We groeien ‘bewust’ kapot

De ambtenaren en bestuurders die het afgelopen decennium in Enschede aan de knoppen hebben gezeten, hebben de ambitie om te groeien naar 170.000 tot 175.000 inwoners. Nederland zal de 20 miljoen inwoners bereiken binnen 40 jaar.

En hoe gaan we groeien? Door immigratie die de komende jaren waarschijnlijk nog verder gaat toenemen. In Enschede is deze – nu bijna 12 jaar lang – anti ONS partijlijn-ideologie overduidelijk ook doorgedrongen. De lokale wegkijk partij BurgerBelangenEnschede is er tevens mee vergiftigd. Grote woorden voor de bühne die ‘toevallig’ opgepikt wordt door de gelijk denkende media maar als het erop aankomt ook gewoon weekdieren-gedrag vertonen.

Het is voor iemand die z’n land, streek en stad liefheeft en daar trots op is, dan ook geen eenvoudige tijd. We verliezen ons betaalbare thuis – letterlijk én figuurlijk. Partijen als de ChristenUnie, PvdA, D66, GroenLinks gesteund door wereldvreemde lokale partijen, willen niet dat onze eigen – huidige – inwoners betaalbaar worden gehuisvest, maar willen nieuwe statushouders, evident kansrijke asielzoekers en gesubsidieerd begeleid wonen. Waar wordt gesproken over een plek in de herberg – deugt ook zo lekker in deze tijd – voor ‘vluchtelingen’ voelt de nuchter denkende Nederlander, en in mijn geval Enschedeër, zich meer en meer vluchteling in eigen land, regio of stad.

Zorg

Het is dan ook schrijnend dat deze partijen zich druk maken om de dagbesteding, taal leren, scholing, zorg voor in de noodopvang die maximaal 6 maand zal duren zoals wordt verzekerd. Zorg die voor ons huidige inwoners niet naar behoren kan worden uitgevoerd en bij ons ziekenhuis vele malen een opnamestop wordt ingevoerd.

22 april 2021: 14 december 2021: en de oorzaak is niet altijd ‘Corona’. 1-12-2021: 2-2-2020: 307-2019: 1-9-2019: 1-8–2010: en het tekort aan vele vormen van zorg: 13-11-2019: 4-3-2020: 5-5-2021: en kwijnen onze ouderen weg in eenzaamheid: 17-9-2021: en is er op zorg salarissen op de werkvloer bezuinigd en wordt goedkoop buitenlands zorgpersoneel ingevlogen.

Onveiligheid

Terwijl er over het veiligheids- en buurtplan nog moet worden gesproken. Veiligheid collega’s van de ChristenUnie, PvdA, D66, GroenLinks en wereldvreemde lokale partijen. Of beter onveiligheid, onveiligheid waar onze gemeente al onder gebukt gaat. Extra onveiligheid in een gebied waar defensiebewaking nog steeds noodzakelijk is. Benieuwd of de nieuwe Burgemeester dan ook wat positiever in de defensietaak staat dan in de tijd van zijn wethouderschap in Enschede.

En dan nu, staan ChristenUnie, PvdA, D66, GroenLinks en wereldvreemde lokale partijen te klappen bij de binnenkomst van vluchtelingen die voor een 6000 dollar een plek op een bootje hebben weten te kopen met eindbestemming: Enschede, Nederland. Want daar moet je zijn. Als we het wisselkoers  verschil erbij leggen en opvang in de regio regelen is een ieder immers beter af. En niet in de minste plaats, heeft de vluchteling weer een startkapitaal in eigen land.

Welk volk?

Maar telkens bewegen de gekozen ‘volksvertegenwoordigers’ mee. Landelijk en lokaal. Ik vraag me dan in alle oprechtheid af, welk ‘volk’ wordt vertegenwoordigd? Het telkens accepteren van dit falende beleid onder de noemer, ‘we moeten vooruit kijken’. Of, ‘wij kunnen het, een rijk land als Nederland’. Of ‘door de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is er arbeidsmigratie nodig’.

