Boerenoorlog

Er zijn vergevorderde kabinetsplannen uitgelekt om honderden boeren uit te kopen of ‘zonodig’ te onteigenen. Beweerdelijk gaat het daarbij om hun stikstof uitstoot, maar in werkelijkheid gaat het natuurlijk om de grond die de boeren (nu nog) bezitten. De overheid heeft boeren en burgers kennelijk de oorlog verklaard. Dat komt goed uit: scheelt ons als boeren en burgers weer werk.

Een mens stoot ongeveer 1 kg per dag aan CO2 uit. Hoeveel NOx de mens per dag uitstoot is op het internet niet te vinden. Hoeveel CO2 en NOx een koe uitstoot is ook niet te vinden en ook dat is merkwaardig. Als de overheid koeien, kippen, varkens en enorme hoeveelheden boerennatuur (weilanden, etc.) wil vervangen door woningbouw en mensen, dan zouden we als inwoners van dit land toch graag nauwkeurig willen weten wat het effect is. Geen ingewikkeld gedoe: hoeveel CO2 en NOx stoot het boerenbedrijf uit per hectare en hoeveel is dat als dat allemaal vervangen wordt door mensen. Mensen met auto’s, met vliegreisambities, consumptiegedrag, etc. Geen ‘modellen’ op basis van ‘nauwkeurige’ schattingen, maar gewoon: harde, heldere cijfers.

Dicht bevolkt

Afb: Hans Splinter / Flickr

Met ruim 470 inwoners per vierkante kilometer land is Nederland één van de dichtstbevolkte landen der wereld. In de zeer sterk stedelijke gemeenten is met (275 inwoners per hectare) 27.500 inwoners per km2 bebouwing de bevolkingsdichtheid het grootst. Als de overheid het land van de boeren wil afpakken, dan is dat natuurlijk niet om daar golf te gaan spelen. Dan is dat om daar flink wat huizen neer te kwakken, die we nu (door import van kansloze asielzoekers met elk zo z’n ecologische consequenties) tekort komen. Ik schat zomaar in dat het urbaniseren van al die hectares weiland en bijbehorende fauna, desatreuze gevolgen heeft voor het klimaat en de leefbaarheid in ons land. Dat laatste wel in het bijzonder, omdat jaarlijks ca. 30.000 ‘vluchtelingen’ ons land weten te vinden, in het bijzonder de sociale voorzieningen; voor de rest boeit dit land hen totaal niet. Dat is geen geheim: dat weten we al járen. Toch gaat het importeren domweg door omdat een enorme hoeveelheid landgenoten – veelal actieve leden van politieke partijen -, zeer goedbetaald werk vinden in de hevig gesubsidieerde vluchtelingenindustrie.

Verhalen kloppen niet

De boeiende verhalen die de overheid ons vertelt over uiteenlopende zaken, kloppen vaak niet. Het is een soort van toneelspel wat ons een werkelijkheid voorhoudt die er niet is en de eigenlijke plannen zijn een heel andere. Nu heet het dat boeren moeten wijken vanwege de stikstof uitstoot, gisteren was het verboden grote evenementen te organiseren vanwege corona en de dag daarvóór ging het over het stijgen van de zeespiegel. Maar het Normaal Amsterdams Peil is onveranderd hetzelfde. Dat is geen model: dat is een meetlat in het water. Als de overheid gaat knutselen met de lat, dan is dat om de bevolking een ander beeld voor te houden dan de werkelijkheid. Een niet bestaande werkelijkheid die de overheid door de (eveneens hevig gesubsidieerde) NPO aan de bevolking laat opdringen.

Ook in dit geval is dat zo. Boerenbedrijven stoten (veel) minder schadelijke stoffen uit dan een stad. Wie moeite heeft dat te geloven: pak de fiets en trek erop uit om dat zelf te constateren. Als de straat in uw stad is veranderd in een kolkende woest-water rivier, kijk dan eens op het platteland: totaal geen bijzonderheden. De reden is dat de riolering in uw straat is ontworpen door ambtenaren die zich baseren op een ‘model’ met ‘gemiddelden’. Ook al zegt het NOS-journaal (Hiemstra) dat dit ligt aan ‘het klimaat’. Het ligt niet aan het klimaat; het ligt eraan dat teveel mensen op een kluitje wonen en de ambtenaar met ‘modellen’ werkt.

Wat nu?

