Prikbord nr 823

Een waarschuwing voor dubieuze informatie van Google is niet ten onrechte, want foute informatie corrigeren of verwijderen is zo ingewikkeld gemaakt, dat men geneigd is het maar zo te laten. Zoals bij wijziging van een vervallen telefoonnummer; de (dubbele) verificatie komt dan via het vervallen nummer of pas na 10 dagen!

Ook andere internet-informatie lijkt onbetrouwbaar, want het kan toch niet zo zijn dat al die onderstaande ambtenaren (tijdens kantooruren?) mijn Prikborden lezen? In opdracht van wie en waarom? Zie hieronder:

73 personen van Politie Nederland bekeken uw bijdrage

EY 61

Ministerie van Defensie 52

Deloitte 46

Rabobank 30

Belastingdienst 26

DB Schenker 23

PwC Nederland 21

KPMG Nederland 20

Kostenexplosie

De kostenexplosie in de gezondheidszorg doet zich ook voor bij de tandarts. Kennelijk zijn de verzekeraars niet echt goed in onderhandelen als het vullen van een paar gaatjes in minder dan een half uur € 206 mag kosten.

Voormalig minister Hoogervorst die ons nu waarschuwt voor de gigantische EU-schulden die worden overgenomen van de zuidelijke landen, maakte destijds een kotsgebaar tegen critici die zijn privatisering van de zorgverzekering niet zagen zitten. Voortschrijdend inzicht of VVD-belang?

Oorlogsmisdaden

Een van de onderzoekers en auteurs van het NIOD-rapport over geweld tegen de inlandse terroristen, guerrilla’s en verdachte kampongs tijdens de politionele acties in Nederlands Indië, vindt achteraf dat bepaalde geweldsincidenten oorlogsmisdaden genoemd kunnen worden. Helemaal mee eens voor wat betreft wraakacties en het doodmartelen van terroristen, maar dan ook alle terreur (vaak tegen hun landgenoten), bloedige guerrilla-aanvallen, hinderlagen, moord, marteling, verkrachting en brandstichting door de rebellen kwalificeren, omdat die inlandse bendes niet als reguliere troepen opereerden en derhalve niet onder het internationale oorlogsrecht vielen. Het recht op ‘vergelding’ is dan van toepassing, met name door standrechtelijke executies en collectieve straffen (zoals bij de bombardementen op Duitse steden). Excuses van de premier betreffen alleen onschuldige burgers en de Nederlandse soldaten en burgers die door Den Haag in de steek werden gelaten; niet alleen in Indië. Het wachten is op excuses aan de Papoea’s voor de Indonesische oorlogsmisdaden waaraan wij hen hebben blootgesteld.

Ploumen

De PvdA lijkt nu helemaal de weg kwijt sinds de samenscholing met GroenLinks. En mevr. Ploumen denkt, naar verluidt, nog iets te kunnen redden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen met haar loze bewering dat er minder luxe woningen moeten worden gebouwd. Doch daar zit het woningtekort helemaal niet in; voor dergelijke koopwoningen zijn genoeg kandidaten te vinden en zelfs (dure) bouwgrond. Vraag maar aan de D66-elite. Doch voor huurwoningen is ook bouwgrond nodig en die is er gewoon niet, dankzij GroenLinks en de gesubsidieerde milieumaffia. Deze nieuwe misser van Ploumen zal weinig schade veroorzaken, want de PvdA wordt al langer niet meer serieus genomen. En de woningnood komt vooral door bouwbeperkingen, immigratie, de ‘noodzaak’ van gastarbeiders (ondanks honderdduizenden werklozen) , de privatisering van de woningcorporaties, graaiende gemeentebesturen, activisten die groencompensatie afdwingen, pensioenfondsen die in het verleden nauwelijks in woningbouw investeerden en de vele buitenlanders (expats) die het belasting- en uitkeringenklimaat hier aantrekkelijk vinden. Dus moet mevr. Ploumen eerst eens gaan kijken in welke gemeentes en provincies haar partij en GroenLinks deze problemen willen aanpakken; dat is beter voor haar geloofwaardigheid.