Door het constante polderen om de 50% plus 1% macht te behouden wordt ons land kapot gemaakt. Ons land loopt aan alle kanten vast door de overbevolking, qua werkdruk, onderwijs, zorg, behuizing, infrastructuur, milieu, klimaat. Willen de Nederland-haters dat verder verergeren? Ik niet!

Door het huidige beleid zijn we zwakker, zieker én armer geworden! Ook het nieuwe regeerakkoord zal uiteindelijk een capitulatie blijken te zijn, ook een deel van Enschede is nu geannexeerd (aanwijzing gebied noodopvang) door de staat en de mogelijkheid een aanwijzing op verschillende thema’s te geven vanuit de almachtige ‘overheid’ aan de medeoverheden verder zijn uitgebreid.

Door deze regel wordt – voorsorterend op een mogelijke uitslag voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (GR2022) – de mogelijkheid gecreëerd de broodnodige veranderingen te blokkeren en sterker, nog meer staatsdwang op te leggen.

#WijStaanVoor! Vrijheid.
En laat duidelijk zijn, vrijheid is niet te koop en niet onderhandelbaar

#GR2022

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!

*****

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer, raadslid in de Gemeente Enschede en sinds maart 2018 en voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van ons (politiek) verkiezingsprogramma.

.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

De ” Club Van Tienmiljoen” strijd al ongeveer 25 jaar tegen “overbevolking” , en “de Club” heeft daarvoor uitstekende argumenten vastgelegd.
Maar, zoals als altijd zijn er “betweters, domkoppen, super-opportunisten, lobbyisten en Multinationals en ” mentaal zieke bestuurders”, dewelke slechts in het “Groeisysteem kunnen denken”.

Dat Nederland de aantallen mensen niet meer aan kan is al lang bekend.
De boeken van Drs. Paul Gerbrands, ” Na ons de Zonvloed”, ” Gebrek aan schaarste”, “Met Minder mensen méér MENS”, hebben ons duidelijk gemaakt dat er in Nederland MAXIMAAL 10.000.000, kunnen wonen.
In ” Het Vrije Volk” van 8 maart 1954, stond: ” Regering bestudeert overbevolking”.
Op Dinsdag 15 februari 1955 stond er :”” Nederland heeft thans 10.679.563 inwoners;
OP 24 februari 1970 stond er: ” Rem op bevolkingsgroei: geen gezin meer dat 3 kinderen:. Er waren toen al 13.000.000 inwoners.
D-66 wilde in 1970 een REM op bevolkingsgroei omdat ons land ONLEEFBAAR wordt.
Nu….. 2021, blijkt D-66 een groot aanjager te zijn van immigratie.


We zien dus hoe “”ziek”” D-66, onder de leiding van Kaag en Jetten blijkt te zijn. En, Nederland is inmiddels ONLEEFBAAR door immigratie.

Onleefbaar Nederland gaat verder nu gebukt door absolute domheid van ” bestuurders” én de alsmaar doorgaande bevolkingsgroei. Meer overdracht naar de Europese Unie, en, Miljarden voor het waanzinnige “Klimaatbeleid”. De “buitensporige” prijsstijging van GAS zal veel gezinnen in de armoede dumpen. Dankzij D-66, Groen links, Partij van de arbeid en de VVD en de Christenunie, gaat Nederland naar de knoppen.
“ZE” zijn zo dom dat “ZE” niet begrijpen dat “ZE” hun eigen huis en bed aan het vervuilen zijn.

En, “”Door het huidige beleid zijn we zwakker, zieker én armer geworden! Ook het nieuwe regeerakkoord zal uiteindelijk een capitulatie blijken te zijn,“” aldus de heer Versteeg.
Dat onderschrijf ik volledig en de huidige Coalitie zou ik graag een trap verkopen.