40% van de Fransen wil ‘0’ immigratie

Volgens een recente peiling willen meer dan vier op de tien Fransen het aantal nieuwe immigranten in het land tot nul terugbrengen. Immigratie wordt volgend jaar een van de belangrijkste thema’s van de Franse presidentiële campagne, schrijft persbureau V4NA.

Volgens deze peiling is 44 procent van de Fransen voorstander van het beëindigen van alle immigratie naar Frankrijk, zowel legaal als illegaal. Het onderzoek is uitgevoerd door het CSA Institute in opdracht van CNews en houdt verband met het feit dat immigratie een groot onderwerp zal worden in de presidentiële campagne van 2022.

Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de 65-plussers en 42 procent van de 18- tot 24-jarigen het eens is met een immigratieverbod. De meningen lopen echter sterk uiteen, afhankelijk van politieke overtuigingen. Terwijl ongeveer driekwart of 72 procent van de ondervraagden uit het rechtse kamp voor een volledig immigratieverbod is, is een grote meerderheid van de kiezers uit het linkse kamp (86 procent) tegen de maatregel.

De voorstanders van het rechtse en sterk anti-immigranten Rassemblement National onder leiding van Marine Le Pen zouden het immigratieverbod vrijwel unaniem steunen: 93 procent. De kwestie van immigratie zal ook grotendeels het publieke debat bepalen in verband met de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Marine Le Pen maakte eind maart bekend dat als zij tot president van de republiek zou worden gekozen, ze als eerste een referendum over immigratie zal houden. Naar hun mening is het niet juist dat de Franse regering nu al decennialang beslissingen neemt over deze kwestie, zonder de mening van het volk te vragen.

Hoewel hij het nog niet heeft bevestigd, is in de pers al aangekondigd dat Éric Zemmour, een bekende Franse filosoof en essayist, volgend jaar ook deelneemt aan de presidentsverkiezingen en ook hij heeft een uitgesproken mening over immigratie. Half juli vatte Zemmour het politieke debat samen, door te verklaren dat immigratie een groot probleem is voor Frankrijk en dat immigranten het recht moeten worden ontnomen om te beslissen over het migratiebeleid van het land.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
1 jaar geleden

Zemmour benutte de kans om het ‘social justice’ gedachtengoed koekje van eigen deeg te geven door van binnenuit zijn ideologische aanval te lanceren op hun antiautoritaire, antinationale gedachtegoed.

In zijn conservatieve ‘le Figaro’ botste hij ook al jaren met politiekcorrecte krachten, maar hield vol ondanks veroordelingen in schijnprocessen à la Wilders, terwijl hij op TV in zijn programma op CN-nieuws de vloer op uiterst lucide wijze aanveegde met dolende ‘socialjusticewarriors’ zoals ook een Jordan Peterson dat kan. In de titel van het artikel “Optimisme is de valse hoop van lafaards en imbecielen” d.d. 10.10.2019 citeerde ik hem letterlijk, omdat hij voor die uitspraak als haatzaaier voor de rechter werd gedaagd door Macron cum suis. Destijds twijfelde ik nog of hij Marine Le Pen het leven zuur zou kunnen maken, nu lijkt het of hij haar en Xavier Bertrand (LR) al voorbij is gestreefd want het Frankrijk van het personeel in de winkels, via hogere échelons in de grotendeels linkse ambtenarij, tot en met moedige intellectuelen heeft geen behoefte aan Macron’s megalomanie in Brussel, maar aan een president die zich met Frankrijk’s toenemende onveiligheid bezig houdt en de EU juist op afstand houdt.

De overeenkomst tussen Macron en Rutte is treffend, de Nederlandse Thierry Zemmour wordt angstvallig door de media zwart gemaakt, maar hopelijk heeft hij ook diens lange adem…

1 jaar geleden

Franse media in de ban van het ‘Zemmour-effect’ – NRC

Inderdaad, Kaag en Rutte zouden ” gillend” naar hun moeder vragen, maar……. het ” echte effect” moet nog uitwijzen of ook Nederland vatbaar is voor de VERBALE KRACHT van ZEMMOUR.

Bijgaande link als ” supplement”. Immers: De hardnekkigheid van LINKS moeten we niet onderschatten. “WE SHOULD NEVER UNDERESTIMATE OUR ENEMY”.
Aldus Wijlen Generaal Dwight D. Eisenhower. ( 1890-1969)

In ieder geval is er ook in Nederland aandacht voor Zemmour!