De oplossing is niet dat de boeren verdwijnen. De oplossing is dat we minder inwoners moeten hebben. Dat betekent ten eerste het systeem van LIFO, ofwel ‘Last In, First Out’: wat er het laatste bij is gekomen, gaat er het eerst weer uit. En dat zijn niet onze boeren op het platteland. Dat zijn  de verdienmodellen van de subsidiesnuivende elites in de steden, die hun verdienmodellen overigens nu al onverminderd op het platteland stallen, om ze daarna op transport te stellen om elders als verdienmodel verder te fungeren en totdat ook de mindere goden uit de achterbannen van de politieke partijen de subsidies hebben opgestreken.

En intussen kunnen onze eigen boeren doodvallen? Laten we het maar eens uitvechten: wij zijn met meer.


Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
11 maanden geleden

Landonteigening en opkopen door kapitaalkrachtigen, de nieuwe grootgrondbezitters van Nederland. Dat er huizen op gebouwd gaan worden is nog maar de vraag. Zo koopt Bill Gates wereldwijd grote stukken land op voor zijn ‘duurzame landbouw’. Als het boerenbedrijf verdwijnt uit NL, verdwijnt veel ambacht. Wij worden gedwongen om importvlees uit landen als bijv. Argentinie (grootgrondbezitters pampas) en Ierland te consumeren, want het grote geld lonkt voor de elite, massa=kassa. Onze boeren kunnen dan daarnaartoe verhuizen om het boerenbedijf voort te zetten in dienst van deze grootgrondbezitters. De dwazen in Den Haag worden door deze rijken voor hun karretje gespannen. De uitkoopregelingen zullen ook wel een wassen neus zijn want bij deze overheid komt men er maar bekaaid af (incapabele en onbekwame uitvoeringsdiensten). Zijn de bewoners in Groningen al gecompenseerd? en de toeslagenslachtoffers? Er blijft maar een ding over en dat is deze haagse kliek zo snel mogelijk wegsturen en vervangen door competente bestuurders.

Puck van der Land
11 maanden geleden
Antwoord aan  Boudica

Ben het eens met alle argumenten die je aandraagt. Geen enkele boer of burger zal er met deze waanzin op vooruitgaan. Importvlees of wellicht alleen nog maar nepvlees. Voor onze gezondheid? Nee, dat is het verdienmodel van de rijken, laat je niet gek maken dat al die maatregelen om onze gezondheid gaan. Inderdaad, onteigenen en de boeren als slaven werken voor de grootgrondbezitters. Die Klaus Schwab en Bill Gates en de andere bestuurders van het World Economic Forum hebben goed gekeken naar wat Stalin tussen 1920 en 1930 deed: de boeren van hun land afjagen, hun grond in beslagnemen, de mensen die van huis en haard verdreven werden, kwamen in werkkampen terecht. Families werden uit elkaar gerukt, kinderen bij hun ouders weggehaald. Miljoenen mensen vonden de dood.
Het is allemaal al 1 keer eerder gebeurd, 100 jaar geleden. Deze communistische politiek wordt uitgerold in Brussel en aan alle bestuurlijke lagen in Europa doorgespeeld. Kaag en Rutte maar ook de anderen hangen als marionetten aan de touwtjes van het WEF.

Maar wie zijn dan toch die mensen die zorgen voor een uitwerking van wetten die in Nederland van toepassing kunnen worden gemaakt? Dat doet demissionair minister Schouten echt niet alleen. Daar heeft zij honderden zo niet duizenden ambtenaren voor die gewillig en loyaal de opdrachten uitvoeren. Dat is als het ware een 5e colonne, die onzichtbaar alle concrete veranderingen voorbereiden en voor uitvoering zorgen. Maar de boeren of anderen, die zien echt geen stuiver terug komen van wat ze allemaal zijn kwijtgeraakt, waar ze jarenlang voor gezwoegd hebben. Want dat interesseert die 5e colonne geen moer.
De Haagse kliek zo snel mogelijk weg sturen. Inderdaad, maar vergeet niet die trouwe 5e kolonne! Die zit op zijn plaats en blijft daar ook zitten, want hiermee verdient hij zijn inkomen, krijgt hij zijn pensioen. Misschien zijn niet al die ambtenaren te kwader trouw, en te goedgelovig. Maar het optreden van ambtenaren bij de belastingdienst inzake toeslagen affaire, spreekt boekdelen. Willen we het veranderen: neem zelf plaats in plaatselijke en provinciale besturen van organisaties, scholen etc. Zo zijn vanaf de 70-er al die politici van PvdA, D66, GL etc.op hun machtsposities komen te zitten. Lees dat boek van Klaus Schwab, hij komt er eerlijk vooruit dat hij voor een communistische samenleving is, waarin iedereen “gelijk”is en er geen armoe en geen bezit meer bestaat. Maar ook geen vrijheid, want de staat wil volledige controle over die domme burgers.

Buskens
11 maanden geleden

Ik hoop dan ook dat de boeren nu eens niet naar het malieveld gaan maar tegelijkertijd de a15, a1, en de a2 dicht gooien met tractoren en hun mest erop uitstorten. Het is nu geen tijd meer voor “vriendelijke acties”. Gewoon de beuk erin!! Ik las, na wat gekoekel dat bv Denemarken, iets groter dan Nederland met ja 5 miljoen mensen een goed en slim immigratie beleid voeren. Want ik hoop het niet maar ik vrees dat Kaag het nog voor elkaar gaat krijgen dat ze minister president wordt. Ik las dat de achterban van d66 niet met het cda wil regeren. Als mijn vrees bewaarheid wordt is dat een regelrechte ramp!!! In Zuid Frankrijk regio de Var hebben ze dezelfde fout gemaakt door veel te veel bebouwing aan de kust te realiseren zodat bij hevige regenval de rivier het overtollige water niet snel kan afvoeren. Wij hebben het zelf mee gemaakt in 2013. We moesten midden in de nacht halsoverkop de camping af vanwege overstromingsgevaar. Om dit probleem onder de aandacht te brengen heeft tv 5monde een paar jaar geleden al een documentaire uit gezonden. Maar ja hier zitten we met inderdaad duizenden kansloze statushouders die ook weer geherbergd moeten worden. En onze kinderen en kleinkinderen komen niet aan een huis. Diep en diep droevig kan ik er van worden. Sukkels zijn het in den Haag.

mgjb
11 maanden geleden

Een totale gekte van de D66 en GL grachtengordelaars! De lucht is nog nooit zo schoon geweest als nu. De stikstof uitstoot moet omlaag omdat gras daar goed op groeit, zonnedauw en wat andere plantjes minder. Dat is de keuze van de milieu mafia. Niet van het volk!
De industrie en de boeren worden het land uit getreiterd. Wie gaat ons geld verdienen en ons voeden?
De wensdenkers begrijpen niet dat ons hele zorgvuldig opgebouwde ecosysteem waarin we hier in NL redelijk aangenaam leven helemaal naar de kloten gaat.
En vluchtelingen en zielepieten zat. Verblijfsvergunning en meteen met geld van de bijstand op vakantie naar de plek waar je niet veilig was.
De wal zal het schip keren, maar dan is het te laat. Ik maak me grote zorgen om mijn kleinkinderen. Met dank aan de activisten en grachtengordelvolk van nu.

koddebeier
11 maanden geleden

We zitten opgescheept met een geestelijk gestoord kabinet die onze voedselvoorziening wil opofferen om meer huizen te kunnen bouwen voor oa. tienduizenden gelukzoekers, u weet wel die nep vluchtelingen die vervolgens op vakantie gaan naar het land waaruit ze gevlucht zijn.
Dit land kan nu al niet meer de bevolking voeden, want er moet steeds meer geïmporteerd worden.
En straks giga prijzen betalen voor onze dagelijkse voeding ????
NEE, weg met deze regering van onbenullen !!
Steun onze BOEREN !!!!

Rafi
11 maanden geleden

De (ook nog eens demissionaire) regering drijft de mensen zo tot wanhoop. De mensen hebben niks meer te verliezen. Het zou me niks verbazen als dit oorlog wordt. En dan niet met woorden. Een oorlog van boeren, burgers en buitenlui tegen degenen die hun het leven zo zuur maken. Een oorlog van echte democraten tegen neocommunisten. De kruik gaat zo lang te water totdat hij barst. Dit MOET stoppen! Dit is duivels beleid. Demonisch. Ik ben niet eens boer, maar enorm kwaad geworden door dit bericht van vandaag. Hoe DURVEN ze! Onteigenen! Van de beste boeren ter wereld! dit gaat inderdaad niet om stikstof, maar om huizen. Ze zijn knettergek geworden in politiek Den Haag.