Een motorloze schroothoop geparkeerd in Brussel

Minder Voedsel, meer landgebruik en vooral hogere prijzen, dat is het vernietigende oordeel van het Joint Research Center over de Farm-to-Fork strategie van de heer Timmermans die als de Europese Nieuwe Green Deal  in mei 2020 met veel bombarie aan de Europese samenleving werd gepresenteerd.

Een soort spoorboekje om Europa te redden van de negatieve effecten van de door Brussel veronderstelde Klimaatverandering. Een redding die een pompeuze man als Timmermans in dezelfde categorie plaatst als de omvolking en islamisering van Europa door de grenzen open te zetten en gekleurde mensen uit te nodigen een deel van de met bloed, zweet en tranen opgebouwde Europese welvaart en welzijn op te snoepen.

Roeptoeteren uit de Brusselse ivoren toren

Ik vraag me dagelijks af hoe zo’n megalomane bombast zo hoog in de politieke ladder heeft mogen klimmen. De man heeft tijdens zijn loopbaan de (inter) nationale samenleving veel ellende gebracht en heeft in het achterliggende decennium vaker van zich doen spreken. Niet door uitspraken en daden waardoor de wereld wijzer en beter zou worden. Nee, door voortdurend te benadrukken hoe geborneerd hij wel over bepaalde onderwerpen denkt en doet.

Frans Timmermans. Afb: Flickr.

Der Franz grossiert in platitudes en open deuren zoals “60% van de vluchtelingen die naar Europa komen, heeft geen reden om te vluchten”. Dat klopt; een gebrek aan toekomstperspectief van een veilig land, nietwaar? De meeste migranten zijn zelfs kansarm in hun eigen kansarme landen. Wilt u in een land wonen waar een groepje bevoorrechten de bevolking verbiedt te kiezen wat ze willen geloven? Ze hebben vanuit die invalshoek bekeken alle redenen om uit het herkomstland weg te trekken op zoek naar een land van melk en honing waar ze de sleutel van de schatkist in bruikleen krijgen. Frans bewijst zelf niet te willen leven in een dergelijke samenleving, omdat hij als een van de frontmannen van het linkse denken voortdurend de mensen het recht ontneemt om een eigen mening te hebben en een individuele afwijkende visie te projecteren. Het moet allemaal passen in het policor denken van de linkse Gutmensch.

Zijn uitspraak over de relatie Europa en Islam was ook zo’n puntige opmerking. Op een video op de website www.danisch.de  laat hij met een zelfgenoegzame trek op het gezicht op de vraag “gehört die Islam zu Europa” het stuitende antwoord uit zijn mond rollen: “seit 2000 Jahren”. Tweeduizend jaar! Zelfs Islamieten bevestigen dat de Islam pas in de zevende eeuw op het Arabische schiereiland het levenslicht heeft gezien. Een deel van Europa maakt pas kennis met de islam toen Moren van het Umayyad Kalifaat (661-740) het Iberische schiereiland op denderden en hun zegetocht pas ten noorden van de Pyreneeën bij Poitiers kon worden gestopt. Binnen die historische context is de islamiet geen tweeduizend, maar slechts 1400 jaar een bekende in Europa. Tweeduizend jaar!

De visionair in Brussel vindt heel wat en dat is zonder te (onder) zoeken al een hele prestatie. Dat mag, maar is natuurlijk niet zo slim. Dat Limburgse narcisme heeft geresulteerd in het verketteren van populisme, het warm omarmen van globalisme en het leggen van een onjuiste relatie tussen globalisme en patriottisme; het toejuichen van massamigratie en diversiteit; het onterecht schetsen van een bloeiende toekomst voor de doorsnee Oekraïense burger en bedoelde waarschijnlijk een bloederige toekomst; het matsen van een PvdA vriendje en daardoor het Mali debacle voor de Nederlandse Krijgsmacht en het als dom betitelen van mensen die niet op zijn wankele treintje willen springen,

Frans wilde als Minister van BuZa over de rug van de Minister van Defensie zijn PvdA vriendje even matsen met een bijdrage van een krijgsmacht die hyperventilerend naar adem lag te happen. De kenner in het uniform vroeg zich af wat Nederland te zoeken had in dat land dat in een paar jaar van een redelijk welvarend land was afgegleden naar een falende staat, Waarom? Omdat de regering Rutte een stoeltje in de Veiligheidsraad wilde claimen en vervolgens verscheen Frenske in de Veiligheidsraad om met tranen in de ogen de ellende van de passagiers en de achtergebleven familie en vrienden in resp. van de neergeschoten MH-17 voor het voetlicht te brengen en de wereldleiders op te roepen de schurken voor het gerecht te brengen.

