Drie mensen neergestoken: motief onbekend

In Duitsland heeft vanmorgen een man in een hogesnelheidstrein drie mensen met een mes verwond. De inmiddels gearresteerde verdachte is een 27-jarige Syriër, zo meldt het Duitse persbureau DPA. Maar over zijn motief is niets bekend volgens de Duitse pers. Nou, dat lijkt toch niet al te lastig: een islamitisch motief.

De krant Bild meldt dat hij psychische problemen had. Er zijn ook – onbevestigde – berichten dat de man ‘om hulp heeft geroepen’. Van twee slachtoffers wordt gemeld dat ze zwaargewond zijn. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden niet meer in levensgevaar zijn. Volgens informatie van BILD gaat het om de 27-jarige Syrische ‘vluchteling’ Abdalrahman A., die al sinds 2014 Duitsland een het verrijken is.

Het is opvallend hoe krampachtig overheden en pers om de hete brei heen blijven draaien. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (65, CSU) gaf zijn commentaar op de aanval. “De politie werkt keihard om de achtergrond van de verschrikkelijke misdaad en de motieven van de dader zo snel mogelijk op te helderen. Ook moet gekeken worden in hoeverre er sprake is van psychische problemen”, zei Hermann tegen het Duitse blad Bild. Daar wordt je als inwoner van Duitsland nu bepaald niet rustiger van volgens mij.

De verklaringen zoals die van Hermann, variëren ook in ons land van psychische problemen tot problemen in de relationele sfeer of een gevalletje suikerziekte, maar nooit van problemen in de religieuze sfeer. Van anders gemotiveerde aanvallen of aanslagen is dat nooit een probleem: daar hangt direct het kaartje van (extreem) rechts of dergelijke aan. Islamitisch extremisme echter niet, terwijl er toch een patroon is te ontdekken. Sinds zich veel islamieten in onze streken bevinden, wordt er nogal eens een prikje uitgedeeld, vliegen er nogal eens wat kogels in de rondte of ploegt een dader met een vrachtauto door de menigte. Veel veiliger is het er met de komst van de ‘religie van de vrede’ bepaald niet op geworden. Zouden die lui een hekel aan ons hebben en zo ja: wat doen ze hier dan in vredesnaam?

Ideologie

Terug naar de vraag: waarom draait men om de hete brei van islamitische motieven heen? Eerst en vooral is er sprake van een angst beticht te worden van ‘islamofobie’. Als dat echter waar is, dan zou dat betekenen dat er sprake is van een “zekere angst zonder een zichtbare oorzaak voor die angst”, aldus de Van Dale. De term ‘Islamofobie’ legt het probleem ook nog eens bij de andere persoon, niet bij de islamitische leer of de islamitische persoon. En dat is natuurlijk baarlijke nonsens. De Egyptische islamgeleerde Sayyid Qutb (1906-1966), destijds huisideoloog van de moslimbroederschap en auteur van ondermeer ‘In de schaduw van de Koran’, vond dat “andere dominante ideologieën zoals het kapitalisme, het liberalisme en het socialisme in vergelijking met de islam slechts zwakke, onvolledige en corrupte systemen” waren. Hij beschouwde de islam dus niet strikt als een religie, maar concludeerde dat het vooral een ideologie was. Nu is er in ons land en vele andere landen een ruime mate van religieuze vrijheden, maar met de vrijheid van ideologie staat het toch wel heel anders. Tenminste één ideologie is in onze streken verboden: het nazisme. Dat is overigens maar goed ook.

En zo komen we wat dichter bij de oplossing van het probleem waarom zoveel gezagsdragers en journalisten met meel in de mond praten als het over islamitisch geïnspireerde aanslagen gaat. Men moet dan erkennen dat de islam een ideologie is die sterke overeenkomsten vertoont met het nazisme. En dat houdt weer in dat de islam tot een verboden ideologie verwordt. Weg verdienmodel! Weg de talloze goedbetaalde functies in de opvang, distributie en begeleiding van ‘vluchtelingen’ van niet-Westerse herkomst. Het einde van de miljardenindustrie waarin alle vrienden en vriendinnen van pers en politiek in werkzaam zijn. Een einde aan de dans rond het Gouden Kalf, respectievelijk de gratis-geld-pot, alias de rijk gevulde schatkist (met uw belastinggeld).

Gewoon kijken waar de centjes naar toe rollen en het is duidelijk…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
1 jaar geleden

Vreemd he, ze hebben altijd  psychische problemen en dan vermoorden ze altijd Europeanen. Islam ?? Inteelt ??? In ieder geval passen ze niet in de westerse beschaving deze barbaren !

1 jaar geleden

Het “incident” in een Trein in Duitsland, waar een 27-jarige Syriër drie mensen, met een mes verwondde is gewoon een ” bewijs dat niemand gelijk is en andere incidenten hetzelfde karakter hebben.
Nu, ja het is een Syriër en nog jong. Wat zijn/waren zijn motieven?. Waarom verwondt hij anderen die “”HEM NIETS HEBBEN MISDAAN?”” Wat waren de motieven van de Jihadisten die aanslagen hebben gepleegd is Londen, Brussel, Madrid, Amsterdam en de aanslag in “”Charlie Hebdo”” In Frankrijk, waar meer dan honderd mensen werden afgeslacht.
Waarom “”haten” moslims de westerse mens? Maar, hun ” mentaliteit”(moraal) is zo ziek omdat “ze” wel de geneugten van de westerse samenleving willen, en,…….. waarom passen “zij” zich niet aan als ze in Wester Europa zijn?

NU, we moeten dus spreken van ” Geografisch Demografische Diversiteit”, en daarop is geen controle mogelijk.
Maar…… de Westerse mens is ook niet zo “goed” omdat de geschiedenis ons leert dat “het moorden” en het ” Befehl ist Befehl” samen gaat. Dat een ” meningsverschil”” tussen 1933 en 1945. 55 miljoen mensenlevens heeft gekost staat niemand meer bij stil. De holocaust heeft nu een politieke lading gekregen omdat men nog steeds niet begrijpt dat de er geen mens gelijk is.

Maar alle filosofische argumenten doen niets ter zake omdat velen ” veronderstellen” dat de/een mens gelijk is aan iedere ander mens.
Het bovenstaande laat juist zien dat het de grootste onzin is zoiets te willen verkondigen, zoals de Partij van de Arbeid dat ons wil wijs- maken. Op grond van het “”gelijkheidsideaal” zijn er al te veel fouten gemaakt.

In het boek, Sapiens , van Yuval Noah Harari, is er een hoofdstuk gewijd aan ” de onrechtvaardigheid van de geschiedenis”. De vormen van onderscheid tussen vrije mens, slaven en zwarten en blanken, tussen rijk en arm, zijn geworteld in “Fictie”. ( Met fictie (Latijn: fictio, “vorming”) wordt in de narratologie een verhaal of gedachtegang aangeduid. [Of dat nu een auteur is of ieder ander, doet er niet toe.]

Dat de Syriër in een trein drie mensen met een mes zwaar gewond maakt en zijn argumenten/ motieven, kennelijk mogelijk toch een Jihadistisch motief hebben, komt dus door de diversiteit en zijn beleving van een “fictie”.

Alleen al het feit dat immigratie ook vijandschap kweekt, en de bewijzen zijn er dus te over, is immigratie op grond van medelijden catastrofaal……. immers: hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen om dat te begrijpen?

Dat door “overbevolking” een onnatuurlijk element is, speelt dat zeker ook een rol, omdat de beleving van ruimte wordt verstoord. En……..Het is opvallend hoe krampachtig overheden en pers om de hete brei heen blijven draaien en immigratie nog steeds niet is gestopt.

Buskens
1 jaar geleden

Ja het viel me mee dat het nos journaal er aandacht aan besteedde. Maar ik snap wel waarom ze niet de waarheid vertellen. Iedere week komen er duizenden binnen. Dan gaan we natuurlijk niet de problemen benoemen die vluchtelingen uit vnl moslimlanden kunnen veroorzaken want dat is niet bevorderend voor het draagvlak. Dus houden we het gewoon op psychische problemen. In feite hebben ze dat ook maar ze horen met die problemen niet thuis in het westen. Sterker nog, ze moeten ons niet wel de voorzieningen. Dat dan weer wel! Maar ja, die 40.000 die vandaag gedemonstreerd hebben in Amsterdam tegen klimaatverandering hebben weer andere zorgen. Shell krijgt de schuld. Over die 400 privéjet richting Glasgow Geen Woord!! Hoe hypocriet kun je zijn.

Heniusz
1 jaar geleden

Quote: “Drie mensen neergestoken: motief onbekend.” Uiteraard… Gezien de herkomst van de dader is dat de logische gevolgtrekking, want het motief benoemen… Dat kan natuurlijk niet, want niet politiek correct en daar speel je die vermaledijde populisten maar mee in de kaart… Motief=Jihad! Ziezo, dat is er uit, ben niet bang de waarheid te benoemen!