015: uit de koker van PvdA, gesteund door GroenLinks en D66) heeft uiteindelijk gezorgd dat het Hoger Onderwijs minder toegankelijk is geworden en ook de slachtoffers daarvan zoeken het maar uit.

De Nederlandse Kabinetten hebben meer belangstelling voor Europa, Schwab en economische gelukszoekers van elders. De Nederlandse burgers zijn uitgerangeerd en krijgen pal voor verkiezingen nog een aalmoes toegeworpen, zoals nu voor de Gemeenteraadsverkiezingen compensatie voor gestegen brandstofprijzen. Althans de belofte. Wat ervan waargemaakt wordt moeten we eerst nog maar eens zien.

Geen schone handen

Laten we eerlijk zijn: in het conflict tussen Rusland en Oekraïne hebben Nederland en de EU (Van Baalen, Verhofstadt) absoluut geen schone handen. Het conflict werd onnodig op de spits gedreven en nog laten ongekozen ‘bestuurders’ geen gelegenheid onbenut om de zaak nog verder op de spits te drijven. De bestuurder in kwestie houdt er een bedenkelijke moraal op na, maar kennelijk ontvangt zij haar tegenstanders voldoende hartelijk met open armen en benen teneinde dat niet ten koste van haar carrière te laten gaan. Als zo’n ‘bestuurder’ dealtjes maakt, zijn de schandalen nog maar moeilijk onder het tapijt te vegen. Keer op keer hebben we als bevolking tegen dergelijk gajes gestemd, maar kennelijk is de invloed van de bevolking op het Nederlandse beleid in het ongerede geraakt.

Op één of andere manier slagen politici er de afgelopen dertig jaar in om telkens besluiten te nemen die uiteindelijk desastreus uitpakken voor de burgers en het land. De ronkende maatregelen worden knorrend van genoegen en zelfvoldaanheid genomen en wie voorzienbare problemen aan de orde stelt is een witte, vrouwonvriendelijke en fobistische radicaal met nazisympathieën.

Sneeuwvlokjesgeneraties

Toch is er jarenlang, niet alleen op deze website, gewaarschuwd voor de rare fratsen van de sneeuwvlokjesgeneraties waarin onzinnige hobby’s in thema’s als genderneutraliteit, klimaatalarmisme en andere onzin, ten opzichte van de keiharde realiteit. Essentiële taken van de Rijksoverheid werden veronachtzaamd, zoals de zorg, de staat van onze defensie, de krankzinnige omvorming naar een Nationale Politie, het bevolkingsbeleid (of liever: omvolkingsbeleid), de ruimtelijke ordening of het schijnbaar niet te stoppen uitdijen van het ambtenarenapparaat. Het is in de wind geslagen en wie nu kijkt waar we als natie in de moderne wereld staan, komt tot de schrikbarende conclusie dat het verval vrijwel alleen nog is te stoppen met een keiharde en niets ontziende staatsgreep.

Ook nu weer moeten er miljarden worden besteed aan ‘milieu- en klimaatmaatregelen’ teneinde de vermeende ‘temperatuurstijging’ (er ontbreekt nog steeds ‘peer-reviewed’ bewijsvoering voor die stelling) van de Aarde te beperken tot maar liefst 0,0007% van een C0 . Dat gaat nergens over en het houdt alleen een Minister en een kudde ambtenaren aan het werk, voor zoveel men dat ‘werk’ kan noemen. Allemaal magere mannetjes met vrouwenhandjes die nog geen aardappel kunnen schillen en ’s avonds van narigheid nog moeten gaan hardlopen om tenminste nog iets voor te stellen. Werk van niks met een resultaat van niks, maar wel 100 miljard euro overboord gekieperd. Miljarden die besteed kunnen worden aan de Groningers, de Limburgers, het leger, de politie, de slachtoffers van overheidsfalen, enzovoort, et cetera.

Maak er volgende week maar begin aan. Stem niet op de landelijke partijen, maar stem op lokale partijen. Al was het maar in de illusie dat we dan tenminste hebben gedaan wat ons nog overbleef. Althans: zonder geweld, want uiteindelijk is dat waarschijnlijk niet te vermijden.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Rutte:”meer compensatie mogelijk vanwege oorlog Oekraïne” zouden er verkiezingen komen?

