Ongewenste personen

Turkije heeft tien buitenlandse ambassadeurs, waaronder die van Nederland, tot ‘’ongewenste personen’ verklaard en uitgewezen. Aanleiding is een oproep van de landen om de zakenman en filantroop Osman Kavala zo snel mogelijk vrij te laten.

Erdogan. Afb: wiki

De Turske dictator Erdogan die, net als Hitler bijna 90 jaar eerder, op een geregisseerd moment de variant van een ‘machtigingswet’ uit de hoed toverde, blijft de wereld vermaken. Het vervelende is alleen dat onze Tweede Kamer vol zit met Chamberlaines die niet verder komen dan “Peace in our time” en andere rare fratsen. “Dictator Erdogan laat weer eens zijn ware gezicht zien!”, tweet VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans, die met maar liefst 1539 stemmen in de Kamer kwam. “Tien ambassadeurs het land uitzetten, wat een belachelijke daad en zinloze escalatie! De 10 landen moeten één front blijven vormen, dan zal Erdogan hier snel op terugkomen.”

Allemaal Chamberlains

“Een volstrekt misplaatste en overtrokken stap van Turkije”, aldus D66 Kamerlid en verslavingsdeskundige (specialiteit: alcohol)  Sjoerd Sjoerdsma. ”Terecht heeft Nederland erop gewezen dat het Europees Hof van de Mensenrechten al had geoordeeld dat Kavala vrijlating verdiende. De Nederlandse ambassadeur uitzetten, omdat die handelde in lijn met de uitspraak van dat Hof, is absurd.” GroenLinks Kamerlid Tom van der Lee noemt het een ‘bizar besluit’ van Erdogan. “Elementaire mensenrechten & eerlijke rechtsgang met voeten treden en dan ontploffen als 10 ambassadeurs je daar op aanspreken? Gepaste reactie is nodig.”

Precies! Natuurlijk! Dat zal ‘m leren, die schobbejak. Maar niet echt natuurlijk.

Hoe je met smeerturken als Erdogan omgaat laten de Hongaren en de Polen aan de EU zien. Beide landen hebben een verleden met dergelijk gajes en weten hoe je dat aanpakt. Sla hem op z’n donder, zet een hek om je eigen land en trem het hele Turkse zootje de deur uit. Als die Turkse mensenmepper zo graag arme en kansloze sloebers uitzet naar het vrije Westen (Dat is ook niet zonder reden overigens), dan kan hij ze met dezelfde vaart weer terugkrijgen. Geen dealtjes of ‘gesprekken’ met zo’n aangeklede rukwind, maar uit de NAVO en absoluut geen stemrecht binnen de EU. Dat laatste is so-wie-so al belachelijk, dus dit is een mooi moment om dat eens even keurig te regelen.

Wij niet daar; Turken niet hier. Opgehoepeld, allemaal. Ongewenst volk.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties