Onaanvaardbare tweedeling

Ongeveer anderhalve maand na de versoepelingen in het kader van het coronavirus, denkt het Kabinet alweer na over aanscherping van de regels. Specifieke regels voor niet-gevaccineerden worden niet langer uitgesloten. Dat is baarlijke nonsens en zorgt voor een onaanvaardbare tweedeling in onze maatschappij.

“Vandaag liggen er meer dan 1200 coronapatiënten in ziekenhuizen, we zien een heel snelle stijging”, zei demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) vanmiddag na speciaal corona-overleg op het Binnenhof. “We ontkomen er niet aan om opnieuw maatregelen te treffen. Maar we willen ook niet de hele samenleving weer allerlei beperkingen opleggen. Dus je zoekt naar passende maatregelen die ook daadwerkelijk de snelle spreiding remmen.”

Dat is nogal wat nonsens in slechts een paar regels. Wanneer zowel gevaccineerden als ongevaccineerden het virus verspreiden, dan kun je iedereen achter de geraniums zetten, maar uiteindelijk help je alleen het land naar de sodemieter terwijl het virus nog steeds rondgaat.

Eerst ging het vooral over afschaffen van de coronapas en heropenen van het nachtleven, nu gaat het juist weer over extra maatregelen. Formeel wil de minister er niet op vooruitlopen, maar vorige week werden al de contouren zichtbaar van ingrepen die hij en demissionair premier Mark Rutte op de coronapersconferentie morgen willen presenteren. “We willen gewoon niet dat weer allerlei andere zorg afgeschaald moet worden”, zegt De Jonge nu. Nou: dan ben je een minister van niks, want de zorg had in twee jaar tijd toch gemakkelijk opgeschaald kunnen worden. Dat is duur, maar altijd nog goedkoper dan het maatschappelijk verkeer deels stil te leggen.

“Veel mensen die volledig gevaccineerd zijn, hebben niet door dat ze het coronavirus kunnen hebben en besmettelijk zijn”, sprak arts-microbioloog Heiman Wertheim van het Nijmeegse ziekenhuis Radboud UMC op 20 juli j.l. tegen RTL-Nieuws. Als een arts-microbioloog dat zegt, dan moeten we daar toch wat meer waarde aan hechten dan aan de opvatting van een aan morbide obesitas lijdende CDA-burgemeester bij ‘Buitenhof’. Die laatste debiteerde de frase “de volksgezondheid moet op dit moment prevaleren boven de principes van mensen die zich weigeren te laten vaccineren”. Als de volksgezondheid prevaleert, dan behoort de overheid maatregelen te nemen, in het bijzonder het op zo kort mogelijke termijn opschalen van de zorg. Dat is nu al twee jaar lang niet gebeurd en onze overheid maakt zich daarmee schuldig aan ernstige nalatigheid. Vooralsnog is er geen beroep op overmacht mogelijk, hooguit op onkunde. Eenmaal door de Kamer ontmaskerd, moet de verantwoordelijk minister onmiddellijk zijn ontslag aanbieden.

Bovendien: als vaccineren er klaarblijkelijk niet aan bijdraagt dat het virus niet verder wordt verspreid, dan is het ook compleet zinloos om onderscheid te maken tussen gevaccineerd en ongevaccineerd; beiden verspreiden het virus immers. Hooguit kun je vaststellen dat ongevaccineerden een groter risico lopen op ernstige klachten, maar dat is een keuze die zij zelf hebben mogen maken op grond van Artikel 11 van de Grondwet. Er is kortom, geen enkele reden om onderscheid te maken tussen gevaccineerden of ongevaccineerden, anders dan met misbruik van de wet. De (al of niet oprechte) zorg over de gezondheidsperspectieven van ongevaccineerden kan een rol spelen in het debat, maar niet van doorslaggevende betekenis. Artikel 11 is, evenals Artikel 7 (de vrijheid van meningsuiting) onder andere bedoeld om de overheidsmacht in te perken, niet andersom. Vrijheidsbeperkende maatregelen hebben klaarblijkelijk onvoldoende effect op de besmettingsaantallen gehad, evenals de vaccins. Dan moet nu een opschaling van de gezondheidszorg worden toegepast en anders deugt er iets niet in Den Haag.

Wanneer de Rijksoverheid meent dat ongevaccineerden de totale volksgezondheid bedreigen, dan dient zij dat aan de Volksvertegenwoordiging uit te leggen met voldoende gewichtige argumenten. Inmiddels heeft het volk echter vooral de ervaring dat de Overheid zich al geruime tijd geleden tegen de burgers heeft gekeerd, en lijken de vertegenwoordigers van het volk zich dat nog niet voldoende te realiseren. Van alle Kamerleden mag nu geëist worden dat zij zonder last en ruggespraak aan hun grondwettelijke plicht voldoen om de (demissionaire) Regering nauwkeurig te controleren. In het bijzonder moet de vraag beantwoord worden of de QR-pas niet in strijd is met de Grondwet. Het is een glijdende schaal en straks krijgen we nog de situatie dat uitsluitend blondharige mensen met blauwe ogen (Ariërs) een etablissement binnen mogen, mits zij een ‘niet-Jood-verklaring’ kunnen laten zien.

Als de Kamerleden echter voorrang blijven geven aan partijbelangen, dan weet de bevolking hoe de vlag er inmiddels voorhangt. Als de aangekondigde ‘maatregelen’ doorgang vinden, is dat een goed ijkpunt om te bepalen of er in dit land nog sprake is van een functionerende democratie. In elk ander geval is burgerlijke eigenrichting gerechtvaardigd en misschien ook wel verplicht. In dit land is het volk de baas en niet de regering. Laat staan ene Hugo de Jonge van splinterpartij CDA.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Wanneer sluiten ze die irritante dwazen is eindelijk op ??

Hans
2 jaren geleden

“Inmiddels heeft het volk echter vooral de ervaring dat de overheid zich al geruime tijd geleden tegen de burgers heeft gekeerd.”

Maar het volk heeft deze ervaring niet als zodanig herkend. Het volk heeft nog steeds niet door dat ze geregeerd wordt door een volksvijandig, dictatoriaal apartheidsregiem.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Hans
r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

@ Hans.

Uw slotzin is vandaag volledig onderbouwd door Pieter Omtzigt met diens schokkende mededeling dat ouders van uit huis geplaatste kinderen in de toeslagenaffaire in de afgelopen dagen door de overheid werden opgebeld en bedreigd in de trant van: ” zorg dat je niet meer in de publiciteit treedt want anders zie je je kinderen nooit meer terug…! “

Voilà: https://www.nieuwnieuws.nl/5154389/overheid-bedreigt-toeslagouders-blijf-uit-media/

Over Nazipractijken gesproken! De verloedering van de abjecte moraal in het Kartel en bij hun handlangers door de verdorven Mark Rutte kent werkelijk geen grenzen.