Een bemoedigend beeld

De Nederlandse troepenverplaatsingen zijn afgerond; de 15 militairen zijn in Utrecht aangekomen en zamelen nu voor het Centraal Station geld in voor hun uitrusting. Volgens bronnen sprak Minister van Defensie Ollongren over “een bemoedigend beeld van ons leger”. Zij stelde onverwacht 15 dozen ter beschikking, wenste de militairen een goede nachtrust en “morgen hopelijk weer gezond op”.

Tien generaals en enkele admiraals leiden normaal gesproken de zaak momenteel in goede banen voor onze ijzervreters. In de tweede fase treden dan de MP, MinDef, MinBuza en Min Justitie (versterkt met de diverse secretariaten en parlementsleden) tot het team toe. Zij zullen op basis van micro management het geheel, strikt bureaucratisch, op de voet gaan volgen om erop toe te zien dat wordt voldaan aan de regels voor inclusiviteit, diversiteit, dat er geen excessief geweld gebruikt wordt, dat voldaan wordt aan de ARBO wetgeving, dat geen slaven worden gehouden en de vrouwelijke militairen geen geweld wordt aangedaan. Dat laatste wordt overigens veelal begeleid met het advies voldoende glijmiddelen en condooms aan de uitrusting toe te voegen, ingeval de vijand een geheel ander wereldbeeld hanteert.

Londen

Poetin met enkele Spetsnaz officieren. Afb: Kremlin.

Ter plaatse wordt vermoedelijk met steun van het Ministerie van Justitie een militaire rechtbank ingericht, om alle overtredingen van de wet op de krijgstucht en alle bepalingen in alle wetboeken, direct te straffen. Er is dan wel gekozen voor een uitgebreider ontplooiingsgebied en werklocatie op de Seychellen. Het mag immers niet te dichtbij de Oekraïne worden ontplooid, want Nederland blijft in EU-verband natuurlijk volstrekt neutraal. In de VIP-ruimte op Schiphol zullen zich de overige Ministers en partijprominenten vestigen, in afwachting van de verdere ontwikkelingen. Bij het geringste onraad begeven zij zich veiligheidshalve naar Londen en omdat het Verenigd Koninkrijk zich niet meer in de EU bevindt wordt verwacht dat zij van daaruit comfortabeler leiding kunnen geven aan een nog op te richten verzetsorganisatie, bestaande uit reguliere tokkies en andere niet-partijleden.

Milieu

Minister van Milieudefensie Jetten zal desgevraagd meedelen dat hij het op prijs stelt dat de Koninklijke Marine met het oog op het milieu heeft besloten de NATO Zwarte Zeevloot te versterken met kano’s en roeiboeten. De eenheden zijn dan al onderweg en mocht een kano op het strand van Normandië stranden dan worden zij vlot getrokken door een boot met vluchtelingen die traditioneel onmiddellijk en met spoed op de lichtsignalen afkomt. Ook zal hij waardering tonen voor de Koninklijke Luchtmacht, wanneer die heeft besloten het luchtruim te beveiligen met zweefvliegtuigen om het milieu te ontzien. Vanaf de vliegvelden Teuge en Terlet worden momenteel al patrouillevluchten uitgevoerd met zweefvliegtuigen, die allen zijn uitgerust met donderslag extra, geleverd door de inderhaast nieuw opgerichte vuurwerkfirma Schuurman. Een bezwaar tegen deze bewapening namens het GroenLinkse ‘Meldpunt Vuurwerk’ is in het kader van de verschrikkelijk zware sancties tegen Rusland nog niet in behandeling genomen.

Na afloop van de diverse persconferenties zal de voltallige Persgroep alle teams die zich met de verdediging van ons land bezighouden trakteren op een Magnum van Ola. De Minister van Financiën, mevrouw Freule Al-Qaq tot Kaag en Oxford-Exeter, stelt doorgaans meer prijs op een sorbet-aardbeien met slagroom, geserveerd door een verslaafde negroïde man. Het ordinaire likken aan een houtje is beneden haar niveau.

De kans dat die Russische schobbejak ons land hierna nog zal willen veroveren is logischerwijze niet bijzonder groot en bovendien hebben we dan altijd nog het ultieme EU-kernwapen: Frans Timmermans.

Volgens onze hoogste bevelhebber moet de Russische Federatie het ergste vrezen indien Nederland mocht besluiten een rol in deze oorlog te spelen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

Laten we ook niet de €12 miljoen goudstaven vergeten die ‘veilig’ zijn opgeslagen buiten DNB. Zodat, indien nodig, vanuit een gerieflijke uitkijkpost het volk op de hoogte wordt gehouden van de voortgang in Oekraine.

Boudica
2 jaren geleden
Antwoord aan  Boudica

Correctie; moet zijn €12 miljard.

Joost
2 jaren geleden

En de mondkapjes? Moeten die niet mee?

Charlef
2 jaren geleden

Ton ik had nog wat aanvullingen willen sturen, maar dat heb ik gereserveerd voor een vervolgartikel van jouw hand.

Henk
2 jaren geleden

Kunnen we Guy Verhofstad niet naar Moskou sturen om een donderspeech te houden? – Dat zal indruk maken, vooral als zijn Russisch net zo goed is als zijn Engels!

Maurits Campert
2 jaren geleden

Weer heel geestig maar oh zo waar. Triest hoe het de BV Nederland is vergaan onder VVD / D66 c.s.

mgjb
2 jaren geleden

Geweldig verhaal, diep triest dat het zo gaat!
Gelukkig hebben onze commandos al geoefend met het roepen van pang-pang.

Kennelijk is het in de USA niet veel beter: https://realclimatescience.com/2022/02/putin-must-be-terrified/
Bekijk ook even de reactie van Eli the Pit Bull. Zo gaat de woke wereld dus naar de kloten.

En de europese politici staan dapper te roepen dat de sancties nog strenger moeten worden. Snapt dan niemand dat je met een sanctie de ander meer pijn moet doen dan jezelf? En de pijn in rusland komt echt niet bij Putin en zijn vriendjes te liggen.

Rutte stond nog te blaten dat ‘Nederland heeft gekozen voor zeer strenge sancties’.
Ik deel even expliciet mee: NIET NAMENS MIJ!

Waarom zien we nu geen politici op TV in Kiev om te roepen dat ze lid van de NATO moeten worden! Oh ja, vliegen is slecht voor het klimaat.