Net op tijd…

‘Mondiaal gezien is het aantal klimaatrampen in de afgelopen tien jaar verdubbeld ten opzichte van een decennium eerder, zo staat in een eind vorig jaar uitgebracht rapport van het Bureau van de Verenigde Naties voor rampenrisicovermindering (UNSDIR)’. Dat kunnen we lezen in het AD.

Of dat ook waar is, dat is een ander verhaal en dat doet er in onze tijd ook helemaal niet meer toe. De politiek heeft op aangeven van grotebedrijvenvereniging WEF besloten dat ‘we’ wat ‘met het klimaat gaan doen’ en daarop wordt de wetenschap aangepast. Wie dat niet doet wordt gecanceld op elk terrein, mag niet meer meedoen. Dus dat een belanghebbende uit het veld van de subsidieslurpers ons meedeelt dat ‘ze’ er “nog nèt op tijd bij waren” kan ons niet verbazen. Waren het eerst de overstromingen in Limburg, België en Duitsland; nu zijn het de bosbranden in Turkije. Allemaal ‘bewijzen’ dat het klimaat in ijltempo verandert. Zure regen en het Gat in de Ozonlaag: we waren er net op tijd bij. De zure regen is weg, het Gat in de Ozonlaag is weg en ons belastinggeld is ook weg.

Afb: BluesBBY – Flickr

Wat zeker is, volgens Patrick Verkooijen – directeur van het Global Center on Adaptationis – is “dat de opwarming van de aarde in de algemene zin voor meer extreem weer zorgt”. Het gewichtig klinkende ‘ Global Center on Adaptationis’ meldt op de website dat zij “een internationale organisatie die als oplossingenmakelaar werkt om actie en ondersteuning voor adaptatieoplossingen te versnellen, van internationaal tot lokaal, in samenwerking met de publieke en private sector, om ervoor te zorgen dat we van elkaar leren en samenwerken aan een klimaatbestendige toekomst“. Ik heb zo’n idee dat er gewoon heel wat van het belastinggeld van Henk en Ingrid bij hen tegen de plinten klotst, anders had daar wel wat anders gestaan. Ze zitten wel allemaal goed in het pak, terwijl uitkeringsgerechtigde Mien van drie-hoog in de Amsterdamse Pijp, voordat ze zich een weg door de allochtone hangjeugd naar de supermarkt baant (voor de aanbiedingen), nog een trieste blik werpt op de jaarafrekening van de energieboer. ‘Die mogen ze volgend jaar wel in belastingblauw uitvoeren eigenlijk’. Ze denkt het, maar mag het niet hardop zeggen want dan kijken de mensen je zo raar aan. Andere meningen; altijd lastig.

Het vervelende aan die zure regen, het Gat in de Ozonlaag, Global Warming (inmiddels ‘klimaatverandering’), het aantal ijsberen en het volume ijs op de Noordpool, is dat de mensen die het uiteindelijk moeten betalen, deze beweringen niet kunnen controleren. ‘Die zure regen, het Gat in de Ozonlaag, Global Warming, het aantal ijsberen en het volume ijs op de Noordpool: straks zijn ze weg omdat Patrick Verkooijen en zijn vrienden “er net op tijd bij waren”. Dat zei voormalig minister van milieu Pieter Winsemius ook tegen Sven Kockelmann toen hij de vraag kreeg voorgelegd “die zure regen, dat was toch wel een beetje nonsens hè?” Geweldig antwoord: “Welnee! We waren er nog maar net op tijd bij”. Tuurlijk, iedereen was nèt op tijd bij de geldkist van de Nederlanders en vele, vele anderen in andere landen.

