Minister Van Ark vertrekt

Minister voor Medische Zorg Tamara van Ark (VVD) vertrekt uit het kabinet. Ze kampte al langer met nekhernia en in de zomer legde ze haar werk daarom neer. Nu stapt ze dus definitief op.

De reden van vertrek van mevrouw Van Ark is op zichzelf triest genoeg en wensen voor een spoedig herstel zijn ook op onze pagina’s meer dan gepast. Toch begint het demissionaire Kabinet inmiddels wel op een duiventil te lijken, waar men ogenschijnlijk van mening is dat de politiekcorrecte dictatuur gerust nog even voort kan duren. Dat is natuurlijk niet zo en het Kabinet, wat zich na de blootlegging van een ‘ongekend onrecht’ genoodzaakt zag af te treden, neemt de ene maatregel na de andere. Niet zomaar maatregelen, het zijn maatregelen die de grondrechten van ooit vrije burgers in een ooit vrij land ernstig beperken.

Tamara van Ark. Afb: Gerard Stolk – Flickr

Dat de demissionaire Kabinetsleden een hoge dunk van zichzelf hebben en in de veronderstelling verkeren dat al hun Belangrijke Werken van onmisbare orde zijn, bewees Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren. Deze Vicepremier was zelf ook langere tijd uitgeschakeld om gezondheidsredenen en meende dat “een volgend kabinet goed moet kijken naar de werklast in het kabinet”. Wel wees ze erop dat er afgelopen zomer niet voor niets een aantal nieuwe bewindslieden zijn aangesteld, ook al was het kabinet toen al demissionair. “En dat dat nodig was, bleek wel door de ontwikkelingen in Afghanistan. Gelukkig hadden we toen net een nieuwe minister op het ministerie van Buitenlandse Zaken aangezocht”.

Tja, het zal wel aan ons liggen

De formatiepoging van Hamer (PvdA) zijn op niets uitgelopen, waardoor Nederland net aan de eerste communistische staatsgreep ontkwam, maar men formeert maar door. Intussen worden er doodleuk begrotingen opgesteld, klaarblijkelijk in samenspraak met EU-bovenbazen, die rechtstreeks aan de (financiële) belangen van de burgers raken en aan hun vrijheid. Dat kan natuurlijk niet.

De Tweede Kamer is door ons gekozen en op hen  rust nu de plicht om zo spoedig mogelijk nieuwe verkiezingen te doen organiseren. Hoe dan ook.


Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties