Verliezers van links

De VVD en het CDA willen definitief niet samen met PvdA én GroenLinks formeren. Dat lieten de leiders van die vier partijen dinsdag weten na afloop van een gesprek bij informateur Mariëtte Hamer. Er broeit iets in de samenleving, maar onze politici hebben dat klaarblijkelijk niet in de gaten. Anders waren ze aan die hele exercitie met de verliezers van links niet eens begonnen.

“Twee partijen geven aan dat ze inhoudelijke onderhandelingen weigeren”, zei Klaver daarop, die samen met Ploumen verslag uitbracht. “Democratie is de verliezer, en dat is zonde”.De democratie had echter allang verloren, die is ergens in de 70-er jaren al gesneuveld toen Klaver nog niet geboren was en bovendien heeft men bij GroenLinks meer verstand van Pol Pot en Mao. Niet echt democraten dus. Een vijfpartijencoalitie met VVD, D66, CDA, GroenLinks én PvdA heeft altijd de voorkeur gehad van D66-leider Sigrid Kaag. Ze noemt de uitsluiting van de linkse partijen door VVD en CDA dan ook “meer dan spijtig”. Kaag zelf sluit, evenals Klaver, echter categorisch wel PVV en FvD als regeringspartners uit en is dus ook al geen democraat.

Begroting

Nederland… Afb: wikipedia

In westerse landen worden rechten en plichten omschreven door de grondwet, de democratie, de vrijemarktwerking, het recht op privaat eigendom, vrije meningsuiting en een zekere rationaliteit. Deze basisvoorwaarden geven, naast een gemeenschappelijke taal, het begrip ‘nationaliteit’ een zekere vorm en inhoud, maar ze worden door de ‘boven ons gestelden’ niet meer gewaardeerd en veelal zelfs weggehoond. Momenteel moet een begroting kennelijk gedomineerd worden door de thema’s ‘ras, diversiteit, inclusie en milieu’. Dat is belachelijk omdat die thema’s inhoudelijk niets op hebben met nationaliteit en daarom in een nationale begroting niet thuishoren. Ras, diversiteit, inclusie en milieu houden bij de grens niet op en vallen dus normaliter buiten een Nederlandse begroting. Dergelijke zaken kunnen alleen in supranationale gremia worden opgepakt, mits daar in de deelnemende landen electoraal draagvlak voor is. Kijkend naar alleen al Europa (de EU) dan zien we dat dit draagvlak er totaal niet is.

Milieu en ras

Als we in Nederland de koeien uit de weides halen, dan kopen Chinezen ze graag op en dus lopen die koeien straks in Chinese weiden. Winst voor het milieu: 0,0. Als wij in alle Europese landen kolencentrales sluiten, dan plaatsen de Chinezen er iedere maand een bij omdat de kolen goedkoop zijn. Milieuwinst: 0,0.

Een blanke in Afrika, zal nooit Afrikaan worden en een Aziaat in Europa zal ook nooit een Europeaan worden, net zo min als een bebaarde mannelijke acteur de rol van Kniertje uit ‘Op hoop van zegen’ zal kunnen acteren. Mensen zijn nu eenmaal ongelijk en de moderne dogma’s uit scholen van Black Lives Matter, Woke en dergelijke, zijn continue in de war met de termen ‘ongelijk’ en ‘ongelijkwaardig’. Mensen zijn in detail ongelijk, maar wel grotendeels gelijkwaardig. Het ligt eraan in welke omgeving en onder welke condities ze leven.

Verkeerde keuzes

In Nederland zijn we, onder druk van vooral linkse partijen, voortdurend aan het kijken naar zogenaamde ‘verbeteringen’. Kennelijk was onze oorspronkelijke samenleving voor velen aantrekkelijk genoeg om er naartoe te gaan, maar eenmaal aangekomen moet het hele land toch maar liever op de schop. Met hulp van electoraal armlastige linkse partijen, rolt men de samenleving gesubsidieerd van ‘krachtwijken’ naar grootschalige medische experimenten en de uitsluitingscultuur (cancel culture) neemt steeds engere vormen aan. Wie niet in vaccinatie gelooft, blijft buiten staan, tenzij de vaccinatie achterwege is gebleven omdat men opgaf in een god te geloven. Kleine kinderen willen in Sinterklaas en Zwarte Piet geloven, maar dat mag weer niet. Leg het maar eens uit.

De ‘verbeteringen’ zijn dus al van grote afstand te herkennen als miskleunen van formaat, maar het gaat door omdat het klaarblijkelijk zo’n fijn gevoel geeft. En het is ook zo leuk als iedereen het bij de koffie automaat met elkaar eens is! Dat nodigt toch iedere morgen weer uit: het lekker met elkaar eens zijn en het fijne gevoel te hebben dat je toch wel erg ‘goed’ bent en dat nog ‘met z’n allen’ ook. Dat is inderdaad mooi, maar laten we ons eerst maar eens afvragen of het inderdáád allemaal zo ‘goed’ is.

Reken er maar niet op.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
1 jaar geleden

Chapeau Ton,

In één conciese zin: verbeteringen’ zijn (dus) al van grote afstand te herkennen als miskleunen van formaat, maar het gaat door omdat het klaarblijkelijk zo’n fijn gevoel geeft…’  leg jij de essentie van ‘het deugen’ bloot… Het doet er geen moer toe hoeveel schade zij daarmee aanrichten, als de infantiele bedoeling maar goed was!

Het zijn laffe kuddedieren in hun uit onzekerheid geboren behoefte aan ‘een veilig collectief’ waarin niemand verantwoordelijk is voor hun collectieve falen. Vandaar het collectieve ontslag van Rutte’s kabinet, opdat hem persoonlijk vooral geen blaam zou treffen voor het eerst in tien jaren van list en bedrog.

Hun ‘samen deugen’ en de ‘wereld verbeteren’, leidt van kwaad tot erger. In dat veilige collectief schreeuwen zij dagelijks hun orgastische infantiliteit uit als een variant op de ‘hakka’ krijgsdans der Nieuw Zeelandse rugbyers om zichzelf moed in te spreken in hun vermeende morele superioriteit.

Maar die vertaalt slechts in hun panische angst voor rationele tegenspraak en de daaruit resulterende intimidatie en ‘cancelling’ practijken. Die leiden hun politieke correctheid rechtstreeks naar de fascistische streken die zij anno 2021 etaleren – in de 2030 agenda van de VN, het corrupte wanbeleid der ongekozen ambtenaren in Brussel en het geraaskal van Rutte’s idool, de halve gare Klaus Schwaab in Davos.

Zoals jij in jouw slotalinea terecht stelt: ‘… maar laten we ons eerst maar eens afvragen of het inderdáád allemaal zo ‘goed’ is.’