Trap er niet in, trap ze eruit. We moeten opnieuw naar de stembus en die onheilsprofeten als de sodemieter wegstemmen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Folkert
1 jaar geleden

D’r uit met die volksverlakkers!

r dunki
1 jaar geleden

Ton,

Jij hebt een goede neus, die leidt naar een bodemloze globalistische beerput, de zoveelste. Ik heb, jouw spoor volgend, eens gekeken naar ‘het jaarverslag’ van het ‘Global Center on Adaptations’ dat het elementaire verschil tussen ‘weer’ en ‘klimaat’ niet kent, dat al evenmin de NASA temperatuurmetingen kent van september 2018 en 2019. Daaruit blijkt dat in 2017 en 2018 de gemiddelde temperatuur van de atmosfeer gedaald is, waardoor in de daaraan voorafgaande eeuw de stijging van de temperatuur van de atmosfeer slechts 0,9 % C bedroeg… Nop, Niente, Nada!

Evenmin hebben zij door dat de zonneactiviteit de laatste tien jaren in toenemende mate afnam en, naar wetenschappelijke verwachting, in de komende decennia laag zal blijven, reden waarom wij afkoersen op een mini-ijstijd waarvan de arme ijsberen geen brood lusten omdat zij straks nog verder moeten lopen dan nu om een zeehond te verschalken. Iets voor Greenpeace?
 
Wat wèl zeker is, is dat een charlatan genaamd Patrick Verkooijen – de CEO van voormeld ‘cucu’s nest’ (voor wie die film nog kent) – tot aan zijn oksels in de Haagse subsidie pot is gedoken om in Groningen voor zijn ‘Global Center on Adaptations’ een warm klimaatnestje te bouwen, waar hij ‘en passant’ ook nog een professoraat in ‘gebakken lucht’ heeft geritseld…
Wat is dit toch een mooi land voor parasieten als Urgenda en deze clowns! Vanuit dat veilige, en dankzij Pinokkio goed gefinancierde, ivoren torentje wordt dagelijks een wagonlading gebakken lucht geproduceerd door ‘goed in het pak gestoken’ D66 jongens en meisjes, op afstand begeleid door globalistische bloedverwanten die ook allemaal als de dood zijn voor het einde van het klimaatsprookje en het opdrogen van hun subsidies en salarissen.  
 
Zoals elke groep internationale oplichters verhullen zij hun activiteiten in allerlei incestueuze relaties in een onontwarbaar globaal netwerk van al even gestoorde geestverwanten, zoals de ‘Global Commission on Adaptation’, een initiatief van ‘the Center for Equitable Development’s Climate Resilience Practice’… Wie nu nog geen hoofdpijn hebt zal het niet verbazen dat de namen van Bill Gates en zijn trouwe bewonderaar Mark Rutte ook daarin (te) vaak opduiken. Zelfs onze niet al te snuggere, maar ambitieuze superster Cora van Nieuwenhuizen heeft een plaatsje veroverd tussen al deze koekebakkers. Goed voor haar CV want zij had al eens geopperd dat zij Mark wel wilde opvolgen; Nederland is een gezegend land met zoveel intellect. 

Wat deze intriganten nar geijkt recept doen is eerst problemen bedenken voor de mensheid waaraan iedere wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt, om vervolgens tientallen incoherente maar financiëel verlammende ‘oplossingen’ daarvoor te bedenken die (excusez le mot) ‘als kut op Dirk’ slaan (of moet ik ‘op Franske’ zeggen?) Analfabete globalistische BN’ers zijn er als de kippen bij om die kul uit het hoofd te leren en vervolgens met véél aplomd in TV praatprogramma’s weer uit te braken, zodat zij ‘erbij horen’.

Het trieste van deze Babylonische spraakverwarring is dat de globalisten niet eens weten wat ‘science’ is maar voor de zekerheid spreken over ‘scientific consensus’ omdat hun q.q. tentatieve ‘modellen’ a l t i j d resulteren in onderling verschillende vermoedens, vandaar de ‘consensus, want niemand weet het! Zoals Albert Einstein al zei, moedertje natuur kent maar één goede uitkomst en niet vijf of meer verschillende, stuk voor stuk foutieve ‘modellen’.
Daar gaan weer tientallen miljoenen de Groningse mist in, dus inderdaad: Trap er niet in, trap ze eruit!