Het Form-to-Fork (F2F) gebeuren

Frans vindt het nu nodig om de Europese samenleving te pijnigen met zijn strategie om klimaatverandering te bestrijden. Volgens de Volkskrant slaat die Timmermans strategie op drie manieren de plank mis: het is geen visie, geen mondiale strategie voor de inrichting van de al drie-decennia durende zoektocht naar een klimaat oplossing, omdat de grootste emissie verantwoordelijken China en India zich niet houden aan het klimaatakkoord van Parijs; een lijst van actoren ontbreekt die daadwerkelijk op korte termijn aangepakt moeten worden voor hun ongebreidelde uitstoot van broeikasgassen en er is geen rechtvaardige verdeling van de kosten, niet de grootste vervuiler betaalt de hoogste kosten, maar de man en vrouw met de kleine beurs.     

In mei schreef het Vlaams Infocentrum Land-en Tuinbouw (VILT) dat een studie gemaakt was over de effecten van de F2F-strategie en in de wandelgangen van het Europees Parlement te horen was dat Frans de resultaten van deze studie in zijn schuif hield. De reden? Frans had er bij de onderhandelingen op aangedrongen om de doelstellingen van de F2F- en de Biodiversiteitsstrategie als bindende doelstellingen in de GLB-wetgeving op te nemen. Zonder de andere onderhandelaars te informeren over de resultaten van ide effectenstudie en hen de kans te geven die nader te bestuderen. Hij haalde toen bakzeil. Mark Wulfranckevan het Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) reageerde toen: “Als dat waar is, wordt de Europese burger voorgelogen door Eurocommissaris Frans Timmermans”. Niet de eerste keer overigens.

Recent vroeg De Telegraaf aandacht voor een analyse van de Universiteit van Kiel. De krant bracht het werk van de Duitsers met alarmerende koppen: ‘amper klimaatwinst en veel gedoe ten koste van een groot welvaartsverlies.  Dat laatste een vervangende term voor verarming. In hun ogen was de Timmermans versie van de Green Deal niet gunstig voor het milieu bij voortzetting van het leven waar consumenten aan gewend zijn. Evenmin voor de sociale rust in de EU omdat het Europese beleid de welvaart en consumptie zal doen afnemen zonder daar waarden tegenover te stellen die het publiek dat verlies zal laten accepteren. Alle vormen van productie in Europa worden fors duurder voor de consument. Niet alleen voor vlees – met bijna 45% hogere prijzen is varkensvlees de uitschieter – maar ook voor granen, groenten en fruit. Voor groenten verwacht men kostenstijgingen tot 15%, granen blijven nog net onder de 10% hogere kosten.

Desastreuze voorstellen

Green Deal, omvolking, islamisering, energietransitie, allemaal ontwikkelingen die in de beneveld breinen van Brusselse politici beschouwd worden als reddingen voor de mensheid, maar voor de doorsnee Europese burger verarming, chaos en ellende betekenen. Die signalen zijn al herkenbaar. Vanzelfsprekend hebben die Brusselse ondemocratische politici door hun vette salarissen, emolumenten en pensioenen en hun riante onderkomens geen last van die “reddingen”. 

De doorsnee Nederlander die onlangs werd geconfronteerd met de negatieve financiële en economische spin-off van het dichtdraaien van de gaskraan en zijn maandelijkse energiekosten naar een onbeschofte hoogte ziet pieken, voelt door dit blije bericht uit Brussel het maagzuur via de snelste route naar de mond vloeien. Leuke man, die Timmermans. 


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Der Franz hoort in een inrichting thuis net als vele van die ongekozen EU mafklappers !!

r dunki
2 jaren geleden

“Green Deal” : Galileo weersprak de ‘wetenschappelijke consensus’ van het geocentrisme, Wegener weersprak de ‘wetenschappelijke consensus’ dat continenten niet kunnen bewegen en Einstein weersprak de ‘wetenschappelijke consensus’ over Newton’s fysica.

Er komt een dag dat de ‘on”wetenschappelijke consensus’ van deze hysterische bende dezelfde weg gaat… naar het afvoerputje.