Oplichtingalliantie

Uitzendconcern Randstad doet vandaag aangifte van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, de oprichters van de stichting Hulptroepen Alliantie. Randstad leverde vorig jaar vijftien medewerkers aan het non-profitinitiatief, zonder te weten dat het drietal ruim 20 miljoen in eigen zak stak. Dat meldt de onderzoekswebsite Follow The Money.

De ‘Hulptroepen Alliantie’, een initiatief van het drietal Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel om mondkapjes naar Nederland te halen, beweerde destijds bij hoog en laag dat hun activiteiten ‘om niet’ waren. Dat wil zeggen dat zij beweerden gratis te werken; min of meer een goede doelen organisatie waren, opgezet om de toen – door overheidsfalen – schaarse mondkapjes naar Nederland te halen. Een saillant detail was natuurlijk dat de niet geheel onbekende Sywert van Lienden lid was van het CDA en actief had meegewerkt aan het verkiezingsprogramma van de partij. De vraag die nooit gesteld werd, noch door journalisten, noch door politici in de Tweede Kamer, was of de ongetwijfeld innige relatie tussen van Van Lienden met zijn toenmalige CDA-partijgenoten Wobke Hoekstra (Minister van Financiën en partijleider CDA) en Hugo de Jonge (Minister van VWS en alsnog te licht bevonden als partijleider van het CDA), een rol gespeeld zou kunnen hebben in het besluit van de overheid om de deal met Van Lienden c.s. te sluiten en tevens te financieren.

Aangifte

Het uitzendconcern reageert nu voor het eerst publiekelijk op de gang van zaken. Randstad Groep Nederland heeft besloten aangifte van oplichting te doen tegen het drietal en advocaat Peter Plasman doet namens Randstad aangifte bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Aanvankelijk vroeg Chris Heutink, topman van Randstad Groep Nederland, Sywert van Lienden per mail om opheldering, maar hij kreeg daar geen reactie op. Vervolgens beweerde Van Lienden in het NPO-programma Buitenhof dat hij alles al met Randstad had afgerekend. Dat was dus een leugen, zo blijkt uit de aangifte van Randstad.

Partij-fraude

Het is een goede zaak dat deze kwestie nu onder de rechter komt en hopelijk wordt ook wat meer duidelijk omtrent de rol van de CDA-bewindslieden in deze deal, die sterk naar fraude riekt. Het zou toch te gek zijn dat een partijgenoot als dank voor bewezen diensten een verhulde greep in de staatskas mag doen en zich in luttele maanden bij de nieuwe miljonairs voegt, op kosten van de zwoegende burgers.

Het hele coronadossier kan inmiddels wel een tribunaal hebben eigenlijk…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Chapeau Randstad…………….Alleen afwachten of we nog echte rechters hebben ..

r dunki
2 jaren geleden

Dit is niet het enige contract waar VWS véél boter op het hoofd heeft.

De uitbesteding van de aankoop van het Astra Zeneca vaccin ging naar (een Bestuurslid van) Astra Zeneca Duitsland. Dat deze toevallig de broer van Hugo’s ‘bemiddelaar’ was die op pad werd gestuurd voor de ‘boodschappen’ namens de Nederlandse overheid verdient ons aller aandacht. Is dat soms niet curieus? Daar is Siewert helemaal niets bij…

Mocht iemand zich ook nog interesseren voor een nog véél krommer, zelfs puur misdadig contract waarin Hugo erin toestemt om het gebruik van goedwerkende generieke geneesmiddelen als Ivermectine te verbieden, kijkt u dan hier naar het standaardconcept van het Pfizercontract met afnemers zoals Hugo: https://dissident.one/2021/07/28/16943/

En denkt u eraan hoeveel zieken zijn gestorven omdat Hugo hen de reddende Ivermectine behandeling meende te mogen ontzeggen. Dat heet minimaal ‘dood door schuld’, dus hij heeft nog wel wat te verantwoorden!.

A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

“”Oplichting is een vorm van bedrog, een misdrijf waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen””.

Zonder de ethische én morele aspecten, buiten beschouwing te laten, is het de vraag of Van Lienden inderdaad Fraude heeft gepleegd of de zaak heeft opgelicht.

Dat NU pas een uitzendbureau haar “geweten laat speken” is voor mij nog de vraag óf het “geweten” van het uitzendbureau, eigenlijk gewoon een vorm van ” zich belazerd voelen” is. Immers: De uitzendkrachten zijn door het bureau betaald, en, aldus, van Lienden ” Gratis” hulp heeft gehad.

Het moreel aspect én de strafrechtelijke argumenten liggen dicht bij elkaar.
Fraude is een strafrechtelijk feit, maar ik heb de indruk dat van Lienden heeft geweten dat hij zich daaraan niet schuldig heeft gemaakt maar de gelegenheid te baat heeft genomen omdat het “zijns inziens” legaal was.

Mijns inzien is de daad. van Van Lienden gewetenloos en riekt naar ” oneigenlijke verrijking”, en, Zoals de heer Nijhof schrijft: “”Het zou toch te gek zijn dat een partijgenoot als dank voor bewezen diensten een verhulde greep in de staatskas mag doen en zich in luttele maanden bij de nieuwe miljonairs voegt, op kosten van de zwoegende burgers.”

Of Van Lienden echt fraude heeft gepleegd is onduidelijk, maar, moreel/ethisch gezien is het uiterst verwerpelijk.
Maar…….dat zijn partij, het CDA, heeft ingestemd om het referendum af te schaffen en het CDA ook heeft meegewerkt dat het nu een politieke puinhoop is en dat “we” worden uitgeleverd aan de Europese Unie en Nederland garant staat voor een lening € 30.000.000.000,– bij de Europese Centrale bank en de ” € 19.000.000.000,– aan Griekenland, als lening, kunnen afschrijven????
En, de minister, dewelke de lening aan Griekenland, een goede lening vond en “ons verzekerde” dat de lening aan Griekenland ZEKER zal worden terugbetaald, was toch ook van het CDA, Mr. Drs. Kees Jan de Jager.!!!!
Is het gehele CDA een gewetenloos zooitje En “we” een juridisch bindende overeenkomst met het WEF hebben gesloten, worden we dus ook nog uitgeleverd aan de wereldelite waar KLaus Schwap zijn belang verdedigd,

Dat de rechter zich nu mag buigen over de “zuiver juridische omschrijving” van Fraude, en, dat de”” oplichting”” van Van Lienden, past in de “Jurisprudentie” moet ik nog zien.

Parasiteren en mismanagement is kennelijk bij het CDA een ” kwaliteit”.