Einde van de democratie

Mark Rutte heeft het willoze parlement sinds dag één na de verkiezingen de arm op de rug gedraaid om het (in-)formatieproces aan de linkse verliezers uit te besteden, om ons nog eens in te peperen dat hij vast van plan is het land verder in handen van de VN en de EU te spelen. De democratie stelt eigenlijk niets meer voor.

Dat goddeloze plan voor een volledig linkse regering ligt nu gelukkig in duigen… Logica dicteert dat de ‘mater intellectualis’ van dit linkse gedrocht nu samen met PvdA en GL geloosd wordt, want dat Gert-Jan Segers er zijn buik vol van heeft om als voetveeg gebruikt te worden door een arrogante draak die zelf nergens goed voor is, spreekt voor zich. Conclusie: minderheidskabinet. Maar de hondsbrutale Pinokkio misbruikt zijn demissionaire status niet alleen door glashard door te regeren en zelfs zijn idiote, linkse milieu-begroting voor Prinsjesdag te presenteren, hij vreest ook voor zijn eigen positie in een minderheidskabinet en zal niet aarzelen de zaak verder te traineren.

Wat doet het parlement?

Lege Kamer… Afb: Christian van Elven / Flickr

Om te beginnen zou het – inmiddels nieuwe – parlement de behandeling van de nieuwe begroting moeten weigeren, omdat een demissionaire regering geen verstrekkende plannen kan of mag indienen die op een langere termijn onomkeerbare effecten hebben; een demissionair kabinet “past op de winkel”, meer niet. Voorts zou er een harde deadline moeten komen voor nieuwe verkiezingen, maar u kent die egocentrische druiloren inmiddels ook wel… Illustratief voor het opportunisme in het Haagse Kartel is ook het gestage verloop van ‘zieke’ ministers, staatssecretarissen of ‘jobhoppers’ die het wel voor gezien houden in het kader van hun carrièreplanning. In ieder geval zal het laatste beetje respect voor iedere andere minister dan Hugo en Pinokkio nu ook wel naar het nulpunt dalen.  

Het linkse complot is krakend vastgelopen

De kogel is door de lege kerk of zoals het Engelse gezegde luidt: ‘ you cannot push a rope ’ en de twee hoofdschuldigen doen net of zij gek zijn. Inmiddels leven wij ruim een half jaar na de verkiezingen en wordt het tijd om het formatieproces eens serieus te nemen in plaats van het over te laten aan twee onbetrouwbare, globalistische gladjakkers.

Kort na de verkiezingen zei Rutte dat hij een minderheidskabinet ‘niks vindt’… Logisch, want dan speelt het immense risico dat Kamerleden wel eens naar eer en geweten zouden kunnen gaan stemmen, zonder ruggespraak met de premier. Kaag is naar het veilige Qatar gevlucht waar zij zich, uiteraard met een sluier op haar hoofd, een stuk meer thuis voelt dan in Den Haag. Zij laat Pinokkio aan zet, maar dat zet geen zoden aan de dijk, terwijl Hoekstra wijselijk zijn hoofd beneden het maaiveld houdt.

Misschien kan Ad Lagas
als informateur
worden aangesteld…”

Donderdag volgt een spoeddebat over deze impasse, dus dat wordt de zoveelste klap in het gezicht van de democratie, terwijl Rutte op Prinsjesdag zijn geluk beproeft met zijn subversieve agenda inzake klimaatverandering, vergroening, stikstof en de verdere ondermijning van het onderwijs onder het motto: “wij proberen om  inhoudelijk de samenwerking te zoeken”, aldus Rutte.

Met wie in hemelsnaam? Accepteert hij nu toch het idee van een minderheidscoalitie om nieuwe verkiezingen te voorkomen? Misschien kan Ad Lagas als informateur worden aangesteld, als het vertrouwde gezicht van een conservatief liberale VVD waarin ‘ons soort mensen’ zich nog steeds, ten onrechte, waant. Letterlijk alles is beter dan de kromme ideeën van Rutte over verder gaan met D66 en CDA om vooral maar ieder conservatief geluid buiten de deur te houden in zijn globalistische ambities. Waaraan een terugkerende Pieter Omtzigt precies denkt, zal snel duidelijk worden maar het risico dat de CDA fractie dan nogmaals gedecimeerd wordt is niet ondenkbaar. D66 is en blijft het grootste beletsel voor onze democratie, samen met de andere landverraders binnen PvdA en GL, terwijl Gert-Jan Segers inmiddels weinig sympathie zal voelen voor de ‘capo di capi’ Rutte.

Volgens Bartjens is er een prima democratische oplossing: verkiezingen…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties