Formatie

VVD veteraan Johan Remkes is gevraagd de formatie van een regering vlot te trekken nu zowel VVD als CDA een samenwerking met het blok GroenLinks en PvdA niet zien zitten en informateur Hamer (PvdA) de spreekwoordelijke ‘pijp aan Maarten heeft gegeven’.

Nederland heeft bij de laatste verkiezingen overwegend ‘rechts’ gestemd en dat zal alles te maken hebben met een sluimerend onbehagen onder de burgers over de situatie in ons land. In het bijzonder de doorgeslagen gektes zoals milieu, ‘woke’ en genderperikelen. De werkelijke problemen, zoals de onafzienbare rijen kansloze nieuwkomers die ons overvolle land overwoekeren en de onleefbaarheid in de steden door misdaad en regelrechte terreur, hebben meer prioriteit onder de bevolking dan de neo-communistische hobby’s en projecten. Steeds weer werd in het verleden besloten tot meer immigratie, meer macht en invloed voor de EU en meer offers voor het ‘klimaat’, maar daar is onder de burgers minder aandacht voor dan de feitelijke, alledaagse problemen die iedereen kan zien ontstaan.

Rechts, Links

Johan Remkes (VVD) Afb: Sebastiaan ter Burg / Flickr

Wie voortdurend naar ‘rechts’ kijkt, ziet links natuurlijk niets meer. In de praktijk komt dit erop neer dat de ‘Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid’ (NCTV) enorm goed op zit te letten of er niet toevallig ergens een ‘rechtse beweging’ van geweldsbeoefenaren te vinden is, terwijl op hetzelfde moment linkse terroristen er niet voor terugdeinzen om hele steden aan puin te slaan. Ook dat laatste heeft veel stemgerechtigden ertoe gebracht links de rug toe te keren en wat kanttekeningen te zetten bij het beleid van de afgelopen jaren. Zij krijgen de rekening namelijk gepresenteerd en die is nogal pittig te noemen.

Anders dan voor de verkiezingen wordt geveinsd, blijken de gevestigde partijen het na de verkiezingen tóch met elkaar eens te zijn. Het meest opvallende daarbij is, dat op het oog sterk benadrukte punten uit de partijprogramma’s moeiteloos worden ingewisseld voor tegenovergestelde standpunten. Zonodig wordt na de verkiezing het hele partijprogramma in de prullenbak gemikt, zoals bij de eerdere formaties gebeurde. In 2017 bijvoorbeeld, bleek na de verkiezingen ineens ‘het klimaat’ topprioriteit voor de VVD te zijn, die ineens en uit het niets, ‘koploper’ in de groene wereld wilde zijn. In het verkiezingsprogramma was daar vrijwel niets van terug te vinden. Wat er wèl instond (en ook voor de laatste verkiezingen), was dat er ingegrepen moest worden in de vluchtelingenstroom die na Merkels’ “Wir schaffen das” compleet uit de hand was gelopen. De praktijk leert ons dat er wekelijks hele dorpen verhuizen naar ons overvolle land; men staat er bij en kijkt er slechts naar. Er wordt nu eenmaal door partijgenoten en andere vrienden flink in de asielindustrie verdiend die bol staat van de miljardensubsidies.

“PVV, FvD en JA21 kunnen
beter niet meedoen
met de stoelendans”

De kans dat de huidige premier een volgende termijn zonder kleerscheuren doorkomt, is gering. De nasleep van de kinderopvangtoeslagen affaire wacht nog op nader onderzoek door de Kamer, de aanpak van de COVID-19 pandemie eveneens en inmiddels is daar het geschutter van Buitenlandse Zaken in Kaboel bijgekomen. Kaag, en met haar D66, zal het dus ook niet redden en dat is maar goed ook.

Integenstelling tot veel landgenoten opteer ik zodoende niet voor een Kabinet met bijvoorbeeld PVV, FvD of JA21. Deze partijen krijgen in dat geval immers geheid de posten toegeschoven die zich straks hebben te verantwoorden voor blunders en falen van vorige bewindslieden. Dat te moeten verdedigen levert in dat geval meteen ook een zware last op voor deze ‘rechts’ genoemde partijen en de overheidsgecontroleerde pers zal dat breder uitmeten dan ooit. Zij kunnen veel beter nu nog even niet meedoen met de stoelendans.

Voor Remkes resteert de ondankbare taak ons land nog een zetje te geven in een richting waarvan hijzelf waarschijnlijk ook wel weet dat het een verkeerde richting is.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“De oplossing van FVDAls antwoord op deze uiterst frustrerende gang van zaken stelt Forum voor Democratie voor een zakenkabinet te formeren met mensen van buiten de politiek: bewindslieden die nadrukkelijk niet zijn geselecteerd op basis van partijlidmaatschap en -loyaliteit, maar vanwege hun expertise en ervaring op een specifiek beleidsterrein. Een hoge militair op Defensie dus, geen partijfunctionaris. En een zorgprofessional op VWS, in plaats van een basisschoolmeester – het zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn.”” Bron FvD.

De bovengenoemde omschrijving blijkt ,” kennelijk” nog te moeilijk te zijn in uitvoering voor het Kartel, waarbij de VVD de meest opportunistische partij is en hun eigen macht en welbehagen, in belastinggelden, hun strategie van de “Pecunia non O’let,” op de voorgrond zet.

In de huidige situatie van “Insania Morales” van Partijen en bewindslieden, is ook Johan Remkes niet in staat iets anders te produceren dan mogelijk een beroep te doen op ” versmelting van belangen” en zo het kartel verder kan gaan met hun ” destructief werk” om Nederland in de uitverkoop te zetten.

Dat het “Forum voor Democratie” een zakenkabinet wil formeren is een uitstekende oplossing.

Maar…….. het uiterst zieke ” cordon sanitair” treft de PVV en FvD., omdat én de VVD én het CDA geen concurrent op rechts willen en zich nu laten meeslepen naar de afgrond in het spelletje ” Europese Eenwording. ” waarbij Frans Timmermans de “inspirator” is.
Dat er nu “TEGEN DE WIL VAN DE BEVOLKING” toch er een Europese Regering zal moeten komen is vragen om moeilijkheden.

“”Voor Remkes resteert de ondankbare taak ons land nog een zetje te geven in een richting waarvan hijzelf waarschijnlijk ook wel weet dat het een verkeerde richting is.”” aldus de heer Nijhof, is mij niet geheel duidelijk , omdat de verkeerde richting per definitie een verkeerde richting is. Als Johan Remkes dat ook weet, is hij verkeerd bezig en moet hij gewoon opkrassen.

Het is dan typisch een vorm van “Insania Morales”.

Buskens
2 jaren geleden

Vers van de pers. Nederland steekt 1 miljoen euro in de heropening vliegveld Kabul. Dat bedoel ik met potverteren. Zal o.a. de politie ook blij mee zijn. We gaan eerst de buurjongen geld geven en dan pas je eigen zoon. Ik zeg: het hemd is nader dan de rok.

mgjb
2 jaren geleden

Helemaal mee eens. Waarom stelt niemand aan de praattafels de vraag ‘waarom zo moeilijkdoen met formeren?’ Het is handig om met enkele partijen een meerderheid te hebben, maar dat betekent meteen dat de kamerleden niet meer zonder last of ruggespraak mogen werken. Dat regeert lekker. Je hoeft alleen wat incidenten weg te poetsen en kunt alles in een regeer akkoord zetten wat je uitkomt. Daar heb ik niet voor gestemd. De VVD heeft de afgelopen jaren bijna geheel een GL programma afgedraaid.
mijn voorstel zou zijn om de twee of drie grootste partijen gedwongen te laten samenwerken en gaan regeren. Dan krijg jede stem van de meerderheid met inachtneming van de gevoelens bij minderheden. Echte democratie dus.
Steeds zoeken naar een meerderheid en dat uitvoeren.
dat elkaar uitsluiten moet verboden worden.

Buskens
2 jaren geleden

Ja het is inderdaad angstaanjagend wat er allemaal aan vluchtelingen binnen komt. 13.000 Afghanen hebben asiel aangevraagd. De landen rondom Afghanistan zeggen “wir schaffen das nicht” dus hoepel maar op. En wie is wederom de klos? Nederland BV. Een oud spreekwoord zegt” al te goed is buurmans gek! Maar ja de linkse elite zal wel weer zeggen “kom maar binnen met je knecht”. Die hebben bomen in de tuin staan die tot in de hemel groeien. Daar zijn ze altijd al goed in geweest in potverteren. Behalve hun eigen portemonnee. Als er een nieuw kabinet komt is dat geen lang leven beschoren dus inderdaad beter dat pvv, ja21, fvd even aan de kant staan. En om in voetbaltermen te denken “wachten op de counter”.

koddebeier
2 jaren geleden

Zolang partijen elkaar uitsluiten om een regering te vormen zullen we nooit een echte democratie worden, maar voor altijd een Nep democratie zijn !!
En daardoor verlagen politici tot onvolwassen kleuters, die niet meer serieus genomen worden.