Risico op aanslagen

De risicoanalyse van het Pentagon is onheilspellend. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaat er, op basis van informatie van geheime diensten, vanuit dat Islamitische Staat (IS) over een half jaar kan toeslaan op Amerikaans grondgebied.

“En als ze het kunnen, zullen ze het ook doen”, bevestigt Colin Kahl, onderminister van het Pentagon tegenover het Congres. Deze aanname is ook verontrustend voor Europa: als Islamitische Staat in de VS kan toeslaan, kan dat ook op het Europese continent. “Zowel Isis-K (Islamitische Staat Khorasan, de Afghaanse tak, red.) als al-Qaeda werken aan operaties in het Westen, waaronder de Verenigde Staten, maar ze zijn er nog niet klaar voor”, aldus Kahl. “Over zes tot twaalf maanden zijn ze dat wel.”

Afb: pixabay

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat de leveranciers van het gedachtegoed waarop bedenkelijke clubs als IS en de Taliban zich baseren, nog steeds vrijelijk in onze landen kunnen opereren onder de vlag van ‘godsdienstvrijheid’. Ik begrijp alle argumenten dat ‘niet iedereen hetzelfde is’, maar vergeet ook niet dat zich onder de hier opgegroeide moslimjeugd een aanzienlijke hoeveelheid jongeren bevindt die groepringen als IS en Taliban (plus nog ontelbare andere terroristische islamitische groeperingen) bejubelen als filmsterren. Na de aanslagen in 2001 in de VS stonden in talloze steden dergelijke jongelui openlijk op straat te dansen.

Het besef dat we hier met z’n allen een vijfde colonne hebben die van onze Westerse maatschappijen niets moeten hebben en dat niet op de lagere school leren, maar in de moskee, dringt kennelijk nog onvoldoende door. Het feit dat Joden in Nederland hun kinderen tegenwoordig naar zwaar beveiligde scholen brengen, is ook nog niet een kwartje wat meteen valt. Liever kijken we naar iemand die de huidige tweedeling in de maatschappij aan de orde stelt en dat vervolgens in verband brengt met de donkerste periode in de jongste wereldgeschiedenis, om vervolgens compleet los te gaan.

Het gevaar van extremisme en aanslagen komt niet rechtstreeks uit Mekka of Medina, maar de naargeestige en bekrompen ideologie die het geweld losmaakt komt dat wel. Dat moslims dat zelf (nog) niet in kunnen zien, mag niet betekenen dat we in het kader van hun vrijheid onszelf veiligheid en vrijheid ontzeggen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

“”Het besef dat we hier met z’n allen een vijfde colonne hebben die van onze Westerse maatschappijen niets moeten hebben en dat niet op de lagere school leren, maar in de moskee, dringt kennelijk nog onvoldoende door. “” Aldus de heer Nijhof.

En, dat het “”besef”” er niet is, is ook al jaren geleden aangehaald door Wijlen Prof dr. Bob Smalhout, in de Telegraaf. In plaats van dat immigranten ‘ hun gastheer” dankbaar zijn voor een beter leven, gaan ze juist tegen hun gastheer hun onredelijke en ideologische ambities kenbaar maken. En ook het ‘ontbreken van wederkerigheid “” wordt niet beseft door LINKS en een ieder die immigranten als ” zielige mensen” hier in Nederland wil binnen halen, zijn gewoon gestoord in hun gevoelsleven en geen raad weten met de realiteit.
Ik heb al een tiental keren geschreven dat “demografische diversiteit” een probleem in Europa gaat worden en in Amsterdam ,met 168 verschillende nationaliteiten, die problemen daardoor in Amsterdam al duidelijk de pan uitrijzen.

Het gelijkheidsideaal van de Partij van de Arbeid is een ramp voor Nederland en de drammers van Groen Links en D-66, versterken dat. Dat de VVD STEMMERS slecht een attitude hebben van ” Pecunia non O’let ” ( geld stinkt niet ) zal er géén verandering komen, en…… het ” bestuurlijke rottingsproces” zal doorwroeten.”

Het is een herhaling van ” zetten”, maar……… er wordt niet geluisterd en “bestuurders” zijn onwillig en vaak incompetent. Wat we ook schrijven…….. er zal toch een “knuppel in het hoenderhok” moeten worden gegooid om Nederland te behouden voor totale overheersing door moslims.

En…… wie de waarheid zegt, zal als een gemeenschappelijke vijand worden behandeld en niet meer over straat te durven gaan: “ ( Hallifax, Staatsman, 1633-1696).

De heer Geert Wilders, PVV, weet er alles van…….!!!

Buskens
2 jaren geleden

Ja, en dan gaan we vervolgens ook weer islamitische middelbare scholen openen. In Schiedam, vandaag bekend gemaakt, komt hoogst waarschijnlijk de eerste middelbare school. En vele zullen dan volgen. Hoezo tweedeling?