Angsthaas Kaag

Op deze website en ook elders heb ik al vaker uiteengezet dat D66-leidster Kaag zo goed als niets kan. Nadat ze het veld gedwongen door de Kamer moest ruimen, had ze geen argument om weg te blijven bij de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), maar nu laat ze dat achterwege omdat zij dat “politiek niet zuiver acht.” Het ultieme flutargument van een angsthaas.

Volgens Kaag is het ‘niet zuiver’ dat zij als minister die begroting mede heeft gemaakt en die dan in de Kamer vervolgens te becommentariëren en te bekritiseren.

Wat een ongelooflijk goedkope klucht van dit verwende nest. Kaag komt niet opdagen omdat ze bang is, bang om onderuit geschoffeld te worden door de Kamer na de door haar veroorzaakte ramp in Kaboel. Nu schuift ze die verantwoordelijkheid af op Jetten, die namens de freule de klappen op mag vangen. Dat is nog eens het type Nieuw Leiderschap waar dit land op zit te wachten! ‘Nieuw leiderschap’ is het inderdaad, maar dan wel van een allooi waar zelfs in defensie de doodstraf op staat; een luitenant die zelf een dikke boom opzoekt als hij zijn manschappen vijandelijk vuur instuurt, krijgt zelf een kogel of vijf. En dat is terecht. Een diepere minachting kun je als politicus de democratie niet tonen, maar dat zijn we van D66 en Kaag in het bijzonder inmiddels al bijna gewend.

Als Kaag heeft meegewerkt aan de nu voorgelegde begroting (die sowieso weggestemd moet worden vanwege de demissionaire status van het Kabinet) dan kan ze die gewoon verdedigen. In het andere geval had ze het hele flanswerk moeten torpederen toen ze erbij zat terwijl het werd opgeschreven. Het zal een mooie grap worden als morgen het hele spul zegt dat ze dit niet kunnen bespreken omdat het democratisch niet zuiver is.

Mens: dat is het sinds Drees al niet meer geweest!


Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 maanden geleden

Hoe we ook denken en hoe we ook onze frustraties op ” papier” zetten, blijft die realiteit nu onuitwisbaar. Maar, ” het wensdenken” is de dagelijkse kost van velen.
Wijlen Prof Bob Smalhout, schreef toch ook al in zijn boek ” Na ons de zondvloed”, op Bladzijde 21, dat de ONBENULLEN AAN DE MACHT ZIJN.

En……. hoe komt het dan dat ONBENULLEN AAN DE MACHT ZIJN??? HEEL SIMPEL………. DE OPPORTUNISTEN KIEZEN VOOR GELD EN HUN MOREEL BESEF IS BIJNA NUL…… en dat hebben de linkse ballen uitgebuit.

Zijn we dan al vergeten dat er ruim 40 jaar lang er een “linkse terreur” is en dat het ” gevoelsleven van de linkse ballen” eigenlijk een psychiatrische behandeling nodig hebben?
Immers: Politieke correctheid was hun credo én waag het niet iets over de immigratie te schrijven of te zeggen………. en je werd onmiddellijk voor Nazi uitgemaakt en de schandpaal genageld.

Nu de ” onbenullen aan de macht zijn, en hun gebrek aan kennis én gebrek aan realiteitszin, ook hun intellect niet bij machte is om realistisch te denken en zich ” woelen in megalomane projecten” en denkbeelden hebben van een alles omvattende wereldvrede, die er maar niet komt.

Hun demografische én geografische onkunde, en kennelijk geen onderwijs in geschiedenis hebben gehad, maken ze fout op fout: want gelijkheid bestaat niet.

Mevrouw Kaag is typisch zo’n “Blaaskaak” en door haar ” verbale capaciteiten” is haar hoogmoed ziek te noemen.

r dunki
10 maanden geleden

Jean Jacques Rousseau zei eens (over Sigrid Kaag?) :

‘ de grootste bekken zijn meestal de grootste lafbekken ‘