Spelopvatting

Terwijl de Leden van de Tweede Kamer nog na zaten te praten over het ‘debat over de voortgang van de formatie, voetbalde het Nederlandse voetbalelftal de collega’s van het Turkse voetbal van de mat: 6 – 1. Bij vlagen lieten de voetballers de ‘Nederlandse’ spelopvatting zien, en in de Kamer liet men de moderne Nederlandse politieke opvattingen zien.

Nederland is in hoog tempo bezig afscheid te nemen van de Nederlandse nationaliteit, opvattingen, de folklore, feesten en gebruiken. Dat is volgens – overwegend linkse politici – geen globalisme, zoals D66-leidester Kaag poogde uiteen te zetten, maar ‘patriottisme’. Het zou patriottisme zijn, omdat wereldomvattende belangen volgens haar ook de Nederlandse belangen zijn en de Nederlandse belangen dus zijn gediend. Als de prijs echter is dat de Nederlander niet meer herkenbaar is als Nederlander en Nederland dus ook niet als Nederland, dan is dat natuurlijk geen patriottisme maar globalisme. Als voetbalbondscoach Van Gaal dezelfde opvatting zou hanteren als Kaag, dan zou hij het Nederlandse voetbal meteen af kunnen schaffen: “wij hebben belang bij een internationale, uniforme spelopvatting, want dan blijft het 0 – 0”. Maar het getal ‘0’ dames en heren politici, is niks, nakkes, nada.

Democratie

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Er kwam in de Kamer geen antwoord op de vraag hoe lang die formatie nu eigenlijk maximaal mag duren. Al die tijd namelijk, treedt onze Regering op alsof het missionair is, met als argumenten de pandemie en de urgentie van milieumaatregelen. Dat laatste is gek: we zitten in een vrij koud jaar (waren ze er alwéér net op tijd bij?). Het eerste is ook gek. Onze overheid heeft in verschillende gevallen onverantwoord, en soms in een soort van ‘paniek-modus’ gehandeld, maar krijgt op deze manier (te)veel tijd om die zaken toe te dekken. Onze Nederlandse democratie is dus eigenlijk ook geen democratie meer.

Zak geld

Binnenkort zullen we Pieter Omtzigt weer in de Kamer zien verschijnen. Hij heeft afscheid genomen van het CDA en gaat op eigen titel verder in de Kamer omdat hij eerder dit jaar is afgevaardigd door 342.000 (normaal gesproken goed voor 6 zetels) kiezers. Het CDA zelf zou, als er nu verkiezingen zouden zijn, op 7 zetels uitkomen. Het CDA bestond dus uit Pieter Omtzigt en ‘de rest’. Die ‘rest’ kreeg van het CDA de voorkeur, maar misschien ook wel van een sponsor die met een grote zak geld wat opdrachten meegaf die Omtzigt niet wilde uitvoeren: functie elders. Onze politici staan dus over het algemeen niet voor de belangen van de burgers, maar meer voor de belangen van de mensen met een zak geld die dan weer een veel vollere zak van ons belastinggeld krijgen. Leg het maar uit.

Zorghelden

De ‘helden in de zorg’ kunnen een staande ovatie krijgen, maar geen stuiver extra op de loonstrook; Nederland is nu eenmaal veel geld kwijt aan de import en opvang van vluchtelingen, het plaatsen van windmolens, het uitkopen van boeren, het tegengaan van gasverbruik ten faveure van biomassa, het ‘bouwen aan Europa’, het neutraliseren van gender en het invoeren van diversiteit. Dat laatste overigens niet in de politiek zelf: wie niet denkt, spreekt en handelt volgens de instructies van de heersende elites, wordt ‘gecanceld’ en mag er dan wel zitten, maar niet meedoen.

Als je dat allemaal zo op een rijtje ziet, dan ziet het er niet best uit met die Haagse basisschool. Er moet inderdaad een andere bestuurscultuur komen. Meer aandacht voor Nederland en minder voor Europa. Meer aandacht voor het platteland en minder voor de gesubsidieerde milieupaniekzaaiers. Meer aandacht voor Nederlanderschap en minder voor import van kansloze asielzoekers. Meer kijken naar artikel 1 van onze grondwet en minder naar fratsen als ‘diversiteit’. En als laatste: niet meer praten over de eigen baantjes, maar bouwen aan een nieuwe en gezonde demoratie waarin de bevolking rechtstreeks kan interveniëren in het politieke proces.

Want om eerlijk te zijn: ze hebben er een vreselijke puinhoop van gemaakt.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Jammer trouwens dat hij ook niet wat schenkt aan de voedselbanken. Toch weer een minpuntje.

Buskens
1 jaar geleden

Er zal Ooit een nieuw kabinet komen links of rechtsom. Maar daar heb ik ook geen enkel vertrouwen in. Sorry!! Er zijn straks 2 partijen die gaan regeren in ons land en dat zijn de drugsmaffia en de milieumaffia. Gelezen? Er is een hele, hele aardige it boer, Steven Schuurmans, en die strooit met miljoenen(een soort Sinterklaas zou je kunnen zeggen) naar groene partijen. Dat is toch reuze aardig!!! Ja toch, niet dan?