Vluchtelingen-IC

Op verschillende plekken in het land is dit weekeinde hard gewerkt om extra opvang voor asielzoekers te regelen. In 5 provincies zijn in totaal 550 extra bedden geregeld. De slaapplekken zijn nodig omdat de bestaande opvang, zoals het vluchtelingen-IC in Ter Apel, overvol zit.

De burgemeester van Ter Apel riep daarom hulp in bij andere gemeentes en dat lijkt dus direct te hebben geholpen. Afgelopen weekend zijn in Overijssel, Zeeland, Drenthe, Flevoland en Utrecht extra noodopvangplekken geopend, in totaal dus kennelijk 550. Dat zijn aantallen waarover ziekenhuizendirecties slechts kunnen dromen als het over hun Intensive Care (IC) plekken gaat.

Sinds het begin van de inmiddels beruchte coronacrisis, is onze regering er niet in geslaagd ook maar één extra IC-bed bij te laten plaatsen, hoezeer de zorg ook onder druk stond. Bijna twee jaar duurt deze crisis nu en de verpleegkundigen lopen inmiddels ruimschoots op hun tandvlees. Leden van het OMT zitten avond aan avond op televisie te delibereren over de ramp die zich voltrokken heeft (en nog steeds gaande is) maar niemand komt op het idee om de regering te vragen om de IC-capaciteit tot prioriteit nummero 1 te maken, in plaats van ‘klimaat’ of ‘vluchtelingen’. Welnee, laat de eigen bevolking gerust creperen en de zorgmedwerkers de tyfus genieten: geen cent teveel hoor!

Maar zie: het kan ook anders. Er verschijnen een paar ‘vluchtelingen’ aan de horizon en als bij toverslag zijn er ineens maar liefst 550 opvangplekken bijgekomen. Niet voor Nederlandse daklozen, maar voor ‘vluchtelingen’. Deze mensen gaan ook niet naar de voedselbank: ze krijgen hun prakkie kant en klaar op een bord aangereikt en als het niet smaakt dan staat er een journalist van De Volkskrant klaar om op te schrijven dat het voer niet te vreten is. Dat dit hele circus ons de afgelopen 25 jaar al zo’n 400 miljard euro heeft gekost: het dondert niet. Dat dit land ze geen zier interesseert en hun bijdrage aan de schatkist duurzaam beperkt blijft tot het feacaliseren van de verstrekte sociale uitkeringen is ook van geen belang kennelijk.

Het is toch godgeklaagd dat we in twee jaar nog niet één extra zorgbed of IC-plek hebben weten te realiseren, terwijl we wel in één weekeinde 550 opvangplekken voor zogenaamde vluchtelingen weten te realiseren. En vermoedelijk slaan die burgemeesters elkaar nog kirrend van genoegen op de schouders ook vanwege deze zinderende ‘prestatie’. “Welkom in ons land” en zet de coronapatiënten maar op de gang of laat ze doodgaan.

Soms heb je toch gewoon zin om een punt 50 over dat hele gezelschap te halen en dat er dan geen plek op de IC’s voorhanden is…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Het laatste zou de best oplossing zijn.

mgjb
2 jaren geleden

Ton, je vergeet nog te noemen dat dit alles:

1 een zeer grote zieligheids industrie in leven houdt
2 en daar speelt de mensenhandel naadloos op in. Daar worden fortuinen ’verdiend’ met het vervoer van al deze zgn vluchtelingen.

De deugmensen hebben het weer voor elkaar voorzichzelf. Ik zie vnl jonge kerels ( in fatsoenlijke kleding, weldoorvoed en met smartphone in beeld komen) en een stel hoofddoeken met een hoop kleine kinderen. Die zijn dus in oorlogsgebieden gemaakt.

Aanzuigende werking? Nooit van gehoord.

Spuugziek word ik er van. En ik hoop dat Polen zijn poot stijf houdt.

r dunki
2 jaren geleden
Roel
2 jaren geleden

Het hoeft niet te kloppen, zolang het maar deugt.
Voldoende prioriteit geven aan de oorspronkelijke/bestaande populatie krijgt pas weer prioriteit wanneer de omvolking ver genoeg is gevorderd.
Alleen zijn dan “wij” in de minderheid en kunnen “wij” dus gewoon verder verrekken…