1 jaar geleden

Dat de Heer Nijhof meent dat “” geweld”” niet te vermijden is en dat “” er iets niet deugd “” blijkt dat die “” uitspraken “” in feite het resultaat is van waarneming en machteloosheid, immers: Geweld is een uiterste redmiddel om een “” mogelijk illusoir doel alsnog te verwezenlijken””. En , dat er iets niet deugd is een constatering dat het geconstateerde niet past binnen een bepaald maatschappelijk patroon en de aanzet is tot een ontwrichting . Dan komen we bij de vraag dat “ wie dat veroorzaakt heeft “”. De oplossing is meestal niet voorhanden als ook de “” gereedschappen” niet bij de hand zijn . En nu loopt het spoor dood en blijft er slechts het verlangen naar de doelstellingen over. Dit gefilosofeer is even noodzakelijk om de machteloosheid aan te duiden. Maar, we weten inmiddels wat “” er niet deugd “” en we weten ook dat geweld escalerend werkt en dan “” zijn we verder van huis””. De dilemma’s vliegen ons dan om de oren waardoor een beslissing tot geweld toch uiteindelijk niet de gewenste oplossing is . Geweld kan alleen slagen als “” lang van te voren een plan is gemaakt dat voldoet aan doelstellingen en de oplossing aangeeft “” dat wat er niet deugde ook verdwijnt “” en daarvoor de redelijkheid en billijkheid voor in de plaats komt . We weten nu dat immigratie en de Europese Unie GEEN oplossing is oor de problemen die zich nu openbaren, zoals de Euro nu een fiasco blijkt en integratie van Landen niet van de grond komt als ook de assimilatie van moslims een illusie is gebleken . Nu geweld toepassen is onmogelijk ……. De oplossing is dus “” wat niet deugd”” terugdraaien naar het oorspronkelijke dat door geschiedenis is ontstaan. Immers : SOUVEREINE landen waarbinnen kleine gemeenschappen meer solidariteit kan opbrengen dan in grote steden. Overbevolking is per definitie desastreus en politieke illusies zullen onverbiddelijk geweld uitlokken . Mark Rutte en zijn gevolg begrijpen daar geen barst van als ook de linkse betweters niet in staat zijn , door hun “” incomprehensible”” ( beperkt aan begrip) enige rol te kunnen spelen bij een maatschappelijk herstel . Aldus ;….. La restauration de la democratie est necessaire “”. We zien nu ook dat Hersenloze idioten, dewelke geen democratie wensen , er onverbiddelijk geweld ontstaat door hun paranoïde lijdensweg .

1 jaar geleden

Ook ik heb jaren geleden al geschreven , naar Telegraaf, NRC, en ook op de de website van Sta-pal, dat er een consolidatie-proces door Ambtenaren aan de gang is en dat het wemelt”” van commissies en dat het Management een te stevige greep krijgt op de gehele samenleving, dus bij zowel het Bedrijfsleven als wel zeker bij de overheid . Nu is inmiddels bewezen dat er te veel bestuurslagen op scholen en ziekenhuizen zijn aangesteld en dat moeten we zien als een soort Baantjes-verdeelsysteem bij de overheid . Een vorm van Nepotisme en dat komt nu bij deze regering goed van pas . Immers : Het is in principe een baantjes carrousel in de hoop dat , de magere mensen met kinderhandjes, nu op de VVD , CDA of de linkse partijen stemmen . Daarom zal het stemgedrag niet veranderen en zal het Politieke kartel blijven bestaan . We zullen dus nog jaren een ongelooflijke bende van minkukels moeten trotseren . Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen van FvD als ook van Haga en Joost Eerdmans goed tegen schenen schoppen van het huidige kabinet ……… maar het zal niet helpen . Ook de heer Baudet geeft duidelijke uitleg aan de misselijk makende infantiele kamerleden en de Ongelooflijk incompetente leden van het Kabinet , dat Nederland naar de afgrond gaat met het huidige beleid, maar steeds wordt tegengewerkt door mentaal zieke Kamerleden als Paternotte D-66 en Hermans VVD en nog andere schreeuwers ter linkerzijde van het spectrum . Dat Mark Rutte VVD de ondergang van Nederland en Sigrid Kaag D -66, rustig afwachten is dagelijks te zien en te horen De lafbek Wopke Hoekstra is een verhaal apart . Het CDA krijgt Instructies van een Hersenschim , maar ook dat help natuurlijk niet. Zolang het dominante altruïsme en het zieke oikofobie , waardoor de alles vernietigende immigratie, wat overbevolking genereert , niet wordt aangepakt, zal Nederland onbewoonbaar worden . En dat schijnt niet in de Bestuurskoppen door te dringen .

Joost
1 jaar geleden

Collectieve waanzin weer. Groningers die de ´verschrikkelijke´ aardbevingen weer willen weerstaan om die verschrikkelijke Putin een hak te zetten.

Boudica
1 jaar geleden

Inderdaad stem zeker niet op de linkse landelijke partijen als men tenminste nog wat van zijn spaarcentjes over wil houden. Die zijn al 25 jaar bezig de portemonnee van de burger gigantisch te plukken om Sinterklaas te spelen voor de EU. Nou zwarte piet is weg nu Sinterklaas nog.