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Uiteraard blijf je altijd een deel van de bevolking houden die een plaat voor de kop hebben of wel hun kop in het zand steken. Maar als de heer Zemmour het talent bezit om “pakkend en overtuigend” weet over te komen dan heb je al heel wat gewonnen. Denk aan Pim Fortuyn die bezat dat talent en dat talent is niet veel mensen gegeven. Want met alleen goed kunnen debatteren ben je er niet. Dat kan Jetten ook om maar iemand te noemen. Kijk als hij die 40% kan verhogen tot 60% dat zou al fantastisch zijn. Ik verheug me erop! En dan vervolgens Nederland.

1 jaar geleden

“”Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de 65-plussers en 42 procent van de 18- tot 24-jarigen het eens is met een immigratieverbod. De meningen lopen echter sterk uiteen, afhankelijk van politieke overtuigingen. Terwijl ongeveer driekwart of 72 procent van de ondervraagden uit het rechtse kamp voor een volledig immigratieverbod is, is een grote meerderheid van de kiezers uit het linkse kamp (86 procent) tegen de maatregel.”” Aldus de heer Nijhof.

We zien onmiddellijk de verdeeldheid én de verantwoordelijkheid van bepaalde groepen ter behoud van Frankrijk én ” het linkse kamp” weet dus niet wat ze zeggen. Immers: Wie is nu “NIET” voor het behoud van de natie waar “men” woont en “kennelijk” is dus een groot deel van de Fransen de aanslagen al weer vergeten. En……. hebben de “linksen” niet de natuurlijke drang “tot het behoud in het algemeen.” Het beeld kunnen we zeker zo projecteren op de situatie in Nederland, omdat ook LINKS Nederland nog steeds niet tegen immigratie is, terwijl alle symptomen wijzen op het feit dat het “”OVERBEVOLKING” genereert en de symptomen van de consequenties ons dagelijks bereiken en desondanks “LINKS” niet begrijpt dat het eigenlijk een onhoudbare toestand is.

Dat in Frankrijk er al een “bijna” burgeroorlog zou uitbreken wordt niet opgemerkt.
De propaganda- machines, gerund door onnozelen, hebben mogelijk goed gewerkt en hebben ook bij de Fransen een gevoel van “twijfel” opgeroepen.

Dat de “waarheid” ook in Frankrijk niet goed tot in de hersenen doordrinkt, is ook in. de geschiedenis bewezen.

Hallifax, een staatsman, leefde van 1633-1696, en zei” Wie de waarheid zegt is onmiddellijk een gemeenschappelijke vijand geworden en durft niet over straat te gaan,”

En……. juist van de ” vergeetachtigheid” en de “waarheid ontkenners,” naïviteit én een ziek altruïstische attitude, het ontbrekende assertieve vermogen bij velen, wordt misbruik gemaakt………door onwetenden uit de linkse hoek, dewelke slechts een zeer geborneerde mening ventileren en niet in staat zijn het gehele proces van A naar Z te begrijpen. Gebrek aan bevattingsvermogen in het algemeen dus.

Wel moet ik constateren dat het/de “opportunistisch intellectuele” bevolkingsgroep niet in staat is hun belangen te verdedigen uit angst het te verliezen, maar zeker ook niet begrijpen dat er een burgeroorlog en/of een totale chaos voor de deur staat…….en dat het een kwestie van tijd is, zonder tegenmaatregelen ter voorkoming van nog méér immigratie, ieders belang wordt vernietigd.
Alle symptomen van chaos zien we nu al iedere dag. Te kort aan woningen, de natuur wordt vertrapt, overbevissing, ontbossing, te kort aan landbouwgronden, de alles vernietigende OVERBEVOLKING, het overgeleverd worden aan multinationals en banken, en bestuurders die niet meer weten wat ze doen, alsmede armoede massaal haar intrede doet. En, de niet aflatende bedreigingen door Jihadisten.
Er is nog geen antidotum tegen: onverschilligheid, defaitisme en ” na ons de zondvloed denkenden’.

r dunki
1 jaar geleden

Zemmour, die vorige maand afscheid nam als journalist van le Figaro, heeft grote naam gemaakt als TV commentator en dat niet van het gedegenereerde slag dat in Nederland de ’talkshows’ bevolkt.

In het politieke debat is hij dodelijk als een Jordan Peterson en energiek als, maar véél erudieter dan, Donald Trump – zie artikel d.d. 10 oktober 2019 – reden waarom Macron en zijn kliek hem al drie keer hebben laten veroordelen door een net zo corrupte rechterlijke macht als de Nederlandse, wegens ‘haatzaaien’. Een typisch linkse tak van sport die geen definitie kent maar hen wel goed uitkomt. Mocht Zemmour nog een broer over hebben voor het goede doel, dan zouden wij die naar Den Haag moeten halen, dan rennen Rutte & Kaag gillend naar hun moeders.