Poetin

Is er iemand die de resoluties van de Veiligheidsraad tegen Israël nog serieus kan nemen nu Poetin zijn eigen bufferstaten creëert, terwijl China genocide en andere misdaden tegen de menselijkheid pleegt tegenover de Oeigoeren ? Intussen laat de VN het geschil over aan de EU en is duidelijk waarom Macron en Scholz hun eigen agenda hebben. De EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken lijkt namelijk incompetent en de NAVO kan geen serieuze rol spelen, ondanks versprekingen over bondgenootschappelijke solidariteit, omdat Oekraïne eerst lid moet zijn en de gevechtskracht van het bondgenootschap in Europa veel te wensen overlaat. Het gehaspel van Stoltenberg en anderen bevestigt slechts dat een lidmaatschap vroeg of laat tot oorlog kan leiden, gezien 30 jaar verwaarlozing van de Europese strijdkrachten. Daarvoor hoeft Poetin niet met kernwapens te dreigen, noch angst te verspreiden in Rusland en de rebellenrepublieken. Want de NAVO zal op korte termijn Oekraïne niet als lid toelaten, omdat dan de verplichting tot verdediging van hun grondgebied ontstaat. Poetin weet dit en zal naar verwachting pas over de nieuwe sancties onderhandelen als hij zijn militaire doelen heeft bereikt. Duitsland weet dit ook, maar gezien de zwakke onderhandelingspositie, kan Scholz alleen dreigen Oekraïne toch op korte termijn NAVO-lid te maken. De gasleiding Nord Stream 2 kan straks overal eindigen; in Denemarken of zelfs in Nederland, maar tot dusver heeft het Russische gas zijn weg naar West-Europa kunnen vinden zonder deze extra leiding. En door de absurde prijzen zal hun omzet nauwelijks dalen., terwijl wij ons gas voor nop hebben verkwanseld.

Wie vrede wil…

30 jaar lang zijn de West-Europese NAVO-landen het gezegde vergeten: wie vrede wil, dient zich voor te bereiden op oorlog. Door het geleuter van politici heeft een nieuwe generatie zich in slaap laten sussen en gemeend zaken te moeten doen met dictaturen, zich te bemoeien met zgn. westerse ‘democratie’ in conflictgebieden en corrupte landen, het vredesdividend te kunnen incasseren en soldaten te (laten) misbruiken voor dubieuze VN-operaties. Poetin bewijst ons de grote dienst, dat in een klap duidelijk wordt waarom politici juist nu geen kritiek kunnen verdragen. Ze zijn ontmaskerd, net als na Irak, voormalig Joegoslavië, Syrië en Afghanistan. Een hoge Duitse generaal die openlijk toegeeft dat het Duitse leger ‘naakt’ is tegenover de Russische agressie, krijgt het zwijgen opgelegd door de splinternieuwe minister. Gelukkig zijn daar nog generaals buiten dienst met gezond verstand, die eveneens begrijpen dat alleen een nieuwe Koude oorlog de geloofwaardigheid van de NAVO kan terugbrengen, waar ook Macron faalde. Een geloofwaardigheid die al eerder versterkt had kunnen worden door onafhankelijkheid van Russische geldstromen, energie, (cyber)spionage en desinformatie in plaats van de verspillingen aan immigratie, vredesmissies en zinloze klimaatdoelen. Helaas bestaat er geen defensief verdrag waarmee Polen zijn grondgebied kan verdedigen tot oost van Kiev, want het lijkt erop dat alleen in Warschau en de Baltische staten het Russische gevaar juist is ingeschat. Als voormalig NAVO-officier schaam ik met kapot, dat ook ik de monsters in het Kremlin heb onderschat, maar het is nog niet te laat. En EU-landen die zich teveel met dictaturen hebben ingelaten, moeten dan maar op de blaren zitten. Ook de gewone Russen, Wit-Russen en zeker de Oekraïners hebben hier niet om gevraagd.

Zorgmiljarden

Niet alleen in Nederland zijn miljarden verdwenen tijdens de Covid-paniek; ook in Duitsland werden allerlei (commerciële) partijen ingeschakeld door dubieuze ambtenaren. Zo heeft bijvoorbeeld het testcircus naar verluidt 3,3 miljard (u leest het goed) gedeclareerd, terwijl er nauwelijks positieve gevallen waren geregistreerd. Conclusie: de declaraties waren mogelijk 5x te hoog door (opzettelijk?) gebrek aan controle. Doch er wordt nog niemand vervolgd, net als hier. Zou de betrokkenheid van ambtenaren en politici daarbij een rol spelen? Immers, bij de verdampte 100 miljard van Deutsche Bank en de dividendbelastingfraude door Duitse banken, ook voor tientallen miljarden, is wel ‘vervolgd’, maar nog niemand veroordeeld. Met dank aan rechters die er geen zin in hadden en onderzoeken die vele jaren duurden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
1 jaar geleden

Stel je voor dat men was ingegaan op Poetins verzoek tot toetreding tot de NATO, zo’n 20 jaar geleden: dan zou de NATO meteen haar bestaansrecht hebben verloren, welk vooruitzicht de mensen die daar een baantje hadden een gruwel moet zijn geweest. Verder hebben de Europese leden, Nederland voorop, uit zuinigheid en gemakzucht, veel langer dan 30 jaar geprofiteerd van de ‘paraplu’ van de VS – een land waarmee je, wat oorlog & vrede betreft, beter zo min mogelijk te maken kunt hebben. Voor zover ik weet heeft Nederland, sedert de oprichting, nog nooit de afgesproken 2% van het bnp per jaar besteed.